Now Reading
Breast Pump Berkualiti Yang Ada Di Pasaran

Breast Pump Berkualiti Yang Ada Di Pasaran

Pengepam susu

Breast Pump adalah penting untuk para ibu menyediakan bekalan susu ibu yang berterusan tidak kira di mana anda berada.

Ini dimungkinkan dan lebih mudah dengan pam susu yang dapat membantu anda mengeluarkan susu sebanyak mungkin, setiap masa!

Jom lihat beberapa breast pump berkualiti yang ada di pasaran!

Philips Avent Single Electric Breast Pump

RM739.00

Philips Avent Single Electric Breast Pump mempunyai kelopak silikon lembut, yang bersudut yang lebih baik, sesuai dan selesa. Anda boleh bersandar dan mengepam dalam posisi berbaring. Ia dilengkapi dengan motor kecil yang membantu menjadikan ia mudah dipasang di mana sahaja.

Ini menjadikannya berguna jika anda pergi bekerja atau bahkan berada di rumah kerana anda boleh berpindah dari bilik ke bilik dengan mudah dengan pam susu ini.

Spectra S1 + Hospital Grade Double Electric Breast Pump

RM790.00

Spectra S1 + Hospital Grade Double Electric Breast Pump mempunyai kekuatan pam yang kuat disebabkan motor pam yang hebat. Dengan pam berganda, anda dapat menjimatkan masa kerana ia dapat mengeluarkan susu dengan berkesan dari kedua-dua payudara dalam pada masa yang sama.

Walaupun dengan motor bertaraf hospital ini, ia masih cukup senyap dan anda boleh mengepam sehingga larut malam. Terdapat dua mod dan kekuatan pada setiap mod dapat disesuaikan, jadi ini adalah pam yang boleh disesuaikan dengan pilihan anda pada setiap masa.

Medela Swing Maxi Breast Pump

RM1,199.00

Medela Swing Maxi Breast Pump adalah pengepam susu 2 fasa yang memastikan pengepaman susu yang berkesan dalam masa yang singkat.

Seolah-olah seperti susu yang menyusu, ia mengepam keluar susu dengan pengepaman yang stabil. Motornya kuat meskipun bersaiz kecil dan ringan. Ini muat untuk dimasukkan ke dalam beg tangan anda serta tidak terasa berat ketika dibawa ke mana sahaja!

Pelindung payudara terdapat dalam pelbagai saiz sehingga anda dapat memperoleh ukuran yang sesuai dengan saiz payudara anda. Anda juga boleh menyesuaikan tahap vakum berdasarkan tahap keselesaan anda.

Spectra 9 Plus Double Breast Pump

RM652.00

Spectra 9 Plus Double Breast Pump adalah salah satu pam payudara Spectra yang paling mudah alih. Pam kurang dari 500g dan muat di dalam poket anda! Ia masih dapat dikuasakan dengan lembut dan dapat digunakan sebagai pam berganda serentak!

Ia dilengkapi dengan paparan LCD, yang memungkinkan anda memerhatikan masa proses pengepaman dan tahap bateri. Walaupun dengan kelengkapannya yang kecil, Spectra 9 Plus ini mempunyai mod letdown yang penting untuk menggalakkan aliran susu anda sebanyak mungkin.

Ia mempunyai kelajuan putaran dan tahap penyedutan yang boleh dikawal bergantung pada pilihan anda. Anda boleh mengepam tanpa perlu memegang dengan Spectra 9 Plus Double Breast Pump yang ringan.

Philips Avent Comfort Manual Breast Pump

RM99.00

Philips Avent Comfort Manual Breast Pump dilengkapi dengan reka bentuk ergonomik untuk mengepam dengan mudah. Dengan leher bersudut, anda boleh duduk dengan selesa untuk mengepam, dan susu masih akan mengalir ke dalam botol dengan mudah.

Kelopak pam manual ini lembut dan baldu, seolah-olah bayi yang menyusu secara langsung. Dengan hanya beberapa bahagian, pemasangannya sangat mudah, ringan dan kompak.

Anda boleh menyimpannya di dalam beg tangan kecil, dan ini menjadikannya sempurna untuk acara atau makan malam perkahwinan di mana anda mungkin perlukan pengepaman yang cepat untuk melegakan sakit pada payudara anda.

Real Bubee Breast Pump

RM15.80

Real Bubee Breast Pump adalah produk baru yang lebih murah, berbanding dengan jenama lain yang terkenal seperti Spectra dan Medela.

Ia mempunyai spesifikasi yang serupa dengan pam payudara yang lain, termasuk dua mod rangsangan dan ekspresi serta tahap yang dapat disesuaikan untuk setiap mod.

Pam payudara Bubee ini juga menyokong pengepaman berganda sehingga anda dapat menjimatkan masa! Motor pam mempunyai reka bentuk yang kemas dan hanya dengan 5 butang, ia intuitif dan mudah digunakan!

