Now Reading
BLACKMORES EPO dan Alternatif Untuk Kesihatan Wanita

BLACKMORES EPO dan Alternatif Untuk Kesihatan Wanita

evening primrose oil

EPO dibuat daripada biji primrose petang, bunga liar kuning kecil yang terdapat di Amerika Utara dan Eropah. Ia dikenali kerana terbukti sangat bagus untuk kesihatan dalaman wanita.

Ia dapat membantu mengurangkan jerawat, meredakan ekzema, meningkatkan kesihatan kulit secara keseluruhan, melegakan simptom haid, mengurangkan sakit payu dara, membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, meningkatkan kesihatan jantung, mengurangkan sakit saraf, mengurangkan sakit tulang.

Minyak ini ialah sumber semula jadi asid gamma-linolenat dan asid linoleik. Ini adalah asid lemak Omega-6 yang diperlukan untuk kesihatan tubuh.

Berikut adalah 10 produk yang mengandungi evening primrose oil yang bagus untuk kesihatan wanita yang boleh anda dapatkan di pasaran.

Blackmores EPO

RM57.90

Blackmores Evening Primrose Oil 1 g mengandungi EPO yang sejuk. EPO adalah sumber asid lemak gamma-linolenik (GLA) omega-6 yang penting. Produk ini memberikan sokongan anti-radang, sokongan untuk kesihatan kulit dan juga hidrasi.

Bahan-bahan aktif: Minyak Evening primrose (EPO) 1000mg

Nature’s Secret, Women’s 73 Nutrient Soft-Gel Multi with Omega-3 Oils

RM71.45

Produk ini merangkumi Ekstrak Teh Hijau, Resveratrol, minyak Evening Primrose & 100% RDI Vitamin D. Ia direka untuk melangkaui asas kekuatan vitamin dan mineral penting dengan menghasilkan campuran nutrien tambahan untuk menyokong kesihatan optimum bagi wanita. Direka khas untuk wanita.

Bahan-bahan: Ekstrak Teh Hijau, Resveratrol, Minyak Evening Primrose & 100% RDI of Vitamin D, Gelatin, udara ditapis, gliserin, minyak kacang soya, soya lecithin, beeswax, titanium dioksida, sodium copper chlorophyllin, kunyit and perisa vanilla asli.

Australian by Nature-EPO

RM39.40

Setiap kapsul mengandungi dos Omega-6 yang secukupnya untuk mendapatkan kulit yang bersinar dan rambut yang berseri. Produk ini membantu melegakan masalah kulit kecil dan melegakan gejala pra-haid. Pengambilan yang dicadangkan adalah satu kapsul setiap 3 kali sehari.

Bahan-bahan: Minyak Evening Primrose (Kuantiti sama dengan Gamma–Linolenic 100mg – 10% aktif GLA).

Deva, Vegan, Premium Evening Primrose Oil

RM78.90

Bukan sahaja Deva Premium Evening Primrose Oil adalah produk `vegan, ia juga organik dan tidak halus. Ia juga terdapat dalam kapsul vegan yang dibuat daripada selulosa tumbuhan dan bukannya gelatin yang selalu digunakan. Minyak Evening Primrose DEVA 100% bebas daripada haiwan, dan dijamin untuk kesegaran dan potensi berlabel. Semua Produk DEVA adalah 100% vegan, vegetarian dan berdaftar dengan Vegan Society, organisasi yang asalnya mencipta perkataan “vegan”.

Bahan-bahan: GLA (gamma-Linolenic), asid linolenic, kapsul sayur (vegan), (sellulos), Minyak organik oren, silica. (semua daripada sumber bukan haiwan)

NATURE’S BOUNTY EPO, 1,000 mg

RM35.98

Nature’s Bounty Evening Primrose adalah sumber semula jadi asid lemak tak jenuh, Gamma-Linolenic Acid (GLA), yang meningkatkan kesihatan wanita. Produk ini diseragamkan kepada 90mg, bukan GMO, bebas gluten dan tiada bahan pengawet. Minyak ini adalah sumber semula jadi asid lemak tak jenuh, Gamma-Linolenic Acid (GLA), yang mempromosikan kesihatan wanita dan membantu memberikan sokongan nutrien untuk PMS. Minyak yang digunakan untuk Nature’s Bounty ditekan dengan sejuk dan kosong dari Hexane.

