Now Reading
BLACKMORES Lecithin dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Keperluan Lecithin Tubuh Anda

BLACKMORES Lecithin dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Keperluan Lecithin Tubuh Anda

lecithin

Lecithin ialah lemak yang penting dalam sel-sel badan. Ia boleh didapati dalam banyak makanan, termasuklah makanan seperti kacang soya dan telur kuning.

Ia diambil sebagai ubat dan juga digunakan dalam pembuatan ubat. Ia juga digunakan untuk merawat gangguan ingatan seperti demensia dan penyakit Alzheimer. Ini juga digunakan untuk mengubati penyakit pundi hempedu, penyakit hati, depresi jenis tertentu, kolesterol tinggi, kegelisahan, dan penyakit kulit, ekzema.

Anda boleh mendapatkan lecithin untuk keperluan tubuh anda dari suplemen tambahan. Oleh itu, mari lihat 10 produk lecithin yang kami senaraikan di bawah yang boleh anda dapatkan di pasaran.

NOW FOODS Sunflower Liquid Lecithin

RM72.50

Sunflower Liquid Lecithin mempunyai fosfatidil kolin, fosfolipid yang paling banyak dalam membran sel. Fosfatidil kolin juga ada secara semula jadi dalam fosfatidil inositol, fosfatidil etanolamin, dan asid lemak penting. Lesitin membantu mengemulsi lemak, membolehkannya tersebar di dalam air. Ia juga boleh detoks dan meningkatkan fungsi hati. Sunflower Liquid Lecithin bebas soya dan bukan GMO. Supplemen ini juga sesuai untuk vegetarian.

BLACKMORES Lecithin 1200mg

RM32.80

Blackmores Lecithin 1200 berasal dari kacang soya. Lesitin merupakan satu daripada komponen semula jadi setiap sel dalam badan manusia. Bersama-sama dengan lipid yang lain, lesitin penting untuk menjaga struktur membran sel, yang mengatur perjalanan nutrien ke dalam dan keluar dari sel. Sebagai sebahagian membran sel, ia memudahkan komunikasi antara sel,yang penting untuk pertumbuhan, pengaturan dan fungsi sel. Tiada tambahan gluten, ragi, gandum, derivatif susu, pengawet, warna tiruan, perisa atau pemanis.

AMWAY NUTRILITE Lecithin-E

RM78.80

Nutrilite Lecithin-E datang dalam bentuk tablet yang lazat dan kunyah, membekalkan badan anda dengan vitamin E. Setiap kunyah mempunyai madu, sirap pekat, carob dan maple walnut rasa. Makanan tambahan ini menggunakan lesitin dan vitamin E untuk memberi kesan positif kepada kesihatan anda. Nutrilite Lecithin-E sangat berguna terhadap kerosakan yang disebabkan oleh pengoksidaan pada sel anda. Lesitin, pengemulsi lemak, membantu pencernaan vitamin E, yang memberikan penyerapan yang lebih baik oleh badan anda.

HEALTHY CARE Super Lecithin 1200mg

RM41.60

Kapsul Healthy Care Super Lecithin 1200mg memberikan dos lesitin yang tinggi dalam bentuk kapsul. Dibuat dengan teliti dengan standard tertinggi, kapsulHealthy Care Super Lecithin 1200mg bermanfaat dalam pengemulsi lemak dan minyak dalam sistem pencernaan. Ini penting untuk pemecahan lemak dalam sistem pencernaan serta menyokong metabolisme lemak dan menjaga kesihatan hati. Ini juga membantu mengatur kadar trigliserida dan kolesterol untuk tubuh yang sihat.

SWISSE Ultiboost Lecithin 1200mg 

RM62.90

Swisse Ultiboost Lecithin dihasilkan berdasarkan formula premium untuk menyokong kesihatan hati dan metabolisme lemak. Hati bertanggung jawab untuk menghilangkan toksin, membantu pencernaan dan membantu mengatur metabolisme. Lecithin mengandungi kolin, yang menyokong fungsi hati dan membantu mengekalkan hati yang sihat. Kolin dalam lesitin menyumbang kepada metabolisme lemak normal. Produk ini berasal secara semula jadi dari kacang soya. Swisse Ultiboost Lecithin telah dirumuskan berdasarkan bukti saintifik untuk membantu menyokong hati yang sihat.

