garnier

Garnier ialah jenama kecantikan natural yang terkenal di seluruh dunia. Jenama ini telah menghasikan produk kecantikan yang berkesan dan kreatif sejak 1904 dengan menggunakan sumber alam semula jadi yang dipertingkatkan dengan kepakaran dalam bidang penjagaan rambut dan kulit.

Ia juga menawarkan penyelesaian terhadap setiap masalah penjagaan penjagaan rambut dan kulit muka dengan harga yang berpatutan. Terdapat banyak rangkaian produk Garnier di pasaran Malaysia. Ini kerana produk Garnier sangat popular.

Di bawah terdapat produk Garnier yang boleh anda dapati di pasaran dan juga beberapa produk alternatif lain untuk kegunaan rambut dan juga kulit wajah anda.

GARNIER Micellar Cleansing Water

RM9.90

Garnier Micellar Water merupakan inovasi pembersih wajah terkini dengan kandungan molekul Micelles yang mampu menghilangkan kotoran dan minyak seperti magnet, tanpa perlu dibilas. Teksturnya ringan seperti air, lembut membersihkan kotoran dan solekan dari wajah, mata dan bibir, tanpa menimbulkan iritasi. Diformulasikan agar tidak melekit pada wajah, tidak berminyak dan tanpa alkohol. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Produk ini diujikan secara dermatologi dan disahkan Halal.

LA ROCHE POSAY Effaclar Micellar Water

RM50.91

La Roche Posay Effaclar Micellar Water ini adalah sesuai untuk kulit yang berjerawat dan berminyak. Ia juga boleh menanggalkan 99% mekap wajah menggunakan kapas. Ia menghilangkan solekan dan kotoran dengan sempurna seperti Garnier Miscellar Cleansing Water. Ia diperkaya dengan zat besi untuk kawalan pengeluaran sebum dan menenangkan jerawat. Ia juga meninggalkan kulit bersih,jelas dan kurang berkilat. Produk iniemberi rasa kesegaran,membersihkan kulit dengan lembut dan tidak mengeringkan kulit.

GARNIER Light Complete Whitening Serum Cream SPF19 PA+++

RM25.30

Garnier Light Complete Serum Cream SPF 19 PA+++ mengandungi tiga kali vitamin C dan buah lemon yuzu segar dari Jepun. Ia menggunakan formula ringan dan cepat menyerap untuk kulit normal dan berminyak. Krim serum ini mempunyai tekstur ringan dan penyerapan cepat, dengan formula perlindungan cahaya matahari SPF36 ++. Produk ini diujikan secara dermatologi dan disahkan Halal. Produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit.

THE FACE SHOP White Seed Brightening Essence

RM28.00

Produk ini ialah pati pemutihan yang melengkapkan kulit bersih dan putih dari bahagian dalam kulit seperti produk Garnier Light Complete Whitening Serum Cream. Ia mempunnyai sistem pemutihan tiga kali ganda. Dengan penggunaan produk ini secara berterusan, anda boleh melihat kulit anda akan ada peningkatan tona kulit, Penjagaan bintik hitam, pengutihan komponen ringan dan semula jadi. Produk ini mengandungi sebatian bahan pencerah (biji lupin putih), yang mengandungi bahan pencerah semula jadi, dan ekstrak bunga putih daisy, yang membantu mengurangkan kusam dan menjadikan kulit kelihatan cerah.

GARNIER Color Naturals Crème Riche 3 – Coklat Gelap 

RM19.90

Garnier Color Naturals memberikan pilihan untuk berbagai jenis warna yang intensiti tinggi dengan Color Lock Technology dan formulanya diperkaya dengan minyak zaitun, minyak badam dan minyak avokado yang menjaga ketahanan warna dan membuatkan rambut terawat selama 8 minggu. Rambut juga lima kali lebih berkilau dari normal dan mengandungi bahan yang memberikan rambut nutrisi. Produk ini juga telus air, tanpa ammonia dan dijamin halal.