Saiznya yang kompak juga tidak menjejaskan kemampuannya. Dengan penyedut dan motor yang kuat, anda dengan mudah dapat mengeluarkan lebih banyak susu semasa sesi mengepam.

Walaupun Pam Real Bubee mungkin bukan yang paling senyap, ia tetap dengan kecekapan dan kemampuan.

NatureBond Silicone Breast Pump

RM173.00

NatureBond Silicone Breast Pump adalah pam payudara manual yang paling berkesan untuk mengatasi kebocoran ketika menyusukan bayi anda. Kelopak ini diperbuat daripada silikon kelas makanan yang diluluskan oleh FDA dan sesuai dengan payudara anda untuk menghasilkan penyedutan yang baik.

Dengan sedikit tekanan ini, anda akan terkejut bahawa ia dapat membantu mengeluarkan susu daripada payudara anda, walaupun tanpa mengepam sepanjang payudara anda terangsang.

Pam payudara NatureBond ini menawarkan bahan dan reka bentuk berkualiti dengan harga yang berpatutan. Ia juga bebas BPA. Tanpa perlu bertukar tangan mahupun payudara dengan jenama NatureBond ini.

Haakaa Silicone Breast Pump

RM45.00

Haakaa Silicone Breast Pump adalah pelengkap terbaik untuk dimiliki di rumah, selain memiliki pam payudara bermotor. Ia membolehkan anda memasang pada satu payudara untuk mengelakkan tumpahan sementara anda mengepam payudara pada sebelah lagi.

Di antara menyusui dan mengepam, anda dapat melegakan payudara anda dengan pengepam susu ini sekiranya ia terasa tegang. Anda juga boleh menggunakannya di bilik mandi untuk mengumpul susu yang tidak banyak! Dengan reka bentuk dan bahan berkualiti yang selesa, mudah digunakan serta sesuai dengan saiz payudara anda.

Walaupun anda berdada kecil, kelopak silikon tetap dapat memberikan tekanan yang baik sehingga tidak jatuh. Daya penghisapnya juga pantas sehingga anda tidak perlu terus mengepam untuk mengeluarkan susu!

Spectra M1 Portable Double Electric Breast Pump

RM540.00

Spectra M1 Portable Double Electric Breast Pump direka untuk digunakan semasa dalam perjalanan dan boleh dibawa ke mana sahaja dengan mudah. Dengan bateri yang boleh dicas semula, ia menyediakan penyelesaian yang mudah untuk mengepam setiap kali anda memerlukannya.

Pengepam susu ini juga mempunyai sistem tertutup, yang memastikan susu anda tidak masuk ke dalam sistem motor. Walaupun dengan susunannya yang ringkas, anda masih dapat menyesuaikan penyedutan dan kekuatan pam. Ia juga dilengkapi mod letdown, yang membantu anda mengeluarkan susu dari payudara anda.

Anda juga boleh memilih untuk mengepam kedua-dua belah secara serentak! Motor berjaya beroperasi dengan getaran dan bunyi yang minimum, jadi anda boleh menggunakannya dengan senyap pada waktu malam!

breast pump

Cimilre Double Breast Pump Machine

RM558.00

Cimilre Double Breast Pump Machine mempunyai dwipam yang membolehkan anda mengepam kedua-dua payudara pada masa yang sama.

Ini juga bermaksud bahawa tidak ada kompromi kekuatan penghisap untuk setiap payudara walaupun anda mengepam kedua-duanya bersama-sama! Ia dianggap sebagai pam payudara kelas hospital kerana mampu untuk mengepam dengan banyak. Terdapat juga mod ekspres dan urut yang masing-masing boleh disesuaikan untuk ekspresi dan keselesaan susu.

Pelindung payudara terasa selesa dan melekat pada payudara dengan baik. Dengan bateri yang boleh dicas semula, anda juga boleh menggunakannya semasa dalam perjalanan.

Beroperasi kurang dari 45dB, anda juga dapat mengepam secara senyap tanpa mengganggu bayi anda yang sedang tidur.

breast pump


Lacte Silicone Breastpump & Milk Collector

RM 25.90

 • Pam & kumpulkan setiap titisan susu yang berharga
 • Kecil dan berguna
 • Mudah digunakan, tidak ada pemasangan yang diperlukan
 • Mudah dibersihkan
 • 100% silikon gred perubatan
breast pump


Treenie Kolektor Silicone Breast Pump & Milk Collector

RM19.90

Ringkas dan selesa. Penyelamat kecil yang membantu ibu menyusu mengumpulkan susu ibu yang berlebihan semasa menyusukan. Bukan hanya berfungsi sebagai pengumpul susu, ia juga boleh digunakan sebagai pam mini, sesuai untuk ibu yang sibuk dan memerlukan sedikit bantuan.

