Now Reading
BLACKMORES Evening Primrose Oil 1000 dan alternatifnya

BLACKMORES Evening Primrose Oil 1000 dan alternatifnya

BLACKMORES Primrose

Blackmores Evening Primrose Oil 1000 adalah sumber semula jadi asid gamma-linolenik (GLA) dan asid linoleat (LA) yang kaya dengan semula jadi.

Asid lemak omega-6 yang penting ini hanya dapat dihasilkan dalam tubuh dalam jumlah yang kecil dan sebahagian besarnya mesti diperoleh daripada diet.

Makanan tambahan ini bermanfaat untuk kesihatan dan kesejahteraan wanita.

Untuk membeli Blackmore Evening Primrose Oil , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

BLACKMORES Evening Primrose Oil 1000

RM98.00

Blackmores Evening Primrose Oil 1000 adalah sumber semula jadi asid gamma-linolenik (GLA) dan asid linoleat (LA) yang kaya dengan semula jadi.

Asid lemak omega-6 yang penting ini hanya dapat dihasilkan dalam tubuh dalam jumlah yang kecil dan sebahagian besarnya mesti diperoleh daripada diet.

Makanan tambahan ini bermanfaat untuk kesihatan dan kesejahteraan wanita.

Now Foods – Evening Primrose Oil

RM66.80

Ini mungkin suplemen primrose malam terbaik di pasaran. Dengan dos 1300mg setiap softgel, ini adalah produk yang berpatutan dan berkesan yang dibuat oleh sebuah syarikat yang terkenal dan bereputasi. Ia juga bukan GMO dan GMP Bersertifikat.

Bersama-sama dengan asid lemak Omega-3, Omega- memainkan peranan penting di dalam fungsi otak serta untuk proses pertumbuhan dan pengembangan tubuh kita. Juga dikenali sebagai polyunsaturated fatty acid (PUFAs), ia membantu meransang pertumbuhan rambut dan kulit yang sihat, mengawal metabolisma badan, dan mengekalkan kesihatan sistem peranakan/pembiakkan.

Nature’s Way Evening Primrose Oil

RM46.50

Ini adalah minyak primrose petang yang berkesan dibuat dengan benih bukan GMO. Ia menawarkan dos 1,000mg dan diseragamkan kepada 10% GLA. Ia sejuk-ditekan untuk mengekalkan potensi.

Kebaikan minyak primrose petang dapat membantu mengurangkan masalah kulit seperti keradangan, kegatalan, kulit kering dan berkeruping (scaling) serta alahan. 

Nature’s Bounty Evening Primrose

RM33.80

Ini adalah suplemen minyak primrose petang yang menawarkan 1000mg setiap hidangan, diseragamkan kepada 9% GLA.

Evening primrose oil digunakan untuk melegakan simptom-simptom fizikal dan psikologikal sindrom prahaid seperti sakit pada payudara akibat perubahan hormon semasa haid, serta simptom menopaus seperti ‘hot flushes’ serta kekejangan otot.

WATSONS Evening Primrose Oil 1000mg

RM29.90

Ini adalah tambahan diet yang diseragamkan kepada 9% GLA dan mengandungi 1000mg minyak primrose petang.

Ciri-ciri :

 • Minyak primrose petang 1000mg
 • Gel lembut 30 setiap botol
 • Diseragamkan kepada 100mg GLA
 • Mengikuti Amalan Pengilangan Baik

Seven Seas Evening Primrose Oil + Starflower

RM44.60

Ini adalah produk minyak primrose petang yang standard dengan 1000mg setiap hidangan dan penambahan startflower minyak yang mengandungi vitamin E, diseragamkan dengan 50% GLA.

Antara kebaikan EPO yang boleh kongsikan;

 1. Membantu mengawal kitaran haid.
 2. Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS) – iritasi, sakit kepala, sakit payudara dan senggugut.
 3. Mengurangkan simptom putus haid – panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj.
 4. Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri – bermanfaat kepada kulit yang kering, berumur atau berminyak. 
 5. Melegakan ekzema dan alergi kulit.
 6. Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal.
 7. Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah. 

Kordel’s Evening Primrose Oil 1000mg

RM39.50

Evening Primrose Oil adalah minyak yang diekstrak dari bijian tumbuhan Evening Primrose (Oenothera biennis) yang berasal dari benua Amerika Utara serta tumbuh sekitar eropah dan hemisfera selatan. Bijian dari tumbuhan ini kaya dengan asid gamma linolenik (GLA) iaitu sejenis asid lemak perlu (essential fatty acid).

GLA diperlukan oleh tubuh kita untuk proses pertumbuhan dan pengembangan dan perlu diperolehi daripada pemakanan seharian.
Gamma-linolenik asid (GLA) adalah sejenis asid lemak.

Omega-6 yang banyak terdapat di dalam minyak beraskan tumbuhan. Ianya tergolong di dalam asid lepak perlu (essential fatty asid) kerana GLA tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh kita, jadi bekalan GLA perlu diperolehi dari pemakanan seharian kita.

Naturalle Evening Primrose Oil 

RM77.00

Ini adalah tambahan minyak primrose petang yang mudah dan baik dengan 1000mg setiap hidangan. Ia tidak mengandungi ramuan atau pengisi tiruan dan diseragamkan kepada 10% GLA.

Evening primrose oil adalah persediaan herba. Dos bagi persediaan herba ditentukan oleh pelbagai faktor, termasuklah:

 • Keadaan tumbesaran dan penuaian
 • Bahagian tumbuhan
 • Kaedah pengekstrakan yang digunakan
error: Content is protected !!