Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni okay ke untuk kulit? Jom kami kongsikan info berkaitan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni untuk anda.

Tahukah anda, Cetaphile Gentle Skin Cleanser ni sangat sesuai dan selamat digunakan? Anda tidak perlu ragu lagi kerana ianya terbukti mampu melembap dan membersihkan secara lembut tanpa menghakis pelindung semula jadi kulit.

Penting untuk anda tahu pencuci muka yang tidak mengeluarkan bau adalah yang terbaik. Seperti Cetaphile Gentle Skin Cleaser ni, ia mempunyai formulasi bebas sabun dan bebas pewangi yang sangat sesuai untuk penjagaan kulit dan badan.

Ia juga dapat membantu untuk melindungi daripada 5 tanda kulit sensitif seperti – iritasi, kekeringan, ketegangan, kekasaran dan pelindung kulit lemah. Dengan formulasi pH yang seimbang ini sekaligus sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kering, kombinasi serta kulit sensitif.

Jom kenalli produk ini dengan lebih dekat lagi.

Cetaphil

Kelebihan Cetaphil Gentle Skin Cleanser:

  • Jenama yang pertama di Malaysia sebagai produk penjagaan kulit dermatalogi
  • Hampir 99% wanita mengakui bahawa Cetaphil Gentle Skin Cleanser membantu membersihkan dengan lembut selain dapat melembapkan kulit mereka
  • Sangat sesuai digunakan untuk wajah termasuk badan
  • Boleh terus digunakan dengan atau pun tanpa air
  • Diakui dan dipercayai oleh pakar dermatalogi
  • Mengandungi Hipoalergik serta dengan formulasi pH yang seimbang tanpa rengsaan
  • Tidak akan mengakibatkan liang pori tersumbat (Non-comedogenic)
  • Mudah untuk remove light makeup
  • Terbukti dapat membantu dan juga melindungi 5 tanda kulit sensitif
  • Terbukti ia adalah produk penjagaan kulit yang bebas sabun dan juga bebas pewangi serta bebas lanolin yang selamat untuk kulit anda.
  • Tidak mempunyai buih yang boleh mendatangkan rasa tegang dan ketat pada kulit anda. Jadi sekali lagi ia terbukti selamat untuk anda!

Cara penggunaan Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Terdapat dua cara penggunaanya:

  • Untuk penggunaan dengan air : letakkan sedikit pencuci ke kulit wajah anda dan sapukan ia pelahan-lahan seperti anda membelai wajah anda. Kemudian setelah selesai bilas dengan air.
  • Untuk penggunaan tanpa air : letakkan sedikit pencuci ke kulit wajah anda dan sapukan perlahan-lahan seperti membelai wajah anda. Kemudian bersihkan dengan kain lembut ataupun cotton pad bagi meninggalkan lipisan nipis pencuci ke atas kulit.
  • Anda juga boleh menggunakan ia sebanyak dua kali sehari iaitu ketika waktu siang dan juga waktu malam sebelum anda masuk tidur.

Info Penting:

Bagi mendaptkan hasil yang terbaik selepas penggunaan produk Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni, anda haruslah sabar menunggu dan kerap menggunakan ia selama mana ia tidak memberi kesan yang buruk kepada anda.

Sangat tidak logik untuk mengaharapkan kesannya akan dapat dicapai setelah baru sebulan anda memakainya. Produk ini memberi kesan yang agak perlahan tetapi tetap memberikan kesan yang terbaik kepada pengguna.

Anda janganlah terlalu taksub untuk miliki kulit yang dapat memulihkan dan memutihkan kulit anda dengan kadar segera. Ternyata, belum tentu pasti lagi bahawa produk itu bagus. Jadi, kunci dia adalah SABAR sehingga anda yakin.

Ramai para wanita yang menggunakan produk Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni setelah muka mereka didapati breakout teruk, dan pakar jugak mengesyorkan kepada mereka ini untuk menggunakan produk ini.

Hasilnya, ia terbukti selamat untuk digunakan. Muka mereka yang breakout tadi sudah kembali normal dan cantik ya seperti sebelum ini. Lihat lah, keberkesanan produk ini membuahkan hasil walau dengan kadar yang perlahan. Jadi, harap ini dapat meyakinkan anda !

Menariknya lagi, ia sangat melembabkan kulit anda sehingga ia sangat sesuai juga untuk kulit bayi dan juga mereka yang ada sakit kulit seperti ekzema.

Ha, apa tunggu lagi tu. Anda kena cuba tau. Boleh dapatkan di kedai berhampiran anda sekarang. Watson dan Guardian sedang menanti anda tu. Hehe.

Penutup

Anda sangat digalakkan untuk memiliki produk ini. Ternyata ia adalah pilihan yang tepat. Dengan komentar yang membina dari para pengguna harap dapat meyakinkan anda.

Jangan gusar dan jangan khuatir. Produk ini telah telah berjaya membantu para wanita diluar sana. Anda perlu cuba dahulu, kemudian anda berikan testimoni pula ya. Sebarkan untuk manfaat bersama. Jangan lupa membeli dan selamat mencuba ya!

Tagged: