Now Reading
6 Jenama Susu Untuk Bayi Lactose Intolerant

6 Jenama Susu Untuk Bayi Lactose Intolerant

lactose intolerant

Susu untuk bayi yang lactose intolerant penting dipilih dengan teliti agar bayi anda tidak meragam akibat alahan pada susu tersebut. Pertubuhan Kesihatan Sedunia mengesyorkan agar ibu-ibu sebaiknya menyusukan bayinya selama enam bulan pertama sejak lahir.

Walau bagaimanapun, dalam situasi di mana penyusuan susu ibu tidak dapat dilakukan, susu tepung atau formula bayi adalah kaedah yang ideal untuk memastikan anak anda mendapat nutrien yang diperlukan untuk perkembangan mental dan fizikal.

Jangan lupa untuk memilih jenis formula yang betul juga. Secara amnya terdapat 3 peringkat dan jenis formula yang berbeza untuk tahap pertumbuhan yang berbeza.

Tahap 1 (Baru Lahir – 6 bulan), Tahap 2 (6 bulan-1 tahun) dan Tahap 3 (1-3 tahun).

1. Isomil Plus

RM128.00

Isomil Plus adalah formula bayi berasaskan soya sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas terutamanya bagi mereka yang mengalami cirit-birit, lactose intolerant atau alergi protein susu lembu.

Formula mesra vegetarian ini disahkan halal dan lengkap dari segi nutrisi dengan keseimbangan vitamin dan nutrien yang betul seperti DHA, AA, FOS, dan Lutein untuk anak yang sihat dan gembira.

2. Dumex dupro Lactose Free

RM35.00

Susu Dumex Dupro Lactose Free diformulasi khas bagi bayi yang tidak mempunyai daya toleransi terhadap laktosa.

Ia mengandungi 5 zat penting yang diperlukan bayi seperti protein, DHA, vitamin A, karbohidrat serta kalsium yang tinggi. Ini penting untuk membantu bayi kesayangan anda yang mempunyai masalah sistem pencernaan hingga menyebabkan anak sembelit ataupun cirit-birit.

3. Karihome Infant Formula

RM58.90

Ini merupakan susu untuk bayi dengan Lactose Intolerant yang sesuai kerana susu kambing ini mempunyai profil protein yang mudah dicerna dan mengandungi kurang laktosa daripada susu lembu.

Vitamin A, B, kalsium dan asid lemak juga tinggi untuk meningkatkan sistem imun. Susu Karihome juga dihasilkan dan dibungkus dari ladang untuk memastikan bentuk pemakanan optimum dan berkualiti tanpa kompromi.

4. Nestle NANHA Tahap 1

RM103.00

Sekiranya salah satu ibu bapa terdedah kepada alahan atau mengalami eksim, keputusan yang bijak adalah memulakan dengan formula bayi yang cenderung untuk menimbulkan reaksi alahan atau komplikasi pada anak anda.

NAN HA adalah formula susu lembu buatan Switzerland premium yang direka untuk berkhasiat. Ia bersifat hypoallergenic dan mudah dicerna oleh bayi yang sangat sensitif atau terdedah kepada alahan.

5. Formula Bayi Equifina Organik Bellamy

RM115.70

Formula Bayi Organik Bellamy adalah susu formula Tahap 1 hingga 2 yang sesuai untuk bayi yang baru lahir dan berumur sehingga 1 tahun.

Oleh kerana formulasi ini dikembangkan khas untuk perut bayi yang lembut, ia mudah dicerna dan diserap sehingga mengurangkan berlakunya refluks asid.

Diperbuat daripada susu lembu organik yang diperakui oleh NASAA dan menghasilkan mengikut pedoman dan piawaian Makanan Australia yang ketat, anda boleh yakin dengan kualiti dan nilai pemakanannya.

6. PediaSure Complete

RM145.00

Minuman pemakanan yang enak dan seimbang untuk kanak-kanak berumur 1-10 tahun yang memilih, kurang selera makan.

Rumusannya mempunyai gabungan 3 sumber protein:

  • 25 vitamin dan mineral penting
  • serat makanan
  • kultur hidup Bifidobacterium lactis dan Lactobacillus acidophilus.

Ia adalah formula nutrisi pemakanan yang terbukti secara saintifik, seimbang dan lengkap untuk membantu meningkatkan ketinggian dan berat badan anak anda di samping meningkatkan sistem imun.

error: Content is protected !!