Hada Labo Hydrating Lotion

Hada Labo Hydrating Lotion

Hada Labo Hydrating Lotion mempunyai 2 versi. Versi asal adalah untuk kulit kering / normal sementara versi ringan lebih sesuai untuk kulit normal / kombinasi / berminyak. Produk ini sangat popular dan mudah untuk didapati di kedai kesihatan dan kecantikan di malaysia.

Menurut Hada Labo , produk telah dilancarkan di Jepun pada tahun 2004, produk Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion adalah produk rating tertinggi keberkesanannya dan ia menjadi rebutan daripada kalangan pencinta kecantikan .ia merupakan losyen No.1 Jepun selama 7 tahun berturut-turut dan terjual lebih dari 30 juta botol.

Bahan utama dalam Hada Labo Hydrating Lotion adalah Hyaluronic Acid (HA), ia merupakan bahan semula jadi terdapat dalam tubuh manusia yang menarik dan mengikat air. Ia berfungsi sebagai pelincir pada mata, sendi, kulit, dan tisu lain; seiring bertambahnya usia, kulit menghasilkan HA yang kurang dan menghasilkan kulit yang lebih kering dan tidak anjal.

Hada Labo Hydrating Lotion (Light)

Faedah dan kebaikan Hada Labo Hydrating Lotion

  • Menggabungkan 4 jenis Asid Hyaluronik untuk menghidrat kulit secara mendalam, Hada Labo Hydrating Lotion membantu mengekalkan keseimbangan kelembapan optimumnya, dan menyiapkan kulit untuk penyerapan bahan penjagaan kulit yang dipertingkatkan.
  • Mengandungi Asid Hyaluronik bersaiz Kecil yang menutup jurang Asid Hyaluronik bersaiz Medium untuk membentuk penghalang kelembapan berketumpatan tinggi pada permukaan kulit untuk mengembalikan kelembapan kulit.
  • Kulit pH seimbang. Kerengsaan rendah.
  • Bebas wangian, minyak mineral, alkohol dan pewarna.
  • Tekstur ringan. Sesuai untuk kulit normal / kombinasi / berminyak.
Hada Labo Hydrating Lotion (Light)

Bahan-bahan:

Air, Glycerin, Pentylene Glycol, Trehalose, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Disodium Succinate, Chlorphenesin, Sodium Hyaluronate (HA ukuran kecil), Succinic Acid Glycine, Sodium Hyaluronate (Medium Saiz Sederhana), Asid Hyaluronic Hydrolyzed, sodium

Bagaimana Hada Labo Hydrating Lotion berfungsi

4 Jenis Asid Hyaluronik (HA)

Menggabungkan HA bersaiz Besar, HA bersaiz sederhana, HA Super dan Nano HA untuk menghidrat sepenuhnya kulit dari permukaan ke lapisan dalaman untuk mengunci, menyimpan dan mengisi semula air untuk kulit lembut, licin dan lembut .

Ceramide

Membentuk lapisan penghalang kelembapan untuk melindungi kulit daripada kehilangan kelembapan. Ia membantu menguatkan penghalang semula jadi kulit untuk mengunci kelembapan dan melindungi dari kerosakan persekitaran.

Asid Amino Menembusi Tinggi

Dengan ukuran molekul halus yang dapat dengan mudah menembus dan memasukkan kelembapan jauh ke dalam kulit untuk menyiapkan kulit untuk mendapat manfaat penuh dari perawatan kulit seterusnya yang akan datang.

Kerengsaan rendah

Bebas wangian, minyak mineral, alkohol, dan pewarna .

Cara penggunaan Hada Labo Hydrating Lotion

Secara ringkasnya, Gunakan dua kali sehari selepas membersihkan wajah. Sapukan pada telapak tangan dan tepuk lembut ke kulit hingga diserap dengan teliti.

Sebelum memakai alat solek

Tepuk losyen ke seluruh wajah hingga diserap sepenuhnya untuk solekan yang lebih lembut, licin dan tahan lama

Melembapkan kulit muka

Rendam kapas muka dengan losyen dan biarkan di kawasan yang terjejas selama 5-10 minit

Mengecilkan Pori Wajah

Letakkan losyen di dalam peti sejuk. Gunakan losyen sejuk untuk mengetatkan liang dan menenangkan kulit

Mengatasi kulit kering

Tuangkan losyen pada kapas muka dan sapukan pada siku kering, lutut atau tumit untuk melegakan kulit kering

Hada Labo Hydrating Lotion (Light)

Untuk memastikan cara penggunaan Hada Labo Hydrating Lotion lebih sempurna dan efektif, anda di sarankan untuk mengikut susunan rejimen yang betul seperti di bawah:

Langkah 1 : Hydrating Foaming Wash

Langkah 2 : Aha + Bha Mild Peeling Lotion

Langkah 3 : Hada Labo Hydrating Lotion (Light)

Langkah 4 : Hydrating Snow Dew

Langkah 5 : Premium Whitening Uv Sunscreen

Peringatan:

Berhenti menggunakan produk sekiranya terdapat tanda-tanda kerengsaan. Untuk kegunaan luar sahaja. Bilas dengan air jika bersentuhan dengan mata. Jangan dedahkan produk kepada cahaya matahari langsung. Jauhi dari kanak-kanak

Faktor Menyebabkan Ramai Pengguna Mahu Membeli

sesuai kulit normal, kombinasi dan berminyak.

Hada Labo Hydrating Lotion (Light) sangat digemari oleh pengguna kerana ia dapat menyegarkan kulit dan tekstur ringan. Ia sangat sesuai untuk orang yang mempunyai kulit normal, kombinasi dan berminyak.

See Also
niacinamide

Warna dan tekstur

Ianya tidak berwarna. Jernih macam air kosong tapi ia mempunyai tekstur pekat dan melekat macam gam. Apa yang penting, produk ini sangat pantas menyerap dalam kulit.

Solusi untuk kulit lebih cantik.

Hada Labo Hydrating Lotion (Light) boleh menjadi penyelesaian kepada kulit berminyak kerana bahan yang digunakan membantu kulit bertambah hidrasi.

penghidratan maksimum

4 jenis Asid Hyaluronik digabungkan ke dalam botol losyen penghidratan ini untuk memberikan kulit penghidratan maksimum. Bahan tersebut dapat menembusi semua lapisan kulit untuk menghidrat kulit ke tahap yang lebih besar.

melembapkan kulit

produk ini mengandungi Gliserin berfungsi sebagai Humektan, iaitu melembapkan kulit dengan menarik air seperti magnet, sehingga mengunci kelembapan. Ia juga mencegah bahan kimia dari luar mengalami kontak dengan dermis. Selain itu, ia mampu memperbaiki kulit kering dan kulit pecah-pecah dengan memberikan hidrasi maksimum dan mengurangi iritasi kulit.

Lotion pelbagai guna.

Selain berfungsi sebagai losyen, ia juga berfungsi sebagai toner. ia juga dapat digunakan sebagai Mask DIY dengan merendam beberapa kapas di dalam losyen tersebut. Ia menyeimbangkan tahap pH kulit selepas membersihkan kulit untuk menyerap kesan produk penjagaan kulit dengan lebih baik.

Pembungkusan ringkas.

Ianya di bungkus dalam botol transparent berpenutup. Anda boleh nampak isi di dalam botol itu. Kalau jatuh, ia tidak pecah.

Penutup

Semua wanita di seluruh dunia sukakan kulit muka cantik dan berseri.

Bagi mereka yang ingin memiliki kulit yang bersih dan lebih cerah, Hada Labo, penjagaan kulit muka antarabangsa adalah pilihan terbaik untuk anda. Produk ini bukan sahaja untuk kecantikan wanita tetapi untuk lelaki juga.

Anda tidak perlu pening kepala untuk memilih losyen yang baik untuk kulit muka anda terutama kulit muka yang berminyak.

error: Content is protected !!