Now Reading
Dettol Antibacterial Handwash Terbaik Untuk Anda

Dettol Antibacterial Handwash Terbaik Untuk Anda

Dettol Antibacterial Handwash

Kedengaran seperti biasa, kerana ramai dalam kalangan kita hanya membasuh tangan tanpa menggunakan sabun khas pencuci tangan iaitu Dettol Antibacterial Handwash.

Perkara ini tidak salah tetapi bukankah lebih baik kalau kita menyimpan Dettol Antibacterial Handwash di singki atau di tandas. Ini kerana kandungan sabun tangan ini mengandungi bahan aktif seperti Chloroxylenol yang membantu membunuh kuman tanpa meninggalkan kesan.

Dettol adalah salah satu jenama sabun yang terkenal dengan keberkesanannya membasmi kuman dan bakteria. Bukan sahaja menghasilkan sabun antibakteria, hand santizer dan tisu basah. Liquid Handwash juga tidak terkecuali. Lagi-lagi amat diperlukan ketika waktu pandemik melanda.

Kenapa perlu menggunakan Dettol Antibacterial Handwash?

Salah satu sebab kenapa kita perlu menggunakan Dettol Dettol Antibacterial Handwash adalah kerana kandungannya sesuai dengan keadaan kulit tangan anda. Selain itu, ini juga bagi memastikan tangan tidak rasa terlalu kering jika mencuci tangan secara kerap.

Sekiranya kulit anda menunjukkan sebarang tanda-tanda seperti kemerah-merahan, kegatalan dan sebagainya. Sebaiknya anda memilih sabun tangan yang bebas dari pewangi tiruan dan bersifat antibacterial seperti Dettol.

1. DETTOL Anti-Bacterial Handwash Original

Tahukah anda bahawa Sabun Tangan Dettol Antibakteria Original membunuh 99.9% daripada kuman dan bakteria?

Penggunaan harian melindungi tangan anda daripada kuman dan membersihkan tangan anda secara lembut.

Dengan tambahan haruman pine, formula pH-seimbang dengan perlindungan Dettol membersihkan dan melindungi kulit anda untuk rasa bersih dan sihat setiap hari.

Cara penggunaannya mudah sahaja iaitu gunakan sabun tangan Dettol ke tangan yang basah, gosokkan secara perlahan sehingga berbuih. Kemudian, bilas sehingga bersih.

2. Dettol Antibacterial Handwash Liquid (Skincare)

Tahukah anda bahawa Sabun Tangan Dettol Antibakteria Skincare membunuh 99.9% daripada kuman and bakteria? Penggunaan harian melindungi tangan anda daripada kuman.

Jika anda mementingkan kelembapan dan mengelakkan kulit dari menjadi kering, anda boleh memilih sabun tangan Dettol Antibakteria Skincare ini.

Diperkaya dengan pelembap, ia akan membantu mengekalkan kelembapan dan kelembutan semula jadi kulit anda.

See Also

Basuh tangan dengan betul dengan menggunakan Dettol agar dapat mengekalkan kesihatan seisi keluarga.

3. Dettol Antibacterial Handwash Liquid (Sensitive)

Berita baik buat anda yang memiliki kulit tangan yang sensitive terhadap pewangi, sabun tangan Dettol Antibakteria Sensitif ini dirumuskan khas untuk anda.

100% yakin perlindungan yang dipercayai daripada kuman setiap hari. Penggunaan harian melindungi tangan anda daripada kuman dan mengekalkan kebersihan tangan anda.

Formula pH-seimbang Dettol mengandungi gliserin tulen telah terbukti secara klinikal untuk berfungsi dengan lembut, serta memberikan perlindungan Dettol yang dapat membasmi kuman yang tidak dapat dilihat.


Dalam mengambil langkah berjaga-jaga dari sebarang jangkitan Corona virus, adalah baik untuk kita mencegah terlebih dahulu.

Jadi, buatlah pilihan yang bijak kerana membasuh tangan adalah jalan yang terbaik daripada hanya menggunakan hand sanitizer semata-mata.

error: Content is protected !!