Now Reading
Grafen Shampoo dan 10 Produk Alternatifnya

Grafen Shampoo dan 10 Produk Alternatifnya

Grafen Shampoo

Grafen shampoo, produk penjagaan rambut yang berhasil kepada orang Asia. Rambut memainkan peranan dalam menentukan rupa paras anda.

Setiap hari lebih kurang 100 helai rambut akan gugur dan digantikan dengan rambut yang baru. Rambut dibahagikan kepada dua bahagian iaitu folikel yang berada dalam kulit dan batang rambut (shaft) iaitu bahagian luar yang kita lihat. 

Bilangan folikel adalah kekal dan akan berkurangan mengikut usia. Setiap helai rambut terdiri dari 3 lapisan keratin di mana lapisan luar (kutikel) berfungsi untuk melindungi 2 lapisan dalam. Rambut yang sihat akan kelihatan bersinar kerana lapisan  kutikel berada dalam keadaan mendatar. Ini akan mengimbas cahaya dan juga memudahkan sebum mengalir untuk melembabkan rambut.

grafen shampoo

Grafen Shampoo Root Booster

RM67.00

Grafen Shampoo Root Booster adalah syampu yang paling berkesan di Malaysia untuk pertumbuhan rambut dan untuk mengatasi masalah keguguran rambut. Anda hanya perlu basahkan rambut anda dengan air suam dan salutkan rambut dengan jumlah syampu ikut kesesuaian anda. Urut perlahan-lahan kulit kepala dan akar dengan hujung jari dan biarkan 10 minit, kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Kerastase Bain Prevention Shampoo

RM113.00

Kerastase Bain Prevention Shampoo direka untuk pencegahan keguguran rambut. Apabila digunakan pada kulit kepala anda, syampu Keratase ini mula merangsang peredaran darah, dan ini membantu rambut tumbuh lebih cepat dan lebih baik. Lebih banyak nutrien dapat dihantar untuk mengekalkan pertumbuhan rambut dan rambut anda juga akan menjadi lebih halus dan lebih halus. Oleh kerana ia menghaluskan tekstur rambut anda dan menguatkan setiap helai rambut, terdapat rambut yang padat. Hasilnya adalah rambut akan kelihatan lebih lembut dan halus. Menangkis keguguran rambut pramatang dengan Kerastase Bain Prevention Shampoo.

Grafen Shampoo Hinoki

RM67.00

Grafen Shampoo boleh mewujudkan persekitaran kulit kepala yang sihat untuk pertumbuhan rambut dan menguatkan akar rambut anda. Syampu pencegahan keguguran rambut yang berkesan yang dihasilkan dengan Jeju Cypress Tree dan 9 jenis ramuan herba dirumuskan untuk kulit kepala berminyak & sensitif. Jeju Cypress Tree mempunyai banyak fitonutida, sumber semula jadi untuk kesan anti-bakteria dan membersihkan kulit kepala anda dengan mendalam. Bau segar yang bersih menenangkan jiwa dalaman anda dan menghilangkan tekanan. Gabungan air Cypress, minyak pati Cypress dan Menthol adalah ubat kuat untuk menghilangkan bau kulit kepala.

Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo

RM24.90

Innisfree Green Tea Mint Fresh Shampoo sangat lembut dan lembut dan sesuai untuk kulit kepala yang sensitif. Ia mempunyai sifat pembersih yang dapat menghilangkan semua kotoran, kotoran dan sebum yang berlebihan dari kulit kepala anda dengan lembut. Ini menjaga kulit kepala anda bersih dan membersihkan folikel rambut yang tersumbat yang boleh menyebabkan kelemumur dan rambut gugur. Tanpa silikon dan parabens dalam formula, ia juga sesuai digunakan pada kulit kepala yang sensitif. Sekiranya anda mencari syampu yang menjaga kesihatan rambut anda dengan lembut, anda harus mendapatkan Shampoo Segar Teh Hijau Innisfree.

Grafen Remover Shampoo

RM67.00

Grafen Shampoo menyejukkan kulit kepala anda dengan mentol semula jadi dari pudina. Syampu penjagaan kelemumur yang berkesan untuk masalah kulit kepala. Syampu jenis gel yang padat ini membersihkan liang roma dengan banyak buih. Mengandungi 20 jenis ekstrak botani seperti Teh Hijau, Pokok Teh, kulit Mandarin, daun Camelia, Chamomile, Buah Coccinellifera dan Portulaca Oleracea, ia merawat dan melegakan kulit kepala yang bermasalah seperti kelemumur, gatal, menyengat, berminyak, bau busuk dan memperbaiki tekstur rambut . Polifenol dalam ekstrak daun pudina dan rosemary menghalang tindakan ROS dan membantu menghidupkan semula sel pada kulit kepala.

