Now Reading
DRS Bottle Enema Kit dan 9 Alternatif Untuk Mengatasi Masalah Sembelit

DRS Bottle Enema Kit dan 9 Alternatif Untuk Mengatasi Masalah Sembelit

enema

Enema adalah teknik yang digunakan untuk merangsang pembuangan najis. Ia adalah untuk rawatan cecair melegakan sembelit yang teruk.

Proses ini membantu membuang najis keluar dari rektum apabila anda tidak dapat melakukannya sendiri kerana sembelit yang terlampau serius. Botol kecil atau bekas akan diisi dengan cecair yang selamat, seperti sabun busa atau larutan masin.

Kemudian cairan itu dengan perlahan-lahan akan dialirkan ke dalam rektum dengan muncung bersih untuk menghabiskan proses pembersihan.

Oleh itu, mari kita lihat 10 enema kit yang boleh anda gunakan untuk membantu mengatasi masalah sembelit yang teruk dan memerlukan bantuan.

HLJY 2L Barrel

HLJY Barrel Unisex Colonic Irrigation Kit

RM118.50

Produk ini diperbuat daripada bahan keluli tahan karat berkualiti tinggi, tidak toksik, dan selamat digunakan. Ia mempunyai kapasiti besar 2L dan paip pembersihan tambahan sepanjang 2 meter. Produk ini mempunyai pelbagai jenis paip picagari, yang boleh memenuhi keperluan anda yang berbeza. Ia juga mengandungi jarum paip yang boleh diganti, jadi anda boleh menukarkan dengan mudah dan bersih.  Sebelum guna anda harus periksa injap yang menghalang aliran cecair dalam kit enema, adalah bersih dan bebas daripada bakteria.

Jettingbuy

Jettingbuy 10pcs/Set Enema Coffee Detox Bag

RM14.60

Produk ini adalah set enema yang dibuat di kilang yang tertutup 100%. Kapasiti untuk kit enema ini yang mengandungi beg vinil adalah 1000ml. Ia juga mempunyai ruang penurunan yang dapat dilihat untuk memerhatikan kelajuan aliran penurunan cecair di dalam beg. Set enema ini juga mempunyai roda untuk mengawal kelajuan aliran cecair. Produk ini dubungkus dengan kedap, pensterilan standard perubatan. Satu set enema ini termasuk 10 keping beg dalam satu set enema.

Aliname

Aliname Home Enema Colonic Irrigation Douche Kit

RM16.50

Produk ini adalah 100% produk baru. Bahan beg enema ini adalah diperbuat dari polimer perubatan. Ia mempunyai kapasiti yang besar iaitu sebanyak 1200ml. Produk ini sesuai untuk digunakan oleh lelaki atau wanita. Set ini termasuk; 1 beg enema dan 10 kepala bersih. Sebelum anda menggunakan set ini, bersihkan, matikan pengapit kawalan pengaliran, tuangkan larutan pembersih, dan akhirnya tutup. Larutan pembersih yang disyorkan adalah 600-1200ml dan suhu air adalah 35-45 darjah celsius.

Superior Enema Bag Kit Non-Toxic Colon Irrigation Reusable Anal Enema Bag

Superior Enema Bag Kit

RM25.80

Mudah untuk menggunakan dengan sistem pembersihan yang mengandungi semua yang anda perlukan untuk membersihkan dengan selamat dan selesa. Kit ini mempunyai semua yang anda perlukan iaitu, 1 petua tirus, 1 hujung muncung, 1 cangkuk, 1 pengapit kawalan aliran, penyesuai, tiub getah yang flexi sepanjang 150 cm dan botol air getah. Tiub, yang berukuran sepanjang 58 inci membolehkan penggunaan yang fleksibel dan mudah di kebanyakan sudut. Set ini dilengkapi dengan cangkuk yang membolehkan anda menggunakan kedua-dua tangan semasa pembersihan.

Drs Home Enema Kit W/Colon Tube (1+4)

DRS Bottle Enema Kit

RM63.69

Kit enema rumah DRS dengan tiub usus besar direka khas untuk melakukan enema di dalam keselesaan rumah sendiri. Kit ini dengan tiub usus adalah yang terbaik untuk orang yang mempunyai masalah buasir dan isu kebersihan. Kit ini mengandungi satu beg enema sebesar 1500ml dengan penyambung tiub, empat tiub kolon, satu pelincir dan satu manual arahan untuk bacaan anda. Untuk menjaga kebersihan dan keselamatan anda, pastikan beg enema dan tiub usus dibersihkan dengan sebaiknya sebelum dan selepas digunakan.

