Now Reading
Hotel dan Chalet Menarik di Pantai Cherating

Hotel dan Chalet Menarik di Pantai Cherating

pantai cherating

Malaysia sememangnya bertuah kerana dikurniakan pantai-pantai indah yang sentiasa menjadi tarikan pelancong baik dari dalam mahupun luar negara. Antara pantai yang tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas sudah tentulah Pantai Cherating yang terletak di sempadan negeri Pahang-Terengganu.

Pantai yang luas, deruan ombak dan tiupan angin yang mendamaikan menjadi daya penarik pengunjung ke Cherating. Selain itu, akses yang mudah dan tempat menjamu selera yang banyak di sekitar turut menjadi aset penting pantai popular ini.

Tempat penginapan? Tak menjadi masalah. Terdapat banyak hotel dan chalet dibangunkan di sepanjang pantai ini untuk kemudahan anda.

Berikut adalah antara hotel dan chalet menarik yang boleh menjadi pilihan anda sekiranya merancang percutian bersama anak-anak di Cherating.

1. PERCUTIAN EKSLUSIF ALL-INCLUSIVE DI CLUB MED CHERATING

Tak keterlaluan rasanya jika dikatakan sebuah resort premium, Club Med Cherating menawarkan percutian eksklusif sesuai untuk lokasi pasangan yang sedang berbulan madu mahupun percutian keluarga bersama anak-anak.

Disebabkan keunikan servis yang ditawarkan, resort eksklusif ini turut menjadi pilihan mereka yang ingin quiet time bersama pasangan, namun, dalam masa yang sama tidak mahu anak-anak ditinggalkan semasa percutian.

Walaupun harga percutian di sini sememangnya lebih tinggi dari pilihan di tempat-tempat lain, ramai tetamu yang merasakan ia berbaloi dengan tawaran yang dinikmati. Bukan sahaja mereka mendapat penginapan yang selesa, malah, pilihan makan minum yang pelbagai sepanjang hari turut terjaga.

Jadi, tak perlulah mereka berfikir apa dan mana hendak menjamu selera semasa percutian. Apa yang perlu dilakukan hanyalah relax dan enjoy masa bersama.

Dari pagi hingga ke malam, pelbagai aktiviti menarik disediakan untuk tetamu yang pelbagai selera. Aktiviti-aktiviti seperti yoga, jungle walk, treetop challenge, memanah, sailing dan banyak lagi sudah tentu mampu memenuhi citarasa anda sekeluarga.

Sebahagian besar aktiviti-aktiviti di sini sudah termasuk di dalam harga penginapan. Jika ada pun, hanya segelintir sahaja yang memerlukan bayaran tambahan. Jangan lupa membawa bersama kasut memandangkan sesetengah aktiviti ini memerlukan anda memakai kasut sukan.

Aktiviti-aktiviti menarik di Club Med Cherating:

– Kemudahan kolam dan sauna dan private beach

Selain aktiviti-aktiviti menarik untuk memenuhi selera setiap ahli keluarga, kemudahan seperti kolam dan sauna turut disediakan sebagai tempat memanjakan diri.

Bukan itu sahaja, Club Med Cherating juga menawarkan private beach di mana hanya tetamu hotel sahaja yang dibenarkan akses ke pantai di bahagian ini.

Sudah tentulah pantai begini tenang, tidak sesak dan jauh lebih terjaga untuk tetamu menikmati kedamaian alam semulajadi.

– Aktiviti kelab untuk kanak-kanak

Untuk anak-anak pula, mereka boleh meluangkan masa di kelab yang disediakan. Pelbagai aktiviti menarik ditawarkan untuk kanak-kanak sesuai dengan peringkat umur daripada 4 ke 17 tahun.

Ibu bapa boleh memilih untuk meninggalkan anak-anak mereka di sini untuk bermain dan berinteraksi dengan rakan-rakan sebaya di bawah pengawasan staf-staf professional Club Med. Tiada bayaran tambahan dikenakan.

Walaubagaimanapun, aktiviti kelab untuk anak-anak yang lebih kecil daripada peringkat umur ini tidak termasuk dalam pakej all-inclusive dan caj tambahan dikenakan jika ibu-bapa memilih untuk meninggalkan anak-anak yang lebih kecil.

