Now Reading
Buds Chubby Chubbs Face Cream dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Lindungi Kulit Bayi Anda

Buds Chubby Chubbs Face Cream dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Lindungi Kulit Bayi Anda

buds

Penjagaan kulit bayi adalah amat penting. Kulit yang baru lahir adalah lembut begitu juga dengan sistem imun bayi. Buds adalah produk penjagaan kulit bayi yang sangat popular di serata dunia, ia dirumuskan khas buat kulit bayi anda.

Bahan pencuci pakaian dan sabun mandi yang sedia ada untuk bayi mungkin mempunyai bahan kimia, pewangi, yang akan menyebabkan kerengsaan, kekeringan, kegatalan, dan ruam pada kulit bayi yang baru lahir.

Oleh itu, produk yang dipilih untuk digunakan untuk bayi adalah amat penting dan Buds adalah salah satu jenama di pasaran yang tidak mempunyai bahan kimia atau pewangi sintetik yang akan menyebabkan alahan terhadap kulit bayi.

Mari lihat 10 produk untuk penjagaan kulit bayi baru lahir anda. Selain Buds, produk jenama lain yang baik untuk kulit bayi anda turut kami sertakan di bawah untuk anda membuat pilihan yang terbaik buat bayi kesayangan anda.

Buds Cherished Organics: Chubby Chubbs Face Cream 30ml -

Buds Chubby Chubbs Face Cream

RM37.31

Produk ini merupakan cream yang memberikan rawatan ekstra untuk kulit wajah si kecil yang telah dirumus khusus untuk kulit sensitifnya. Dibuat dengan minyak tumbuhan untuk membantu memelihara bahagian paling sensitif pada kulit bayi anda. Olive Leaf dan Rosemary Leaf Ekstrak membantu untuk melindungi kulit dari radikal bebas yang berbahaya. Organik Jojoba Oil dan minyak bunga matahari secara alami melembabkan kulit bayi. 

Earth Mama Organic Baby Face Nose & Cheek Balm

RM26.99

Balsem kelapa calendula organik untuk menenangkan wajah bayi. Produk ini diluluskan oleh pediatrik dan telah diuji secara dermatologi dan secara klinikal untuk kerengsaan. Satu-satunya ramuan bukan vegan di dalam produk ini adalah lilin lebah organik yang bersumber secara etika dengan cara yang mesra lebah. Ia juga membantu meredakan kulit yang kering, dagu kering dan hidung merah yang berair. Ia dirumuskan tanpa petroleum, paraben, wangian tiruan atau bahan pengawet. Produk ini juga dapat membantu kulit kering tetap lembut dan lembap.

Buds Cherished Organics: Precious Newborn Cream 75ml

Buds Precious Newborn Cream  

RM46.67

Produk ini dicipta khas untuk tiga bulan pertama bayi anda. Ia menggabungkan kebaikan minyak jojoba, minyak bijan, shea butter dengan minyak inca inchi untuk memelihara dan melindungi kulit. Krim mewah ini juga diperkayakan dengan spent grain wax, ekstrak bunga calendula dan ekstrak aloe vera yang menenangkan. Produk ini juga mengandungi ekstrak daun olive untuk melengkapkan krim ini dengan mempromosikan penghidratan kulit dan menyediakan antioksidan yang kuat. Gunakan setiap hari untuk membantu kulit bayi yang baru lahir menyesuaikan diri di luar rahim ibu.

pigeon new born cream

First Few Years Pigeon Newborn Pure Protective Cream

RM22.00

Produk ini diformulasikan dengan Natulayer, Newborn Pure Skincare Series ini dihasilkan di Jepun mengikut standard kualiti tertinggi untuk produk penjagaan kulit bayi termasuk ujian kerengsaan kulit, ujian alergi, ujian kerengsaan mata dan ujian toksik akut. Ia dirumuskan untuk memberi hidrasi yang lebih yang disasarkan pada kawasan yang sering diabaikan seperti pinggiran bibir (ruam susu), siku, lutut, di antara jari kaki, jari dan punggung. Produk ini adalah bebas dari Paraben, Formaldehid, Alkohol dan sebarang bahan lain yang boleh menyebabkan kerengsaan kulit.