KYOLIC Aged Garlic Extract with Lecithin, Cholesterol

RM69.90

Ekstrak Bawang Putih Berumur Kyolic bermula dengan 100% mentol bawang putih yang ditanam secara organik. Mereka kemudian disempurnakan dengan proses pengekstrakan yang unik untuk menghilangkan bau dan mencipta sebatian bermanfaat yang hanya terdapat di Kyolic. Gabungan lesitin dan ekstrak bawang putih berumur menyokong tahap kolesterol yang sihat dan kesihatan kardiovaskular secara keseluruhan. Ekstrak bawang putih berumur Kyolic berasaskan formula yang paling berkualiti dan berkualiti tinggi.

SOLARAY Lecithin

RM52.90

Lesitin adalah nama yang popular untuk campuran sebatian yang dikenali sebagai fosfatida. Solaray Lecithin mengandungi salah satu kepekatan fosfatida tertinggi (95%) untuk penyerapan dan faedah yang lebih baik. Solaray Lecithin dihilangkan minyak dengan 95% posfolipid. Lesitiin juga berfungsi sebagai pendahulu asetilkolin neurotransmiter. Lesitin adalah sebatian yang terbuat dari asid lemak dan kolin (juga dikenali sebagai phosphatidylcholine). Ia terdapat di membran sel di seluruh badan.

SHAKLEE Lecithin

RM41.50

Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 530mg lesitin soya. Lesitin yang dirembeskan oleh badan akan menghasilkan asetil-kolin, inositol, fosforus, asid lemak tak jenuh. Faedah utama supplemen adalah menyerap vitamin larut lemak, melindungi hati, memecahkan lemak dan kolesterol, melangsingkan badan, mencantikkan otot dan kulit, memperbaiki keadaan alergi, mencegah tekanan darah tinggi, memperbaiki prostat lelaki dan mengurangkan sembelit.

MASON NATURAL Lecithin with Kelp/B6 Plus Apple Cider Vinegar

RM68.90

Produk ini adalah makanan kesihatan yang terbuat dari fosfolipid pekat kacang soya, minyak asid α-linolenat, gelatin, gliserin, dan air sebagai bahan mentah utama. Ia telah dibuktikan dengan ujian fungsi percubaan haiwan dan manusia bahawa produk ini mempunyai fungsi kesihatan untuk meningkatkan daya ingatan. Produk ini dijamin tidak ditambahkan gula, kanji, natrium, ragi, jagung, gandum, tenusu, telur, wangian, perisa tiruan dan pengawet.

EURUBIO Bio-5 Lecithin 1300mg

RM64.50

Eurobio Bio-5 Lecithin 1200mg mengandungi tidak kurang dari 50% fosfatida yang secara semula jadi berasal dari soya, berguna untuk metabolisme lemak dan peningkatan kolesterol, otak, saraf dan kesihatan hati. Lesitin adalah salah satu sumber KOLIN semula jadi yang paling tersedia secara bio, yang diperlukan untuk fungsi normal semua sel dan merupakan blok utama membran sel. Tanpa lesitin, sel membran akan mengeras dan kehilangan integriti. Ini akan menyebabkan sejumlah gangguan, termasuk penyakit hati, penyakit neurologi, penurunan metabolisme lemak / kolesterol, pelbagai jenis barah dan kematian sel.

Anda boleh mendapatkan lecithin daripada makanan dalam diet harian anda. Walaubagaimanapun, anda juga boleh menambah keperluan lecithin tubuh anda dengan mengambil suplemen tambahan seperti daripada produk-produk berlecithin di atas. Semoga bermanfaat buat anda semua.

error: Content is protected !!