Moist Diane Extra Damage Repair Shampoo

RM29.00

Moist Diane Extra Damage Repair Shampoo adalah syampu yang sangat berkhasiat dan menyegarkan. Apabila disapukan pada rambt anda, ia berbuih dan berasa pelembap yang mewah. Formula berkhasiat menembusi setiap helai rambut untuk memperbaiki struktur rambut. Pada kulit kepala dan akar rambut, ia juga bertujuan untuk melembapkan folikel rambut anda sehingga rambut mendapat nutrien yang mencukupi untuk pertumbuhan rambut yang lebih sihat dan bersinar. Dengan rambut yang kurang keriting, rambut anda akan lebih mudah diurus dan disikat tanpa kerosakan. Dapatkan bantuan praktikal dan berkesan untuk rambut anda yang rosak dengan Moist Diane Extra Damage Repair Shampoo.

Grafen Cica Silky Shampoo

RM29.00

Grafen Shampoo adalah syampu yang paling berkesan di Malaysia untuk pertumbuhan rambut dan untuk mengatasi masalah keguguran rambut. Anda hanya perlu basahkan rambut anda dengan air suam dan salutkan rambut dengan jumlah syampu ikut kesesuaian anda. Urut perlahan-lahan kulit kepala dan akar dengan hujung jari dan biarkan 10 minit, kemudian bilas dengan air sehingga bersih.

Petal Fresh Shampoo

RM37.00

Petal Fresh Shampoo mengandungi campuran ekstrak Pohon Teh Australia untuk memerangi kegatalan kulit kepala. Terima kasih kepada ekstrak pokok teh dalam formula, kulit kepala anda merasakan sensasi yang menenangkan dan menyejukkan ketika anda menggunakan syampu ini. Pada masa yang sama, ia kaya dengan nutrien yang membantu mengembalikan rambut anda ke tahap kesihatan yang optimum. Oleh kerana ia tidak mengandungi paraben atau pengawet yang keras, Petal Fresh Shampoo sangat sesuai digunakan pada kulit kepala yang sensitif juga!

Grafen Cica Care Treatment

RM67.00

Rawatan Penjagaan Grafen Cica disasarkan untuk mereka yang mempunyai rambut yang sangat kering/rosak untuk mencapai kelembutan rambut, rambut yang lebih kuat dan menguatkan akar rambut. Centella Asiatica, juga dikenal sebagai daun polos Cica mempunyai kemampuan pemulihan yang berkesan untuk memperbaiki rambut yang rosak dengan membekalkan nutrien yang diperlukan. Ekstrak dari brokoli, bawang, artemisia abadi, metionin dan sistein ditambahkan untuk membekalkan pelbagai vitamin untuk mengekalkan rambut yang licin, berkilau dan sihat. Rasakan kelembutan rambut serta merta sepanjang hari! 

Himalaya Herbal Anti-Hair Fall Shampoo

RM9.99

Himalaya Herbal Anti-Hair Fall Shampoo mengandungi ramuan herba asli seperti Butea Frondosa dan Bhringaraja untuk menguatkan rambut dan memperkaya kulit kepala anda untuk rambut yang kurang gugur. Fungsi dua dalam satu ini memastikan rambut anda tidak hanya jatuh lebih awal tetapi juga memperbaiki tekstur dan kilauannya. Dengan rambut yang diperkuat dan kulit kepala yang dilembabkan, anda dapati rambut anda boleh tumbuh lebih lama dan kelihatan berkilat. Syampu ini juga mempunyai aroma aromatik yang menyenangkan yang kekal di rambut anda. Lihat perbezaannya dengan cepat dengan Syampu Anti Rambut Gugur Himalaya Herbals.

Dengan pembungkusan yang elegan, Grafen Shampoo juga telah mendapat banyak respon yang positif dari para pengguna serata Malaysia dan Asia. Apa kata anda pula yang cuba dan saksikan sendiri perbezaannya.

error: Content is protected !!