Now Reading
Cara Sediakan Ais Krim Strawberi

Cara Sediakan Ais Krim Strawberi

Ais krim strawberi

Ais krim strawberi ialah makanan beku yang menggabungkan tenusu dan perisa strawberi. Merupakan perisa kegemaran kanak-kanak perempuan.

Walaupun istilah aiskrim sering digunakan untuk menunjuk kepada pencuci mulut beku dan makanan ringan, tapi sebenarnya khas digunakan untuk menunjuk kepeda pencuci mulut beku dan makanan ringan yang terdiri dari lemak susu. Banyak negara, termasuk Amerika Syarikat, mengehadkan penggunaan istilah tersebut berdasarkan kuantiti kandungan asas makanan tersebut.

Sekarang anda boleh menikmati hidangan pencuci mulut yang lazat ini yang hanya mengandungi sebanyak 5g karbohidrat bagi setiap hidangan. Dalam artikel ini, kami sediakan langkah demi langkah untuk membuat resepi ais krim strawberi yang mudah dan lazat.

  • Masa penyediaan – 5 minit
  • Masa penyejukan – 3 jam
  • Tahap: Mudah
  • Saiz hidangan: 2 orang

Peralatan yang diperlukan:

  • Balang mason

Bahan-bahan Ais Krim Strawberi:

  • 1 cawan (240g) krim berat (heavy cream)
  • 1/2 cawan (75g) strawberi
  • 2 sudu besar Lakanto atau pemanis lain
  • 1/2 sudu teh ekstrak Vanila

Cara penyediaan:

1. Sediakan semua bahan.

2. Tambahkan strawberi dan Lakanto (pengganti gula) dalam balang mason dan lenyek dengan senduk kayu yang kecil (kami menggunakan alat pengadun tangan) selama kira-kira 2 minit sehingga dilenyek sepenuhnya. Ia harus kelihatan seperti  dengan cebisan strawberri tetapi berair dari jusnya.

3. Seterusnya, tambahkan krim penuh dan ekstrak vanila ke dalam balang mason.

4. Tutup balang mason dan goncangkan selama 3-5 minit. Campuran itu akan berkembang hampir dua kali ganda.

  1. Bekukan selama 3 jam dan nikmatilah ais krim strawberi yang lazat!

Selamat mencuba!

Quality Mason Jar Container with Gold Metal Screw Cap

RM4.80

Mempunyai permukaan yang halus dan tahan lama, ia tidak akan menyerap lemak, bau atau bakteria, dan tidak akan mengubah rasa makanan. Banyak jenis makanan yang terdapat dalam bekas kaca seperti balang dan botol. Bekas ini merupakan cara yang baik untuk menyimpan segala macam benda, dari bekas ke cat kecil. Kaca adalah produk yang tahan lama dan boleh digunakan semula berkali-kali. Semua bekas kaca yang dipasarkan bersama makanan adalah selamat untuk disimpan.

6 pcs Stainless Steel Measuring Spoons

RM32.60

Pengukuran yang tepat memastikan rasa makanan anda sempurna danseimbang. Kepala dan pemegang sudu bulat berada dalam keseimbangan berat badan yang sempurna. Penamat permukaan keluli tahan karat yang mempunyai lapisan satin sangat bagus untuk bahan kering dan cair. Bentuk yang elegan dengan Metrik Pengukuran Amerika, tahan lama dan tidak berkarat. Sudu pengukur ini juga sangat sesuai digunakan untuk membuat cake bagi megukur ketepatan bahan yang digunakan.

error: Content is protected !!