Jenama Foundation Terbaik
Foundation dirumuskan untuk memberikan liputan penuh untuk menutup semua ketidaksempurnaan kulit dengan sempurna.

Foundation dirumuskan untuk memberikan liputan penuh untuk menutup semua ketidaksempurnaan kulit dengan sempurna. Namun, dengan iklim Malaysia yang lembap ini, mungkin tidak semudah itu.

Menggunakan foundation yang tidak sesuai boleh menyebabkan kilauan berlebihan di wajah anda, atau mungkin kelihatan tebal dan aneh setelah anda menggunakannya.

Maybelline Fit Me Foundation

RM49.90

Diformulasikan untuk menjadi asas yang ringan dan membiarkan kulit anda bernafas dengan bebas.

Foundation matte poreless ini sesuai untuk wajah berminyak kerana ia benar-benar mengawal kilauan berlebihan sehingga foundation tetap matte di wajah anda untuk jangka masa yang lebih lama.

Ia adalah asas harian yang sangat berpatutan yang menjanjikan anda warna semula jadi yang sempurna. Didatangkan dengan 24 pilihan shades untuk medium to full coverage.

Maybelline Superstay Foundation 

RM54.90

Maybelline Superstay Foundation memberikan liputan yang sangat berpigmen yang cukup untuk menutupi semua cacat tanpa concealer tambahan.

Walaupun ia tahan pudar dan kurang meninggalkan kesan, kerana formula tahan peluh dan air, ia tidak terasa terlalu berat pada kulit anda.

Dengan formula bebas minyak, konsistensinya masih agak berkrim dan terasa sedikit melembapkan pada kulit anda. Ini memudahkan anda untuk aplikasi merata di wajah anda.

Punca produk ini paling laris terjual adalah kerana ia tahan lama dan boleh bertahan di wajah anda sehingga 24 jam. Didatangkan dengan 9 pilihan shades untuk full coverage.

Kemungkinan besar anda hanya memerlukan sedikit daripada yang diperlukan kerana kemampuan full coverage foundation ini.

LOreal Paris Infallible Fresh Wear Foundation 

RM69.90

LOreal Paris Infallible Fresh Wear Foundation hadir dalam 10 pilihan shades. Ini untuk memastikan bahawa foundation disapu serata dengan kemasan seperti kulit semula jadi!

Dipadukan dengan konsistensi berair yang ringan, sangat mudah digunakan di seluruh wajah anda. Hasil akhirnya adalah warna cerah dengan cahaya berseri yang kelihatan seperti kulit semula jadi anda.

Anda mungkin boleh memakai asas ini di bawah iklim lembap sepanjang hari tanpa ia cair dengan teruk.

Anda pasti dapat memperoleh warna kulit yang sempurna dengan medium to full coverage LOreal Paris Infallible Fresh Wear Foundation.

Okaya Perfect Liquid Foundation 

RM60.99

Okaya Perfect Liquid Foundation mengandungi marula oil yang kaya dengan antioksidan dan membantu melindungi kulit anda.

Ia juga mempunyai perlindungan UV SPF35 yang menguatkan lagi perlindungan terhadap kesan penuaan matahari! Sebagai asas, konsistensinya ringan dan sangat padat.

Kerana sedikit lebih berair, ia juga tidak akan menampakkan garis halus. Kulit anda akan kelihatan gebu dan licin dengan kesegaran dengan 3 pilihan shades full coverage oleh Okaya Perfect Liquid Foundation.

Nyx Total Control Drop Foundation

RM73.10

Nyx Total Control Drop Foundation sesuai dengan namanya kerana anda benar-benar dapat menentukan rupa yang anda mahukan dengan foundation ini.

Dengan tekstur yang sedikit berair, bergantung pada keadaan kulit anda, semua yang anda perlukan ialah 2 titisan untuk liputan yang kelihatan semula jadi atau hingga 5 titisan untuk majlis makan malam yang glam!

Tak perlu risau kerana ia merupakan buildable foundation yang tidak akan membuatkan solekan anda kelihatan tebal. Ia mempunyai kemasan matte sesuai untuk anda dengan kulit berminyak.