Berbeza dengan penginapan di tempat lain, harga yang dikenakan untuk percutian di sini bukanlah berdasarkan per-room, tetapi per-pax. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai percutian di sini ataupun mendapat anggaran harga percutian keluarga di sini, anda boleh ke laman Club Med.

Untuk harga percutian all-inclusive, pilih sahaja tarikh penginapan dan masukkan jumlah tetamu yang bakal berkunjung berserta tarikh lahir anak-anak. Selamat bercuti!

2. PEMANDANGAN LAUT CHINA SELATAN DARI ROYALE CHULAN RESORT

Resort yang baru dibuka pada tahun 2017 ini dibina di kawasan berbukit menghadap ke Laut China Selatan memberikan pemandangan menakjubkan buat para tetamu. Penginapan di bilik yang selesa dan pemandangan laut yang terbentang indah dari kolam renang menjadi tarikan tetamu yang berkunjung di resort lima bintang ini.

Yang lebih menarik apabila pemandangan tersebut boleh dinikmati dengan membawa anak-anak bersiar-siar di persisiran pantai dengan pasir yang putih dan bermain air.

Walaupun lokasi begini memberi pemandangan yang mungkin tidak diperolehi di penginapan lain, ia juga boleh menyukarkan jika ada antara ahli keluarga yang menghadapi masalah mendaki. Untuk mengurangkan masalah ini, pihak hotel turut menyediakan perkhidmatan buggy khas untuk para tetamu.

Tetamu yang berkunjung di sini dilayan penuh mesra dan jika mahu, mereka boleh memilih untuk menggunakan khidmat buggy untuk ke satu-satu tempat di dalam resort.

Jika ingin menginap di sini, pastikan anda menyemak harga Royale Chulan Cherating di Agodabooking.com dan Expedia untuk mendapat tawaran terbaik semasa percutian yang akan datang.

3. PERCUTIAN SECLUDED DI THE KASTURI

Dikelilingi Pantai Cherating yang indah dan rimbunan pokok yang menghijau, The Kasturi pastinya menawarkan kedamaian dalam percutian anda. Berkonsepkan ‘low-density’ resort, tidak banyak unit penginapan yang ditawarkan sekaligus memberikan lebih privacy untuk para tetamu.

Gabungan senibina Melayu dan moden menghasilkan suite, penthouse dan villa dengan suasana mewah. Malahan, pilihan beachfront villa di sini juga dilengkapi private pool tersendiri yang pastinya menjadi kegembiraan untuk anak-anak.

Jika datang bersama keluarga, anda boleh menginap di 2-bedroom penthouse, atau jika inginkan private pool, anda boleh memilih family villa yang disediakan.

Penginapan jenis suite dan penthouse tidak mempunyai private pool, namun, tetamu yang menginap di sini boleh beristirahat di kolam renang utama di kawasan pantai menghadap laut yang terbentang luas.

Jika ke sini, jangan lepaskan peluang membawa anak-anak melawat Rimbun Dahan Turtle Sanctuary yang terletak sangat berhampiran. Jika bernasib baik, anda bukan sahaja boleh memegang anak-anak penyu yang comel ini, malah boleh membantu melepaskan mereka ke lautan dalam usaha melindungi hidupan ini. Bukan itu sahaja, sungai berhampiran The Kasturi juga seringkali menjadi tempat kumpulan memerang bermain.

Ini sudah tentu menjadi tarikan tetamu lebih-lebih lagi kanak-kanak yang sentiasa terpesona dengan dunia haiwan.The Kasturi terbuka untuk tempahan secara online di Agodabooking.com dan Expedia. Pastikan anda menyemak harga untuk mendapat tawaran terbaik semasa percutian yang dirancang

Percutian pasti akan lebih bermakna dengan tempat penginapan pantai cherating yang cantik seperti ini. Selamat bercuti!

Sumber:

http://1duniaanakku.blogspot.com/2018/03/hotel-dan-chalet-best-di-cherating.html

http://1duniaanakku.blogspot.com/2018/05/tempat-menarik-di-cherating-untuk-anak-anak.html

http://ceritayadanya.blogspot.com/2019/11/percutian-ke-cheratin.html

error: Content is protected !!