Now Reading
Jeram Selangor : Penginapan Selesa Untuk Percutian Terancang

Jeram Selangor : Penginapan Selesa Untuk Percutian Terancang

Jeram

Jeram, Selangor juga mempunyai hotel atau homestay untuk penginapan selesa sekiranya anda merancang untuk bercuti atau lawatan kerja di sekitar sini.

Jeram merupakan sebuah mukim di daerah Kuala Selangor, Selangor. Majlis Perbandaran Kuala Selangor Antara mukim lain di Kuala Selangor ialah Api-api, Batang Berjuntai, Ijok, Kuala Selangor, Pasangan, Tanjong Karang, Ujong Permatang, dan Ulu Tinggi.

1. Jeram Tiny House

Jalan Simpang Tiga Jeram Plot 24, 45600 Jeram, Malaysia

Menampilkan pemandangan taman, Jeram Tiny House menawarkan penginapan dengan balkoni dan cerek, sekitar 2.2 km dari Pantai Remis. Homestay ini menawarkan kemudahan parking peribadi percuma dan kaunter penerimaan tetamu 24 jam.

Homestay dengan alat penyaman udara ini menyediakan dapur, ruang tempat duduk serta ruang makan dan TV skrin rata.

Homestay ini menawarkan taman permainan kanak-kanak, kemudahan barbeku dan teres matahari.

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah yang berjarak 28 km dari Jeram Tiny House.

2.  Pantai Indah SeaView Resort

Jalan Pantai Remis G-06 Block 1, 45800 Jeram, Malaysia 

PANTAI INDAH SEAVIEW RESORT - Hotel Reviews (Klang, Malaysia)

Di Jeram Selangor, Pantai Indah SeaView Resort menawarkan tab mandi panas. Penginapan berhawa dingin ini berada 45 km dari Kuala Lumpur.

Apartmen yang terdiri daripada 1 bilik tidur ini menyediakan akses ke balkoni dengan pemandangan taman. TV skrin rata disediakan.

Putrajaya berada 27 km dari apartmen, manakala Petaling Jaya terletak 38 km dari tempat penginapan. Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah berada dalam jarak 28 km.

3. Ah Jia House

46 Jalan Bagan Sasaran, 45800 Jeram, Malaysia 

Dengan pemandangan kolam renang, Ah Jia House terletak di Jeram dan mempunyai restoran dan kaunter penerimaan tetamu 24 jam.

Sarapan Asia disajikan setiap hari di rumah tumpangan ini yang terletak di Jeram,Selangor.

Para tetamu di Ah Jia House boleh menikmati memancing di kawasan berhampiran, atau memanfaatkan teres matahari.

Kuala Lumpur berjarak 46 km dari tempat penginapan, sementara Shah Alam terletak sejauh 32 km. Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, 31 km dari Ah Jia House.

4. DD Empire Homestay

No. 46, Jalan Rizab Tomi, Kg Bukit Cherakah, 45800 Kuala Selangor, Malaysia

DD Empire Homestay terletak di Kuala Selangor, Selangor. Ia menawarkan penginapan dengan kemudahan parking peribadi percuma.

Semua unit menawarkan penyaman udara dan sebuah TV satelit skrin rata.

Sky Mirror Selangor dan Taman Negara masing-masing terletak 18 km dan 25 km dari homestay ini. Lapangan terbang terdekat ialah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, yang berjarak 22 km dari DD Empire Homestay.

5. Sidi Homestay

No 5, Jalan Keretapi Lama, Batu 12, 42200 Kapar, Selangor, Malaysia, 42200 Kapar, Malaysia 

Sidi Homestay terletak di Kapar. Penginapan berhawa dingin ini berada 42 km dari Puchong dan tetamu mendapat manfaat dari parking peribadi yang disediakan di lokasi serta WiFi percuma.

Homestay ini dilengkapi dengan dapur, ruang tempat duduk serta ruang makan dan TV satelit skrin rata.

Shah Alam berada 27 km dari homestay, manakala Petaling Jaya terletak 42 km jauhnya. Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah yang berjarak 21 km dari Sidi Homestay.

6. Relax Homestay

17, Jalan Rhu 3, Taman Rhu Permai, 45000 Kuala Selangor, Selangor,

Relax Homestay terletak di Kuala Selangour, 14 km dari Sky Mirror Selangor. Ia menawarkan tempat penginapan dengan lounge berkongsi, WiFi percuma dan dapur berkongsi.

Rumah desa yang berhawa dingin ini menampilkan dapur, ruang duduk, ruang makan dan TV satelit skrin rata.

Taman Negara Kuala Selangor berada 6 km dari rumah desa ini, manakala Taman Kelip-kelip Kampung Kuantan terletak sejauh 9 km. Lapangan terbang terdekat ialah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, 49 km dari Relax Homestay.