Bagaimana nak guna:

 • Sterilkan Treenie sebelum setiap penggunaan.
 • Picit perlahan bahagian bawah produk dan letakkan bukaan ke payudara anda.
 • Ia akan dilekatkan pada payudara anda kerana kesan vakum ringan.
 • Mulai] mengumpul susu ibu dengan senang.
 • Tekan produk berulang kali untuk meningkatkan aliran susu apabila diperlukan.
 • Pindahkan susu yang dikumpulkan untuk simpanan atau penggunaan segera.
 • Basuh dan keringkan selepas setiap penggunaan
breast pump


Youha Manual Pump

RM49.00

 • Dikendalikan dengan mudah dengan satu tangan.
 • Pam payudara mempunyai reka bentuk yang unik. Ini bermakna anda boleh duduk dengan lebih selesa semasa mengepam: tidak perlu anda bersandar untuk memastikan semua susu anda masuk ke dalam botol.
 • Tekstur baldu lembut baru yang memberikan rasa hangat pada kulit untuk rangsangan aliran susu anda yang selesa dan lembut.
 • Pembersihan mudah hasil produk yang dicipta secara berasingan.


Pigeon Milk Saver Pump

RM38.00

 • Terlaris, pam susu silikon kelas makanan Youha direka khas untuk merangsang pengeluaran dan mengumpulkan susu semasa mengepam.
 • Untuk keredaan dari bengkak susu dengan cepat, pam ini dapat memperbaikinya dengan mudah dengan penyedut semula jadi untuk mengeluarkan susu tambahan.
 • Mudah digunakan, ini adalah barang penting untuk dibawa dalam beg ibu yang sedang menyusukan anak!


Nuk Expressive Manual Breast Pump

RM 17.90

Penyusuan susu ibu adalah pilihan yang semula jadi untuk memberi makan kepada bayi anda, tetapi ianya bukan perkarayang mudah. NUK direka untuk penggunaan sekali-sekala dalam perjalanan jauh dari rumah atau sebagai sandaran ke pam payudara elektrik anda. Ini membolehkan anda mengawal sedutan dan kelajuan untuk menyesuaikan tahap keselesaan.

 • Membentuk dengan sempurna pada bentuk payudara anda untuk membantu merangsang aliran susu yang efisien
 • Pemegang ergonomik untuk keselesaan
 • Dibuat denganbeberapa bahagian yang berasingan


Freemie Closed System Collection Cup Set

RM 339.00

Freemie adalah sistem pengumpulan susu yang berfungsi dengan mengepam payudara sistem tertutup yang serasi, membolehkan pengguna mengepam dengan pakaian dan bebas tangan, pada bila-bila masa.

 • Mudah dibersihkan dan dibersihkan. Basuh tangan dan sterilkan bahagian yang keras. Lap atau bilas dengan alkohol isopropil dan gunakan apabila kering.
 • Membolehkan anda meletakkan pam dengan mudah, tetapi juga boleh diselaras jika anda mahukan pemasangan yang lebih ketat.
 • Setiap cawan boleh menyimpan 8 auns dan dibuat tanpa getah, BPA atau DEHP.
breast pump


Medela Harmony Flex Manual Single Breast Pump

RM 90.00

Pam payudara tunggal Medela Harmony Flex direka untuk ibu yang menyusu dan sesuai untuk perjalanan atau sebagai sandaran untuk pam elektrik anda.

 • Ringkas, ringan dan mudah alih: bawa Harmony ke mana sahaja anda pergi
 • Tidak bising: pam dengan yakinnya bila-bila masa dan di mana sahaja
 • Pelindung payudara PersonalFit Flex: untuk meningkatkan keselesaan dan lebih banyak susu
 • 2-Phas Expression Technology: pemegangnya yang unik membantu anda meniru rentak menyusu bayi anda
 • Mudah digunakan: reka bentuk intuitif dan ergonomik
 • Mudah dibersihkan: pemasangan dan pembukaan yang mudah
breast pump


Original Real Bubee Manual Pump

RM13.90

 • Real Bubee yang asli.
 • Bahan gred makanan yang selamat
 • Percuma BPA
 • Rangsangan dan ekspresi, untuk lebih banyak susu dalam jangka masa pendek
 • 3 tahap sedutan boleh laras
 • Flange yang selesa untuk penyedut dan kemuatan yang ideal
 • Pemegang yang ergonomik mengurangkan keletihan tangan

Real Bubee sangat sesuai untuk penggunaan sekali-sekala di rumah atau di mana sahaja. Bagus untuk rangsangan dan ekspresi. Pemegang ergonomik mudah mengurangkan keletihan tangan, dan bebibir ergonomik, memastikan hisapan dan pengepaman yang ideal. Botol leher lebar menjadikan pemindahan susu lebih mudah dan sesuai dengan puting Real Bubee boleh menyimpan dan memberi makan, semuanya dengan botol yang sama.

error: Content is protected !!