APRIL SKIN Turn-Up Color Cream

RM43.50

Pewarna rambut ini tidak akan menyebabkan kerosakan secara kekal dan memberikan warna yang tahan lama dan bertenaga. Ia juga meliputi seluruh bahagian rambut dengan formula perapi rambut yang memberikan hasil warna rambut dengan intensiti yang tinggi dan bersemangat seperti Garnier Color Naturals. Ia juga iperkaya dengan 5 minyak botani formula warna rambut yang menyuburkan rambut untuk mendapatkan tekstur halus seperti sutera.

GARNIER Sakura White Pinkish Radiance Essence Lotion

RM29.90

Losyen untuk menghidrat semula dan melembutkan kulit supaya boleh menyerap dengan lebih baik produk penjagaan kulit yang seterusnya. Ia mempunyai tekstur ringan yang diperkayakan dengan ekstrak sakura, asid hyaluronik dan vitamin B3 dan CG. Losyen ini juga sesuai untuk kulit sensitif. Tona kulit juga akan menjadi lebih cerah dan berseri selepas menggunakan losyen ini. Produk ini diujikan secara dermatologi dan disahkan Halal.

INNISFREE Green Tea Seed Essence In Lotion

RM62.00

Losyen ini bertindak dengan mengekalkan kelembapan di dalam kulit anda untuk penghidratan tahan lama dengan esen-dalam-losyen bertekstur halus dan susu ini sama seperti fungsi Garnier Sakura White Pinkish Radiance Essence Lotion . Produk ini diperkaya dengan pati teh hijau, ia mengekalkan kelembapan secara mendalam di dalam kulit anda dan menjadikannya tetap terhidrasi dengan kesan penguncian kelembapan berganda, menjadikan kulit anda segar.

GARNIER Hydra Bomb Serum Mask

RM7.50

Tisu mask generasi baru ini memberikan kulit muka sebanyak 1 minggu serum dengan hanya 15 minit. Masker ini diperkaya dengan antioksidan delima untuk kulit kering dan asid hyaluronik, meberikan penghidratan aktif yang mampu mengekalkan 1000x air. Delima membantu menjana semula sel kulit, melindungi kolagen, melindungi dari sinaran UV dan mencegah kerosakan akibat sinar matahari. Ia juga mengandungi antioksidan dan membantu dengan penuaan. Ia juga direka untuk kontur wajah Asia. Produk ini sesuai untuk kulit kering dan kulit sensitif. Produk ini telah diujikan secara dermatologi dan disahkan Halal.

INNISFREE My Real Squeeze Mask-Pomegranate

RM5.00

Topeng nipis ini diperbuat daripada kayu putih, dengan kepatuhan yang lebih baik pada kulit, dengan berkesan menyampaikan esensi ke dalam kulit. ‘Easy-Peel-Design’ dilengkapi dengan pemegang di bahagian atas topeng lembaran menjadikannya lebih senang digunakan dan dilepaskan. Ia mengandungi bahan aktif yang perlahan-lahan diekstrak melalui ‘proses pemeraman minuman sejuk’ pada suhu rendah, untuk memastikan semua nutrien dimasukkan sepenuhnya. Topeng jenis pati pelembap ini diperkaya dengan delima berair, menjadikan kulit gebu dan berseri seperti Garnier Hydra Bomb Serum Mask yang juga menggunakan delima.

Terdapat pelbagai produk Garbier yang baik untuk rambut dan juga wajah anda. Anda bolehlah jadikan produk di atas sebagai rujukan anda sekiranya anda ingin mencuba produk-produk dari Garnier. Boleh juga cuba alternatif lain yang telah kamis enaraikan di atas. Semoga bermanfaat buat anda.

Summary
Article Name
5 Garnier Produk yang Terkenal dan Alternatifnya
Description
Garnier ialah jenama kecantikan natural yang terkenal di seluruh dunia. Jenama ini telah menghasikan produk kecantikan yang berkesan dan creatif sejak 1904 dengan menggunakan sumber alam semula jadi yang dipertingkatkan dengan kepakaran dalam bidang penjagaan rambut dan kulit. Ia juga menawarkan penyelesaian terhadap setiap masalah penjagaan penjagaan rambut dan kulit dengan harga yang berpatutan. Di bawah terdapat 5 produk Garnier yang popular dan alternatifnya.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: