Now Reading
8 Jenis Hand Sanitizer Untuk Pembasmian Kuman dan Virus

8 Jenis Hand Sanitizer Untuk Pembasmian Kuman dan Virus

hand sanitizer

Hand sanitizer, antara senjata penting dalam memerangi virus covid-19 ini. Kerana ia memastikan bahawa kita tidak membawa kuman dan virus pulang.

Semasa mencari hand sanitizer yang baik, beberapa perkara yang perlu dicari ialah tekstur penyerapan, jika ianya berasaskan alkohol, nilai alkoholnya, bauan yang menyenangkan dan lain-lain.

Ini adalah beberapa produk pembersih tangan terbaik di Malaysia, sama ada tisu, semburan, atau pembersih tangan gel tradisional dari botol jenis pemicit.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Lifebuoy Total 10

Lifebuoy Total 10 mempunyai campuran berasaskan alkohol dengan pelembap dan bahan-bahan yang menenangkan untuk memastikan kulit anda sihat sambil menghindari kuman.

Anda boleh yakin bahawa bakteria akan segera mati kerana Lifebuoy mengandungi 70% etil alkohol untuk kebolehan pembasmian kuman yang kuat.

Dettol Hand Sanitizer Fresh

Walaupun mengandungi sejumlah bahan kuat yang boleh membunuh kuman dan virus, Dettol sering mencipta produk yang berbau bersih. Nasib baik, pembersih Dettol ini berukuran poket saja. Ia juga mengandungi lidah buaya, yang bantu menenangkan kulit.

Chomel Hand Sanitizer

hand sanitizer

Produk untuk kulit halus ini telah diuji secara dermatologi dan bebas daripada bahan kimia dan alkohol berbahaya. Ia mengandungi gliserin organik dan Vitamin E, yang memberikan kesan pelembab yang penting untuk kulit halus bayi.

Baby Organix Naturally Kinder

hand sanitizer

Baby Organix Naturally Kinder adalah pembersih tangan 100% berasaskan tumbuhan tanpa alkohol yang lembut pada kulit bayi anda. Maka ia selamat digunakan pada kulit bayi yang lembut, dan hampir semua benda yang bersentuhan dengan mulutnya.

Purell Advanced Gel

Bahan aktif utama dalam gel Purell adalah 70% etil alkohol yang berasal dari tumbuh-tumbuhan, memastikan anda kekal bersih. Terdapat juga empat perapi yang berbeza untuk menenangkan dan mengekalkan kelembapan pada kulit.

See Also
fiber

Safercare Plus Hand Sanitizer

hand sanitizer

Safercare Plus Hand Sanitizer adalah pembersih tangan yang popular di hospital. Ia ada 75% etil alkohol untuk pembasmian kuman yang sangat baik.

Allantoin ditambahkan untuk menenangkan kulit dan diperakui halal oleh JAKIM dan diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Dettol Wipes Antibacterial

hand sanitizer

Dettol bukan sahaja ada pembersih tangan yang hebat, tetapi ia juga tisu pembersih yang sangat bagus. Ia membunuh 99.9% bakteria, membersihkan dengan lembut tanpa menyebabkan kerengsaan, dan mengekalkan kelembapan. Bau pun wangi, siap ada versi ‘sensitif’ kalau anda memerlukan sentuhan yang lebih lembut.

Sekiranya anda menggunakan hand sanitizer setiap hari, ia boleh menjadi sangat berkesan. Pada masa ini, setiap kali anda keluar, anda boleh lah curi masa untuk membasmi kuman dengan cepat. Terdapat banyak pilihan di sini; yang mana yang akan anda pilih? Beli sebelum habis.

error: Content is protected !!