Source Naturals, EPO

RM49.62

Produk ini menyediakan suplemen minyak primrose malam tanpa bentuk heksana. Evening Primrose dihasilkan dalam mesin pendingin untuk mendapatkan penyerapan maksimum. Pengambilan yang dicadangkan adalah 1 hingga 4 pil atau gel lembut setiap hari.

Bahan-bahan: GLA (asid gamma-Linolenic), asid linolenic, Gelatin, gliserin, dan air ditapis.

Seven Seas Evening Primrose Oil + Starflower Oil

RM70.00

Produk ini mempunyai dua sumber GLA yang terbanyak (Gamma Linolenic Acid), yang penting dalam menjaga kesihatan keseluruhan. Gabungan kedua-dua minyak semula jadi ini memberi anda 50% lebih banyak GLA daripada jumlah minyak evening primrose yang biasa.

Bahan-bahan: Minyak Evening Primrose (520 mg), Minyak Starflower (Minyak Borage) (480 mg), Asid Gamma Linolenic (GLA) (130 mg), Vitamin E (10 mg)

Kordel’s Evening Primrose Oil

RM41.60

Sumber GLA langsung ini mengeluarkan tekanan daripada badan untuk menghasilkan jumlah GLA yang diperlukan untuk kesihatan badan anda yang optimum. Ambil 1 kapsul 3 kali sehari, sebaiknya disertakan juga bersama makanan.

Bahan-bahan aktif: Evening Primrose Oil (1000 mg), vitamin E (200 IU)

epo

Nordic Naturals, Omega Woman with EPO

RM113.00

Produk ini mempunyai campuran omega yang disasarkan untuk menyokong keseimbangan hormon dan kulit yang sihat. Omega Woman® adalah suplemen minyak evening primrose dengan 500 mg omega-3 daripada minyak ikan untuk menyokong keperluan hormon wanita yang unik dan mempromosikan kulit yang sihat.

Bahan-bahan: GLA (gamma-Linolenic), asid linolenic, minyak ikan ditapis (from bilis and sardin), minyak evening primrose, kapsul lembut gel (gelatin, gliserin, air, perisa lemon asli), d-alpha tocopherol, ekstraks rosemary (pengawet asli).

epo

Sports Research, Evening Primrose

RM78.00

Dibuat secara bebas gluten dan dengan bahan-bahan ‘cold press’ bukan GMO dan bahan-bahan yang lain. Setiap gel atau pil lembut mengandungi tahap GLA pekat yang tinggi, asid lemak yang dapat membantu menyokong gaya hidup sihat wanita.

Bahan-bahan: GLA (gamma-Linolenic asid), asid linolenic, kapsul gel lembut (gelatin kosher, tiada-gmo gliserin sayur, air ditapis).

epo

Hovid Evening Primrose Oil EPO 1000mg 60s

RM40.80

 • Hovid Evening Primrose Oil adalah EPO kekuatan tinggi dengan minimum 75% asid lemak penting omega-6 di mana 10% adalah GLA yang dihasilkan dengan piawaian farmaseutikal dan kualiti terjamin.
 • Membantu mengatur hormon wanita, mengurangkan simptom pramenstruasi dan sakit payudara (mastalgia).
 • Minyak primrose malam (EPO) terkenal dengan sifat penyeimbangan hormon, anti-radang, dan antioksidan.
 • Ia juga bagus sebagai supplemen untuk mengurangkan keguguran rambut.
epo