Buds Cherished Organics: Baby Massage Oil

Buds Baby Massage Oil

RM49.47

Minyak urut yang mewah dengan jojoba dan bunga matahari diperkayakan dengan Inca Inchi untuk meningkatkan kesihatan kulit bayi anda. Urutan bayi adalah alasan yang baik untuk meluangkan masa dengan bayi baru lahir dan ia meningkatkan peredaran darah bayi anda. Ini sangat bermanfaat terutamanya untuk bayi pramatang. Formulasi organik yang bebas wangian ini adalah sesuai untuk bayi baru lahir yang sensitif dan bagus untuk urutan aromaterapi jika anda ingin bereksperimen dengan minyak pati untuk bayi anda.

Himalaya Baby Massage Oil

Himalaya Baby Massage Oil

RM13.50

Urut setiap hari dengan minyak urut bayi Himalaya untuk membantu meningkatkan pertumbuhan dan perkembangan bayi anda. Produk ini dirumuskan dengan minyak yang ringan dan tidak bernoda, mempunyai dua faedah iaitu boleh digunakan untuk mengurut sebelum mandi dan untuk melembapkan kulit bayi selepas mandi. Ia diformulasikan dengan minyak zaitun dan ceri musim dingin, produk ini telah diuji secara klinikal untuk keselamatan dan keberkesanannya. Minyak urut juga berasaskan sayur-sayuran dan bebas dari mineral oil dan lanolin.

Buds Soothing Organic Calming Tummy Rub Cream With Aloe Vera & Organic Essential Oils

Buds Soothing Organic Calming Tummy Rub Cream With Aloe Vera & Organic Essential Oils

RM38.90

Produk ini mengandungi campuran peppermint organik, halia, dan adas organik yang telah dipilih dengan teliti dan berfungsi secara sinergis dan berkesan. Minyak pati lavender yang terkenal dengan kemampuan menenangkan, sementara Aloe Vera menenangkan kulit dan ekstrak portulaca untuk meningkatkan kesihatan kulit. Asas minyak tumbuhan organik produk ini menjadikan kulit bayi semakin lembut dan lembut.

Cherub Rubs Organic Mum's the Word Tummy Balm

Cherub Rubs Organic Mum’s the Word Tummy Balm 

RM59.62

Produk ini berfungsi untuk menyuburkan dan menyegarkan bayi anda. Ia mengandungi bahan organik yang diperakui sepenuhnya dan berfungsi untuk menyuburkan kulit dengan lembut dan membantu menyegarkan perut dan kawasan kulit lain semasa dan terutama selepas kehamilan. Balsem kulit ini juga mempunyai pelbagai penggunaan yang sesuai untuk seluruh badan dan wajah dan semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif. Ia tidak berminyak dan cepat diserap, ia selamat untuk ibu dan bayi.

Buds Baby Nappy Soothing Cream 50ml

Buds Baby Nappy Soothing Cream

RM40.80

Produk ini berfungsi untuk merawat dan menyembuhkan sakit punggung bayi anda. Ia dapat membantu bayi anda pulih dengan penjagaan kulit yang diperkayakan rumusan prebiotik. Gluco-oligosaccharide adalah prebiotik yang secara selektif mendorong pertumbuhan bakteria sihat pada kulit bayi anda. Ia mempunyai bahan-bahan seperti ekstrak Shiso yang menenangkan, spent grain wax yang meningkatkan pemulihan, fructan yang melembabkan kulit, ekstrak daun zaitun yang kaya dengan antioksidan dan sejumlah besar aloe vera dan bisabolol yang menenangkan.

Sebamed - Baby Diaper Rash Cream 100ml

Sebamed Baby Diaper Rash Cream

RM28.50

Produk ini berfungsi untuk pencegahan dan penyembuhan cepat dermatitis lampin, perlindungan terhadap bahan agresif yang boleh menyebabkan keradangan pada kulit bayi yang halus. Ia juga boleh membantu meningkatkan ketahanan kulit halus bayi. Produk ini mempunyai nilai pH 5.5, maka ia terbukti secara klinikal dapat mendorong pengembangan mantel asid di kulit bayi anda. Ia juga adalah dirumuskan bebas dari sebatian nitro-mochus, formaldehid, nitrosamin, dan dioksan.

Terdapat 10 produk yang kami senaraikan di atas. Oleh itu, anda bolehlah membuat pilihan yang terbaik berdasarkan produk yang kami senaraikan. Sentiasa ingat untuk memilih produk yang lembut dan selamat untuk kulit bayi anda. Semoga perkongsian ini bermanfaat buat ibu bapa di luar sana yang masih lagi mencari produk terbaik buat bayi kesayangan anda.

error: Content is protected !!