Repairing Baby Jelly

Umum mengetahui bahawa Vaseline telah mengeluarkan beberapa jenis  jelly petroleum yang banyak digunakan untuk merawat masalah kulit tertentu yang sering dialami oleh masyarakat Malaysia. Salah satu yang akan penulis ulas adalah Vaseline Repairing Baby Jelly yang kian popular dalam masyarakat.

Untuk pengetahuan anda, Vaseline Repairing Jelly telah menjadi jelly yang dipercayai selama lebih dari 140 tahun. Ia berfungsi melindungi dan mengunci kelembapan untuk membantu memulihkan kulit bayi. Malah ia menjadi kepercayaan  oleh ibu-ibu diluar sana.

Fungsi Vaseline Repairing Baby Jelly

Repairing Baby Jelly
 • Vaseline® Baby Protecting Jelly mengunci kelembapaan untuk membantu melindungi kulit bayi dari ketidakselesaan dengan wangian serbuk bayi yang ringan
 • Dibuat dari petrolatum yang disucikan tiga kali ganda dan kesucian dijamin.
 • Membentuk penghalang  dan pelindung untuk menjaga kelembapan dan melindungi kulit bayi anda
 • Melegakan gejala kerengsaan kulit bayi seperti ekzema selain untuk menenangkan kulit bayi anda dan mengembalikan kelembutan
 • Lembut pada kulit, hypoallergenic dan non-comedogenic
 • Diluluskan oleh pakar pediatrik
 • Terbaik untuk: Ruam lampin, kulit sensitif, kulit kering

Selain itu ia turut dipakai oleh orang dewasa dimana ia berfungsi utuk mengunci kelembapan kulit supaya ianya terlihat lebih baik. Antara kelebihan Vaseline Repairing Jelly untuk bayi ini pada orang dewasa adalah :

 • melegakan kulit kering, termasuk bibir dan kelopak mata anda. Kulit kering boleh mengelupas, gatal, retak dan bahkan berdarah. Oleh kerana ianya lebih berkesan dan kurang melekit daripada losyen,  maka penggunaan vaseline repairing jelly untuk bayi ini boleh dipertimbangkan untuk menggunakannya ke kulit kering, termasuk bibir dan kelopak mata anda. Kulit pada kelopak mata anda adalah kulit yang paling nipis di badan dan sangat mudah untuk alami iritasi . Sekiranya kelopak mata anda kering dan mengelupas, sapukan sedikit jeli petroleum untuk kelembapan dan perlindungan. Untuk hasil terbaik, selalu gunakan Vaseline Repairing jelly bayi ini apabila kulit anda lembab.
 • Membantu kulit yang cedera untuk segera sembuh. Untuk luka kecil seperti luka terkena pisau , dan calar, gunakan Vaseline Repairing Jelly bayi ini  untuk menjaga luka tetap lembap. Ini membantu mengelakkan luka mengering dan membentuk kudis, kerana kudis memerlukan waktu lebih lama untuk sembuh. Ini juga akan membantu mengelakkan parut menjadi terlalu besar, dalam atau gatal. Selagi luka dibersihkan setiap hari, tidak perlu menggunakan sabun anti-bakteria.
 • Cegah kekacauan pada kulit. kelecuran adalah kerengsaan kulit yang menyakitkan yang berlaku apabila menggosok badan ataupun menggosok dengan pakaian. Untuk mengelakkan kekacauan yang boleh menyebabkan lepuh, sapukan jeli petroleum ke kawasan yang bermasalah, seperti kaki atau paha.
 • Rawat ruam lampin. Cara terbaik untuk mencegah ruam lampin adalah menjaga kulit bayi anda kering dan bersih mungkin. Namun, jika bayi anda mengalami ruam, sapukan Vaseline Repairing Jelly untuk bayi pada setiap perubahan lampin. Dengan penjagaan yang betul, ruam bayi anda akan hilang dalam masa tiga hingga empat hari. Sekiranya ruam tidak hilang,  maka berjumpa dengan pakar dermatologi yang bertauliah.
 • Rehatkan kuku. Sekiranya anda sering mendapat manikur dan pedikur, sapukan jeli petroleumm ke kukudi antara cat. Ini akan mengurangkan kerapuhan dan membantu mengelakkan kuku anda pecah. Untuk hasil terbaik, oleskan apabila kuku anda lembap.

Amat mudah didapati, jika anda jenis yang suka membeli secara online, maka penulis telah memberi cadangan untuk anda membeli di sini dengan klik pada butang di atas. Ini kerana penulis yakin diwaktu pandemik kebanyakkan lebih suka membeli secara atas talian. Sebagai pengguna produk Vaseline Repairing Jelly untuk bayi ini, penulis amat sarankan kegunaannya jika dicampur dengan pelembab atau serum kegemaran anda kerana penulis yakin melalui teknik ini kulit akan terlihat lebih lembab. Produk ini bukan sahaja sesuai untuk bayi, malah untuk orang dewasa ianya sangat sesuai kerana bebas paraben dan sebagainya

Summary
Fungsi Vaseline Repairing Jelly
Article Name
Fungsi Vaseline Repairing Jelly
Description
Umum mengetahui bahawa Vaseline telah mengeluarkan beberapa jenis jelly petroleum yang banyak digunakan untuk merawat masalah kulit tertentu yang sering dialami oleh masyarakat Malaysia. Salah satu yang akan penulis ulas adalah Vaseline Repairing Baby Jelly yang kian popular dalam masyarakat.
Author
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: