Now Reading
Ensure Gold Nutrisi Terbaik Keluarga Dan Alternatifnya

Ensure Gold Nutrisi Terbaik Keluarga Dan Alternatifnya

Ensure Gold

Ensure Gold, adalah inovasi pemakanan terbaru yang diformulasikan di Asia dengan bahan HMB yang membantu mengembalikan kekuatan tubuh badan, memberi nutrisi lengkap dan seimbang kepada orang dewasa di Malaysia dan membantu mereka kekal kuat serta menjalani kehidupan yang aktif.

Ensure Gold disahkan halal oleh Majlis Ugama Islam Singapura dan diiktiraf oleh JAKIM Malaysia.

Untuk membeli suplemen , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

ENSURE Gold

RM87.00

Ensure Gold mengandungi HMB dan Triple Protein Blend untuk kekuatan fizikal yang baik. Selain itu, segelas susu ini sarat dengan 28 vitamin, mineral, antioksida dan karbohidrat untuk sistem pertahanan serta tenaga badan kita. 

Susu yang dilengkapi dengan prebiotik ini, sesuai untuk memperbaiki sistem pencernaan. Tidak mengandungi lemak trans dan boleh diminum oleh semua peringkat umur kecuali bayi kerana formulanya tidak sesuai untuk si kecil.

Diuji secara klinikal, susu ini dapat meningkatkan kesihatan tubuh badan anda dalam masa hanya 8 minggu sahaja. Kandungan HMB dan proteinnya mampu meningkatkan perkembangan otot serta menguatkan tulang. Terkandung 3 kali ganda Vitamin D yang meningkatkan kekuatan dan memberi tenaga agar anda dapat menjalani aktiviti harian dengan baik. 

FERNLEAF Full Cream Regular

RM48.20

Susu yang tidak mempunyai gula tambahan ini dirumus khas untuk anda sekeluarga kecuali untuk kanak- kanak berumur 6 tahun ke bawah. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi dari New Zealand. Formulanya diperkaya dengan kalsium untuk menguatkan tulang dan gigi, vitamin D3 dan magnesium untuk meningkatkan penyerapan kalsium.

Manakala Vitamin A, B2 dan B12, penting untuk kesihatan mata, memberi tenaga dan produksi sel darah merah lebih lancar. Tinggi dengan kalsium dan protein, susu ini juga dapat menguatkan tulang serta gigi anda daripada mudah menjadi rapuh.

Dutch Lady Nutritious Full Cream Milk Powder

RM30.60

Susu tepung penuh krim untuk seisi keluarga anda. Ia membekalkan kuantiti kalsium seumpama dua ikat bayam yang lengkap melalui dua cawan hidangan susu ini setiap hari. Ia juga mengandungi 50 peratus tambahan kalsium untuk meningkatkan kesihatan tulang anda. Seluruh ahli keluarga anda boleh menikmati manfaat yang sama melalui 1 kilogram bungkusan susu yang enak ini.

Alpha Lipid TM Lifeline TM Colostrum Milk Powdered Drink

RM180.70

Produk susu Alpha Lipid ini telah lama berada di pasaran Malaysia. Ia membekalkan 1,000 miligram kalsium dalam setiap hidangan untuk kesihatan tulang dan gigi anda dan seluruh isi keluarga. Susu ini juga baik untuk memperbaiki dan penyembuhan badan secara semulajadi. Anda dicadangkan untuk menikmatinya setiap kali sebelum sarapan. Untuk lebih enak anda boleh sediakan secara sejuk atau boleh juga ditambah dalam minuman smoothie anda.

HIGOAT Susu Kambing

RM17.90

Minuman susu kambing ini bukan sahaja sumber protein dan kalsium yang baik malah ianya juga tidak mengandungi gula tambahan. Susu kambing lebih baik dari susu lembu kerana ia bersifat alkali dan boleh meningkatkan daya kepekaan, fokus serta ingatan. 

Ia juga boleh membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh, mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah, melancarkan sistem penghadaman, menguatkan tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan saraf.

Sesuai untuk anda yang alergi kepada susu lembu, susu kambing boleh dijadikan sebagai alternatif bagi memberi kalsium buat tubuh badan. Susu kambing juga tidak mengandungi beta-lactoglobulin yang menyebabkan alahan seperti asma, masalah pernafasan, radang telinga, infeksi kulit dan gangguan saluran pencernaan. 

Marigold HL Low Fat Milk

RM11.90

Susu rendah lemak ini mengandungi 36 peratus lebih kalsium untuk kesihatan tulang dan seluruh tubuh anda. Susu ini menjadi pilihan bagi mereka yang menggemari susu tetapi sangat ingin mengurangkan pengambilan lemak dalam badan. Susu rendah lemak dan berkalsium tinggi ini boleh didapati dalam perisa biasa, coklat dan strawberi. Kandungan kalsiumnya yang tinggi sangat baik untuk membekalkan kalsium kepada tulang dan badan anda. Ia turut kaya dengan pelbagai sumber kebaikan lain dari sumber mineral dan vitamin yang paling bermanfaat untuk tubuh badan anda.

Goodday Pasteurized Milk

RM10.90

Susu berpasteur dalam kotak yang boleh diminum segera daripada peti sejuk. Ia boleh didapati dalam dua perisa iaitu susu biasa dan coklat. Susu ini juga mengandungi kalsium yang cukup untuk kesihatan tulang, sendi dan otot anda.

NUTREN OPTIMUM

RM71.30

  • Ciri-Ciri dan bahan didalam Nutren Optimum 800gm
  • protein berkualiti tinggi (50% whey) untuk membantu membina dan memperbaiki otot
  • probiotik (Lactobacillus Paracasei) untuk meningkatkan fungsi usus yang menyokong sistem imunisasi
  • PREBIO (70% FOS dan 30% inulin) untuk menggalakkan sistem usus yang baik
  • Kaya dengan kalsium dan vitamin D untuk membantu membina tulang yang kuat
  • Bebas laktosa dan gluten
  • Halal yang diperakui daripada Switzerland
error: Content is protected !!