7. Homestay Raudah Kapar

14 Jalan Kerayong 5, 42200 Kapar, Malaysia 

Homestay Raudah Kapar (Muslim Only) terletak di Kapar dan menawarkan teres. Tetamu yang menginap di rumah percutian ini boleh menggunakan dapur yang serba lengkap.

Rumah percutian ini mempunyai TV skrin rata dan 1 bilik tidur.

Kuala Lumpur berada 38 km dari rumah percutian, manakala Shah Alam terletak 19 km dari tempat penginapan ini. Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah yang berjarak 20 km dari tempat penginapan ini.

8. Grand Kapar Hotel

No.1, Jalan Khoo Kek Kheng 1, Off Psn Hamzah Alang , 42200 Kapar, Selangor

GRAND KAPAR HOTEL KUALA SELANGOR $16 ($̶4̶0̶) - Prices & Reviews - Malaysia

Terletak di Bandar Kapar di Selangor, Grand Kapar Hotel menawarkan bilik-bilik yang selesa dengan TV skrin rata. Tempat penginapa ini mempunyai Wi-Fi percuma, kafe dan meja penyambut tetamu 24 jam.

Hotel Grand Kapar berjarak 10 minit pemanduan dari Pantai Remis dan 15 minit pemanduan dari Klang. Kuala Selangor terletak 25 minit pemanduan jauhnya.

Bilik-bilik dilengkapi dengan bahagian dalaman yang moden dan pencahayaan hangat. Setiap bilik mempunyai bilik mandi en suite, dilengkapi dengan kemudahan pancuran mandian dan kelengkapan mandian. Bilik-bilik terpilih mempunyai tingkap.

Dibuka untuk santapan sepanjang hari, kafe di sini menyajikan hidangan tempatan dan Barat. Perkhidmatan bilik disediakan atas permintaan.

Hotel ini menyediakan surat khabar dan perkhidmatan simpanan bagasi di meja penyambut tetamu. Terdapat juga mesin tunai di lokasi.

9. Kuala Selangor 15Pax4R2B Tesco Homestay Wi-Fi

3, Jalan Bendahara 1/1 Taman Bendahara, 45000 Kuala Selangor, Malaysia

Kuala Selangor 15Pax4R2B Tesco Homestay Wi-Fi, Kuala Selangor

Terletak di Kuala Selangor, 3.9 km dari Taman Negara Kuala Selangor dan 9 km dari Kampung Kuantan Firefly Park, Kuala Selangor 15Pax4R2B Tesco Homestay Wi-Fi menyediakan penginapan berhawa dingin dengan balkoni dan WiFi percuma. Tempat penginapan ini berada 14 km dari Sky Mirror Selangor, serta menyediakan taman dan parking peribadi percuma.

Rumah percutian ini mempunyai 4 bilik tidur, 2 bilik mandi, TV skrin rata dengan saluran satelit, ruang makan serta dapur yang serba lengkap dan patio dengan pemandangan taman.

Rumah percutian ini menawarkan taman permainan kanak-kanak.

Lapangan terbang terdekat adalah Sultan Abdul Aziz Shah yang berjarak 49 km dari Kuala Selangor 15Pax4R2B Tesco dan tempat penginapan ini menawarkan perkhidmatan shuttle lapangan terbang berbayar.

10. Family homestay

3, Jalan Warisan 5/2 Taman Warisan, 45000 Kuala Selangor, Malaysia

Family Homestay(near jetty for sky mirror&others), Kuala Selangor | 2022  Updated Prices, Deals

Family homestay menyediakan penginapan di Kuala Selangor, hanya 16 km dari Sky Mirror Selangor. Ia menawarkan akses ke lounge berkongsi, teres serta perkhidmatan tiket. Rumah percutian ini menawarkan parking peribadi percuma, dapur berkongsi dan WiFi percuma.

Rumah percutian berhawa dingin ini terdiri daripada 5 bilik tidur, ruang tamu, dapur yang serba lengkap dengan peti sejuk dan cerek, serta 1 bilik mandi dengan pancuran mandian dan pengering rambut. TV skrin rata ditawarkan.

Rumah percutian ini berada sejauh 2.1 km dari Taman Negara Kuala Selangor dan 10 km dari Taman Kelip-kelip Kampung Kuantan. Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah yang berjarak 39 km dari Family homestay.

Sudahkah anda mempunyai pilihan untuk penginapan dalam tempoh anda melawat ke sini? Setiap homestay dan hotel yang ditawarkan mempunyai harga yang berbeza. Oleh itu, jadilah pengguna yang bijak dengan melakukan perbandingan harga antara mereka.

Sumber:

1) https://www.booking.com/city/my/jeram-my.ms.html

2) https://www.expedia.com.my/ms/Jeram.dx553248634966202831

3) https://www.airbnb.com.my/jeram-malaysia/stays

error: Content is protected !!