GNC EPO 1300Mg With GLA & LA

RM120.84

 • Membekalkan asid lemak Omega-6
 • Seimbangkan hormon wanita
 • Menggalakkan penyembuhan dan pelembapan kulit untuk melegakan ekzema
 • Menggalakkan tindak balas anti-radang badan
 • Melegakan simptom PMS dan menopaus
 • Pengaturan kitaran haid bulanan yang lebih baik
 • Meningkatkan penghidratan kulit yang melegakan kulit kering untuk kulit yang lebih lembap dan lebih lembut
epo


Naturalle Evening Primrose Oil 1000mg

RM55.70

 • Naturalle Evening Primrose Oil plus Omega-3 Fish Oil memberi anda kemudahan untuk mengambil faedah kedua-dua zat tersebut melalui satu kapsul.
 • Setiap kapsul Softgel mengandungi 500mg Evening Primrose Oil (10% GLA) dan 500mg Marine Fish Oil (18% EPA dan 12% DHA), yang tertutup rapat untuk mengekalkan kesegaran dan kekuatannya untuk membantu anda menjaga kesihatan
epo


21st Century Women Multivite With Evening Primrose Oil

RM19.89

 • Formula untuk menyediakan semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh wanita dewasa.
 • Supplemen kesihatan wanita yang istimewa dengan epo, royal jelly, ginseng korea, vitamin, herba dan mineral.
 • Untuk kesihatan yang baik dan tenaga tambahan buat wanita dari pelbagai peringkat umur.


Efamol Rigel Evening Primrose Oil 1000mg 100s x 2

RM217.00

 • Mengekalkan kulit yang sihat dan mempertingkatkan kesejahteraan umum.
 • Efamol Evening Primrose Oil memperbaiki struktur dan fungsi kulit yang sihat dengan meningkatkan kandungan kelembapan, keanjalan, kepadatan dan kelembutan.
epo


Bio-Life Evening Primrose Oil 1000Mg Plus Vitamin E

RM58.20

 • Menyuburkan kuku, kulit kepala, dan rambut
 • Diekstrak dari biji primrose malam yang merupakan sumber asid lemak yang kaya dengan omega 6
 • Membantu meningkatkan kesihatan wanita
 • Ditambah dengan Vitamin E antioksidan kekuatan tinggi untuk mengekalkan kesegaran EPO
 • GLA digunakan untuk menghasilkan hormon seperti sebatian yang disebut prostaglandin yang mengawal kebanyakan fungsi badan
epo


Herbs Of Gold Evening Primrose Oil 1000mg

RM169.90

 • Herbs of Gold Evening Primrose Oil dapat membantu melegakan kesakitan artritis dan reumatik sementara waktu untuk mengatasi masalah ekzema dan dermatitis, gejala simptom menopaus, termasuk sindrom pra-haid,
 • Ia juga dapat membantu dalam menjaga kesejahteraan umum, sementara melindungi dan menjaga kesihatan kapilari.
 • Sumber kaya asid lemak gamma-linolenik (gla) asid lemak penting, yang berperanan dalam struktur membran sel, membantu mengekalkan kelancarannya berfungsi di dalam badan
epo


Appeton Essentials EPO 450Mg Licaps

RM70.50

 • Membantu mempromosikan kesejahteraan umum wanita.
 • Gelatin Licaps dibuat dari gelatin bovine kelas farmasi yang bebas alkohol.
 • Ia dihasilkan menggunakan Teknologi Zeecap.
 • Tanpa bahan pengawet, tanpa pewarna tiruan, tidak ada perisa tambahan untuk penggunaan yang selamat.

Evening primrose oil sangat bagus untuk kesihatan dalaman wanita. Oleh itu, jangan lupa ambillah suplemen tambahan yang mengandungi eveing primrose oil yang dapat membantu fungsi tubuh anda bekerja dengan lebih baik. Semoga perkongsian kali ini bermanfaat buat anda semua yang masih tercari-cari suplemen yang terbaik buat wanita dan buat diri anda sendiri.

error: Content is protected !!