garnier moisturizer

Pelembab wajah 3 dalam 1 ini diperbuat daripada ekstrak Aloe Vera dan bertindak dengan 3 fungsi dalam satu masa. Ia berfungsi sebagai pelembab siang yang menyegarkan, pelembab malam yang menghidrat, dan topeng muka yang menyihatkan kulit.

Krim pelembab ini sangat selesa digunakan pada wajah kerana tidak berminyak dan cepat menyerap ke dalam lapisan kulit. Ia akan menjadikan kulit terasa lebih lembut dan lembab setiap hari. Pelembab wajah ini juga sesuai digunakan untuk kulit sensitif.

Bahan Utama / Teknologi:

  • Aloe vera: Aloe vera sangat kaya dengan khasiat Vitamin A, B, C, dan E. Ia merupakan salah satu bahan semula jadi yang terkenal dengan kebaikannya yang mampu melembutkan dan melembabkan wajah dalam formulasi produk penjagaan kulit.
  • Gliserin: Gliserin adalah ramuan biasa dalam banyak  produk kecantikan dan penjagaan kulit, terutamanya kerana kemampuannya melicinkan dan melembapkan kulit. Gliserin sangat baik untuk kulit kerana ia bertindak sebagai humectant, yang merupakan bahan yang membolehkan kulit mengekalkan kelembapan. Ia dapat meningkatkan penghidratan kulit, melegakan kekeringan, dan menyegarkan permukaan kulit.

Mengapa Pelembap Penting?

Pelembap adalah salah satu langkah yang penting untuk mengekalkan sel-sel kulit anda yang sihat dan melindunginya daripada kerengsaan. Individu yang konsisten melembabkan wajah mereka pada masa muda mereka akan cenderung mempunyai kulit yang cantik apabila semakin meningkat umur.

Melembapkan kulit adalah mustahak untuk membantu mencegah masalah jerawat. Apabila kulit anda kering dan kusam, ia sebenarnya menjadi punca mudahnya tumbuh jerawat pada wajah. Dengan melembapkan kulit, anda dapat mengurangkan kemungkinan timbulnya masalah kulit. Pelembap wajah membantu menyeimbangkan kulit dan mencegah masalah kulit terutama jerawat. Sebagai tambahan, pelembap bukan hanya untuk wanita tetapi juga penting bagi lelaki untuk menjadikannya rutin harian mereka juga.

Apa Sahaja Jenis Pelembap Yang Ada?

Terdapat banyak jenis pelembap yang sesuai dengan jenis kulit anda sama ada anda memerlukan losyen bebas minyak ataupun jenis krim pelembab.

Sekiranya anda dapat mencari pelembap yang membantu melindungi daripada sinaran UV yang berbahaya, ia adalah satu pilihan yang terbaik. Sinar UV cenderung merosakkan sel kulit anda yang mengakibatkan kulit kering, mengelupas dan menimbulkan cela. Sekiranya anda dapat melindungi kulit anda sebelum keluar dari rumah, anda akan lebih cenderung mempunyai kulit yang lebih sihat dan awet muda.

Apa Yang Berlaku Jika Tidak Melembapkan?

Salah satu kesan untuk tidak melembapkan kulit anda adalah kulit anda menjadi lebih ceria. Kesihatan kulit anda bergantung pada kebersihan dan mengekalkan kelembapan, jadi kulit anda yang lebih sihat akan semakin cerah kulit anda.

Antara contoh keadaan yang boleh menyebabkan kulit kering adalah mandian air panas, dan penggunaan penghawa dingin di rumah. Oleh itu, memakai pelembab wajah setiap masa dapat membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan kulit kering.

Memakai pelembab tepat selepas mandi juga membantu melindungi kulit anda. Apabila kulit anda kekurangan kelembapan, ia akan gagal menjana semula sel-sel kulit. Keadaan ini akan membawa kepada pengeluaran sebum yang berlebihan dan kulit kering atau mengelupas. Tetapi apabila kulit anda terhidrat dengan pelembab, kulit anda akan dapat menjana semula sel-sel kulit baharu dan menjadikan kulit anda lebih sihat dan bersinar.

Apabila kita meningkat usia, kelenjar sebum akan kehilangan kecekapannya lalu menyebabkan pengeluaran minyak berlebihan. Dengan menggunakan pelembap pada usia yang lebih muda, anda dapat meminimumkan kemungkinan untuk mengalami tanda-tanda penuaan seiring bertambahnya usia. Melembapkan kulit anda penting kerana ia membantu anda mencegah tanda-tanda awal penuaan.

Cara penggunaan:

Cara penggunaan:

Sapukan pada kulit selepas mencuci muka dengan pembersih muka pada waktu pagi dan malam sebelum tidur. Krim ini juga boleh dijadikan mask pada waktu malam. Caranya adalah dengan menyapukan lapisan tebal krim pada kulit dua kali seminggu pada waktu malam. Elakkan bahagian mata dan bibir kemudian biarkan selama 10 minit.

Summary
Garnier Skinactive Hydrating 3 in 1 Face Moisturizer with Aloe
Article Name
Garnier Skinactive Hydrating 3 in 1 Face Moisturizer with Aloe
Description
Pelembab wajah 3 dalam 1 ini diperbuat daripada ekstrak Aloe Vera dan bertindak dengan 3 fungsi dalam satu masa.
Author
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: