Now Reading
Jom terokai Cenang View Hotel Dan Kawasan Berdekatan

Jom terokai Cenang View Hotel Dan Kawasan Berdekatan

Cenang View Hotel

Di sini, kami ingin tinjau salah satu hotel yang moden di Pantai Cenang ini iaitu Cenang View Hotel yang tidak asing lagi. Pantai Cenang merupakan salah satu tarikan popular di Pulau Langkawi.

Ini kerana Pantai Cenang mempunyai kelebihan berbanding dengan tempat-tempat lain di Langkawi kerana di sini anda dapat menikmati kemudahan sebuah pekan modern yang terletak bersebelahan dengan pantai yang menawan.

Pantai Cenang juga sesuai untuk mereka yang melancong bersama keluarga kerana ia mempunyai banyak tarikan mesra keluarga seperti Muzium Padi, Langkawi Underwater World, Kiki Club Meritus Pelangi Resort & Spa dan Morac International Karting.

Hotel dengan tempat letak kenderaan percuma dapatlah anda berjalan kaki ke Pantai Pantai Cenang tanpa perlu memandu dan mencari tempat parking.

Dengan bermalam di Cenang View Hotel di Langkawi, Anda akan berada dekat dengan kawasan pantai, dalam jarak 10 minit berjalan kaki dari Pantai Cenang dan Cenang Mall untuk membeli keperluan harian atau barangan souvneir.

Kemudahan rekreasi di hotel merangkumi kolam renang luar. Selain kolam renang luaran, hotel bebas-rokok ini mempunyai kaunter penerimaan tetamu 24 jam dan surat khabar percuma. WiFi percuma di kawasan awam dan tempat letak kenderaan percuma juga disediakan. Kemudahan lain termasuk kedai sudut / tempatan. Semua 300 bilik menawarkan WiFi percuma, TV LCD dan pengering rambut. Pancuran mandian, meja dan peralatan mandian percuma adalah antara kemudahan lain yang akan disediakan oleh para tetamu. Pengemasan terhad disediakan. Cenang View Hotel menawarkan 300 bentuk penginapan berhawa dingin dengan pengering rambut dan peralatan mandian percuma. Televisyen LCD terdapat di bilik tamu.

Jikalau anda penggemar hotel dengan rekabentuk bilik yang moden, anda pasti akan jatuh cinta dengan Cenang Plaza Beach Hotel.

Bilik moden hotel ini datang serba lengkap dengan peyaman udara, Wifi percuma, teh & kopi segera, tandas persendirian dan balkoni jika anda teringin untuk melihat pemandangan laut yang mengagumkan dari bilik hotel anda.

Hotel ini juga terletak berhampiran dengan banyak tarikan utama di pantai cenang seperti Langkawi Underwater World dan Muzium Padi. Jika anda memandu, pihak hotel menyediakan tempat parking  kereta percuma untuk tetamu hotel.

  • Langkawi Underwater World

Setelah melihat pelbagai tempat di Langkawi dari langit, inilah masanya untuk berjalan-jalan di bawah air. Ia mengenai terowong bawah laut sejauh 15 m di Underwater World, di mana anda dapat menikmati pemandangan jerung, ikan pari raksasa, dan penyu hijau, dari dekat. Tarikan pelancongan ini juga menempatkan lebih dari 500 spesies makhluk laut termasuk anjing laut, penguin rockhopper, kuda laut, itik mandarin, dan flamingo. Anda boleh memilih untuk mengunjungi Underwater World sebaik sahaja tiba atau sebelum berlepas kerana hanya 15 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi. Tempat ini juga dikelilingi oleh beberapa tempat terbaik untuk snorkeling di Langkawi.

Waktu pembukaan:

  • Isnin – Khamis: 9:30 pagi – 6:30 petang
  • Jumaat – Ahad: 9:30 pagi – 10:30 malam

Alamat: Zon Pantai Cenang, Mukim Kedawang

Bayaran masuk : RM 43 (dewasa) dan RM 33 (kanak-kanak berumur 3 hingga 12 tahun)

  • Muzium Padi

‘Laman’ apabila diterjemahkan dari bahasa Melayu bermaksud ladang dan ‘Padi’ bermaksud tanaman bijirin dan kami fikir anda akan dapat ketahui apa itu Laman Padi! Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana padi diusahakan, kunjungi tempat ini dan kami janji anda tidak akan menyesal. Hamparan sawah hijau yang luas menjadikan pemandangan indah. Terdapat juga muzium di sini yang akan membawa anda untuk melalui dan menyaksikan proses pengeluaran dan penuaian padi dan sangat menarik!

Waktu Buka: 10:00 pagi – 6:00 petang

Alamat: Jalan Pantai Cenang, Pantai Cenang, 07000 Langkawi, Kedah, Malaysia

Bayaran masuk : RM12

Tak cukup dengan aktiviti di sekitar Pulau Langkawi, di sekitar hotel ini pun anda boleh berseronok bersama keluarga ataupun melawat ke bandar untuk membeli belah, membeli souvenir dan coklat murah di pantai yang bebas dari cukai ini. Selamat bercuti.

Sumber:

https://www.expedia.com.my/Langkawi-Hotels-Cenang-View-Hotel.h17518934.Hotel-Information

https://www.kayak.com/Langkawi-Island-Hotels-Cenang-View-Hotel.3602048.ksp

https://www.maisinggah.com/hotel-murah-di-pantai-cenang/

https://traveltriangle.com/blog/places-to-visit-in-langkawi/

error: Content is protected !!