2000ML Constipation Flusher Feminine Hygiene Enema Bag Sets For Colon Cleansing Silicone Hose Health Anals Vaginas Cleaner Enema Kit

Constipation Flusher Cleaner Enema Kit

RM51.72

Produk ini digunakan untuk pembersihan kolon anda. Ia adalah senang untuk dibersihkan kerana ia mempunyai pengapit yang kuat dan pancutan air yang terbuka di bahagian atas. Produk ini juga memastikan pembersihan dengan kapasiti yang baik. Ia dibuat daripada latex yang berkualiti tinggi. Dalam kit produk ini, ia mengandungi satu beg latex, satu cangkuk, satu hos, tiga muncung dan dua penyumbat.

prime enema

Prime Enema

RM7.63

Produk ini bertujuan untuk melegakan najis dan rasa sembelit yang teruk dengan cepat. Ia juga berfungsi untuk membuang najis di dalam usus anda. Produk ini juga mempunyai saiz 10ml yang direka khas untuk digunakan pada kanak-kanak. Cara penggunaan produk ini adalah senang. Tanggalkan penutup merah plastik, masukkan kepala pam enema ke dalam dubur,tekan & kosongkan semua cecair enema ke dalam dubur dan pergi ke tandas dengan segera untuk membuang air besar.

Enema bucket 1200ml enema household defecation bowel cleaner colon hydrotherapy instrument organic coffee enema tool

Enema Bucket 1200ml

RM26.90

Produk ini berfungsi untuk rawatan sembelit usus dan mempunyai jangka hayat selama 24 bulan. Cara penggunaan produk ini adalah pertamanya, letakkan baldi enema di dinding di atas badan atau rak cangkuk. Kemudian tutup injap pengatur aliran, tuangkan air panas atau cecair yang sesuai untuk rawatan sembelit ke dalam bekas, masukkan kepala bilas dengan perlahan-lahan ke dubur anda dan akhirnya buka injap kawalan aliran untuk membiarkan air suam atau cecair pembersih masuk ke dalam.

.

Baosity 2pcs 310ml and 90ml Non-Toxic Rubber Enema Bulb Clean Douche for Men Women Comfortable Medical Kit

Baosity Enema Bulb Clean Douche

RM15.84

Produk ini adalah mesra alam kerana ia dibuat daripada bahan latex kualiti hospital, ia adalah tidak toksik dan dijamin lebih selamat untuk digunakan. Fungsi produk ini adalah untuk membersihkan usus, faraj, punggung belakang, dan lain-lain. Ia adalah sesuai untuk kaum lelaki dan wanita. Produk ini adalah amat selesa digunakan, licin disentuh, mudah dimasukkan, dan tidak ada rasa sakit sama sekali.

Aussie Health Co Enema Kit - Non-Toxic Stainless Steel 2 Quart Bucket - Ideal for Home Coffee or Water Colon Cleansing Detox Enemas - Includes Nozzle Tips, Guide Book, and Discrete Storage Bag

Aussie Health Co Enema Kit

RM309.08

Produk ini mempunyai baldi yang direka bentuk untuk standard kesihatan Australia dan Amerika dengan keluli tahan karat gred premium dan bahan lain. Baldi enema pembersih usus besar ini dibuat dengan petua keluli tahan karat, silikon dan PVC bebas gred perubatan, boleh digunakan semula, tidak berbau, dan bebas BPA dan phthalates. Ia mempunyai tubing silikon yang sepanjang 6.5kaki beserta pengapit tahan lama yang kuat. Peralatan pembersihan dan detoks enema ini sangat sesuai untuk kegunaan rumah dan boleh digunakan untuk enema air d di dalam atau di luar bilik mandi. Baldi enema keluli tahan karat terbuka memudahkan pembersihan.

Enema kit sememangnya diciptakan untuk mereka yang mengalami masalah sembelit teruk, supaya mereka dapat membuang najis dengan lebih lancar. Oleh itu, dapatkan enema kit anda sendiri segera sekiranya anda juga mengalami masalah yang sama. Semoga bermanfaat perkongsian kali ini buat anda yang mencari-cari produk enema kit untuk kegunaan anda.

error: Content is protected !!