Ini membolehkan foundation kekal di wajah anda untuk waktu yang lama sebelum sebarang kilauan minyak mula muncul. Rasa terkawal setiap hari dengan NYX Total Control Drop Foundation.

Didatangkan dengan 16 pilihan shades untuk medium to full coverage.

Revlon Colorstay Full Coverage Foundation

RM69.90

Revlon Colorstay Full Coverage Foundation menyediakan full coverage sepenuhnya untuk kulit anda, sehingga anda mungkin tidak memerlukan concealer tambahan untuk menambahkannya!

Ia menyembunyikan cacat cela dan kemerahan dengan lembut dan membantu meratakan warna kulit anda untuk kemasan yang sempurna.

Walaupun foundation Revlon ini mempunyai konsistensi yang sedikit lebih tebal, ia tetap membolehkan kulit anda terasa bernafas.

Untuk foundation yang berpatutan yang dapat bertahan dalam kelembapan udara, terdapat 5 pilihan shades untuk anda.

Nars Liquid Foundation

RM192.00

Nars Liquid Foundation memberikan full converage yang membuat anda kelihatan cantik dalam setiap gambar.

Walaupun ketika berjumpa dengan kenalan atau klien, warna foundation kelihatan neutral, semula jadi dan sekata seperti kulit kedua.

Dengan konsistensi halus berkrim, ia dapat disapu pada wajah anda dengan mudah dan serata untuk menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit anda.

Dengan foundation berasaskan air ini, ia lebih sesuai untuk anda yang mempunyai kulit berminyak atau kombinasi. Rasanya ringan dan nipis sehingga kulit anda sama sekali tidak terasa berat.

Didatangkan dengan 34 pilihan shades dengan bahan semula jadi seperti buah raspberi, epal dan tembilan yang melembutkan serta meningkatkan penampilan kulit anda dengan pantas.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

RM180.00

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup dapat membantu meratakan warna kulit anda kerana ia terdapat dalam 40 shades iaitu warna kulit yang bersifat sejuk, neutral dan garang.

Dengan kesan mattfying, walaupun dengan kulit berminyak yang cenderung menghasilkan sebum yang berlebihan, foundation ini membantu memastikan kilauan tetap terkawal tanpa terlalu berkilau!

Oleh kerana formula ini tahan lama, ia kekal pada kulit anda seperti ia baru digunakan dalam jangka masa yang panjang! Foundation Estee Lauder ini mempunyai medium coverage ketika pertama kali digunakan.

Walau bagaimanapun, ia merupakan buildable foundation yang boleh ditambah titisan penggunaan untuk kemasan yang lebih sempurna.

Innisfree Smart Drawing Foundation

RM36.00

Innisfree Smart Drawing Foundation hadir dalam 6 shades dan warna yang berbeza, ia sangat serba boleh kerana ia bukan hanya sekadar medium to high coverage foundation, tetapi juga berfungsi sebagai corrector warna dan tona.

Anda juga boleh menggunakannya pada lingkaran hitam anda, dan semestinya terdapat shades yang sesuai digunakan pada waktu malam sesuai untuk wajah anda!

Tanpa memerlukan berus untuk digunakan, ia boleh digunakan begitu sahaja dan anda boleh membawanya ke mana sahaja bila-bila sahaja!

Silkygirl Skin Perfect Liquid Foundation

RM26.90

Silkygirl Skin Perfect Liquid Foundation dilengkapi dengan perlindungan dari sinar matahari dan tahan lama, memberi anda full coverage yang hebat dan hanya memerlukan sentuhan minimum untuk hari yang panjang.

Oleh kerana ia mempunyai konsistensi berkrim, mudah digunakan pada wajah anda. Ia dapat menyembunyikan lingkaran hitam di bawah mata anda dan kemerahan kulit dengan lembut.

Untuk foundation semula jadi dengan kemasan yang sedikit lembap, anda harus mendapatkan Silkygirl Skin Perfect Liquid Foundation dengan bahan semulajadi seperti rumpai laut nano dan vitamin E.

Tagged: