Now Reading
10 Dapur Elektrik Yang Terbaik Di Pasaran

10 Dapur Elektrik Yang Terbaik Di Pasaran

Dapur elektrik

Kemudahan dapur elektrik menjadikannya semakin popular di kalangan pemilik rumah. Dapur elektrik sama ada model hob mudah alih atau terbina dalam. Ini merupakan pilihan dapur elektik khas untuk penggemar masakan.

1. Philips Induction Cooker HD4902

RM159.00

Philips Induction Cooker HD4902 adalah salah satu dapur elektrik yang paling popular di seluruh Malaysia.

Dengan dapur elektrik ini, anda dapat memasak dengan lebih cepat hingga 30% lebih cepat daripada memasak menggunakan dapur gas. Ini akan menjimatkan berjam-jam masa anda dan memasak jadi lebih mudah.

Terdapat 5 tahap kuasa yang berbeza yang anda boleh pilih semasa memasak. Ini memberi anda kawalan yang mencukupi terhadap tetapan suhu sehingga anda dapat mencapai hasil memasak yang anda inginkan.

Panel kaca dibuat dengan kaca kelas A yang sangat tahan lasak dan tahan lama. Dengan permukaan yang sejuk untuk disentuh, ia juga menjadikan proses memasak menjadi lebih selamat.

Tidak hairanlah bahawa Philips Induction Cooker HD4902 begitu popular.

2. Midea Induction Cooker C16-SKY1613

RM119.00

Sekiranya ini adalah kali pertama anda menggunakan dapur elektrik, anda mungkin tidak biasa dengan tetapan suhu yang betul.

Syukurlah, Midea Induction Cooker C16-SKY1613 mempunyai tetapan memasak yang telah ditetapkan untuk menghilangkan kerumitan itu.

Terdapat 6 tetapan memasak dari sup, goreng, goring celur, menumis-reneh, bubur dan periuk panas yang secara automatik meletakkan suhu yang diinginkan untuk setiap tugas memasak.

Setelah anda membiasakan diri dengan masakan elektrik, anda boleh menggunakan pilihan tetapan suhu manualnya.

Pada panel kawalan sentuhan lembut, anda boleh memilih suhu antara 60 darjah celsius hingga 240 darjah celsius.

Sama ada anda baru belajar atau veteran dalam penggunaan dapur elektrik, Midea Induction Cooker C16-SKY1613 akan memberi perkhidmatan yang baik kepada anda.

3. Haier Induction Cooker C21-H2108

RM169.00

Haier Induction Cooker C21-H2108 mempunyai salah satu masa pemanasan terpantas yang pernah kita lihat dalam model mudah alih.

Sebenarnya, jika anda baru menggunakannya, anda mungkin terkejut dengan seberapa pantas makanan anda mula dimasak atau mendidih.

Untuk beberapa kali pertama, kami mengesyorkan agar anda mengawasinya agar terbiasa dengan pemanasannya yang cepat.

Selepas itu, anda akan berterima kasih kerana ia membolehkan anda menyiapkan makanan anda segera tanpa perlu menunggu.

Sistem memasak elektro-magnet yang digunakan sangat efisien dan selamat berbanding memasak menggunakan dapur gas.

Di samping itu, ia hanya menggunakan separuh tenaga serta tidak mengeluarkan gas berbahaya dan produk sampingan seperti jelaga.

Dengan reka bentuknya yang ringan dan mudah alih, anda boleh memindahkannya dari satu tempat ke tempat lain dengan sangat mudah.

Sekiranya anda mahukan dapur elektrik aruhan yang kuat dan mudah alih, Haier Induction Cooker C21-H2108 yang cepat masak sesuai untuk anda.

4. PerySmith Induction Cooker PS2310

RM117.00

Dengan 8 pilihan kuasa yang ditetapkan berdasarkan gaya memasak, menggunakan PerySmith Induction Cooker PS2310 sangat mudah.

Anda boleh memilih dari sup, menumis-reneh, rebus, susu, barbeku, periuk panas, kukus dan goreng. Dengan 8 tetapan ini, anda boleh memasak beratus-ratus resipi lazat.

Sekiranya anda mahukan kawalan yang lebih tepat, anda juga boleh memilih untuk menggunakan tetapan kawalan suhu manualnya yang mencapai 2500W.

Permukaan dapur elektrik ini diliputi oleh kaca kristal hitam A+ yang sangat tahan lama dan juga tahan calar.

Kerana menggunakan pemanasan aruhan elektromagnetik, permukaan dapur tetap sejuk walaupun ketika memasak.

Terdapat juga sistem penyejukan kipas yang cekap yang membantu mengelakkan dapur elektrik aruhan terlalu panas. Dengan berat 2.5kg, ia juga merupakan dapur yang sangat mudah alih.

5. Philips Viva Collection Induction Cooker HD4931

RM149.00

Philips Viva Collection Induction Cooker HD4931 adalah salah satu model terbaru oleh Philips. Oleh itu, ia mempunyai ciri dan spesifikasi yang lebih baru daripada model lain yang lebih lama.

Dua perkara yang kami dapati sangat berguna ialah fungsi pratetap 24 jam dan juga pemasa memasak yang lebih lama yang membolehkan anda menetapkannya dari 1 hingga 120 minit.

Dengan pra tetap 24 jam, dapur akan automatik memasak pada masa memerlukannya, tanpa anda berada di sana.

Dengan pemasa memasak, anda pada asasnya dapat memasak secara langsung kerana dapur elektrik akan berhenti secara automatik apabila pemasa berhenti.

Paparan digital pada Philips Viva Collection Induction Cooker HD4931 ini memberi anda semua maklumat yang anda perlukan. Panel kawalan sensor sentuh juga cepat bertindak balas terhadap tindakan anda.

6. Midea MC-IHD361 Built-in Induction & Ceramic Hob

RM1088.00

Sekiranya anda mahukan dapur elektrik dan terbina dalam seramik, Midea MC-IHD361 adalah model yang berpatutan yang juga menawarkan fleksibiliti yang sangat baik untuk anda.

Ia memiliki dua zon, zon pertama adalah dapur elektrik manakala zon kedua adalah dapur seramik. Perkara yang baik apabila mempunyai dapur seramik ialah ia dapat berfungsi dengan semua jenis peralatan memasak.

Dengan Midea Hob ini, anda boleh menggunakan peralatan memasak yang ada di atasnya daripada menukar keseluruhan set. Setiap dapur ini mempunyai kuasa sehingga 1800W.

Anda boleh memilih dari 9 tahap kuasa yang berbeza yang memberi anda kawalan tepat pada tahap suhu. Anda boleh mengakses semua kawalan melalui panel kawalan sentuh yang direka dengan baik.

Midea Induction Hob ini juga dilengkapi dengan alat keselamatan yang mati secara automatik apabila mengesan lonjakan atau pemanasan berlebihan yang tidak stabil.

7. Electrolux ETD42SKA Portable Induction Cooker

See Also
geran tanah

RM279.00

Electrolux ETD42SKA Portable Induction Cooker adalah alat berkualiti tinggi yang mempunyai ciri terbaik yang anda perlukan sebagai dapur elektrik.

Pertama, sangat kuat. Apabila diuji, ia dapat merebus 1 liter air dalam 3 minit, yang jauh lebih cepat daripada dapur gas.

Untuk kawalan kuasanya, anda boleh memilih dari 8 tetapan kuasa atau 6 fungsi pra tetapnya.

Terdapat 3 ciri keselamatan yang menjadikan penggunaan Electrolux ETD42SKA Portable Induction Cooker ini sebagai proses yang sangat selamat setiap masa.

Ia mempunyai sensor pengesanan periuk automatik yang menjadikannya mula memanas hanya apabila periuk diletakkan di tempat yang tepat.

Terdapat juga fungsi shut-off automatik ketika mengesan keadaan yang tidak selamat. Sekiranya anda mempunyai anak, anda akan gembira mengetahui bahawa terdapat juga ciri kunci keselamatan kanak-kanak.

Ia dilengkapi dengan kabel kuasa sepanjang 2 meter yang bermaksud anda boleh menyediakan dapur elektrik jauh dari titik kuasa jika anda memerlukannya.

8. Rubine Ceramic Induction Cooker RIH-ENSO-BL

RM105.00

Tidak dengan reka bentuk segi empat lama yang membosankan Rubine Ceramic Induction Cooker RIH-ENSO-BL mempunyai reka bentuk bulat yang unik.

Ia lebih padat dan menjimatkan ruang daripada dapur elektrik yang lain. Panel kawalannya juga tidak mengambil ruang tambahan kerana terletak di bahagian depan menegak dengan dapur elektrik.

Ia mempunyai daya maksimum 2000W yang membolehkan anda memasak dari 60 hingga 240 darjah celsius.

9. Nutrichef Portable Dual 120V Electric Induction Cooker Cooktop

RM605.90

Nutrichef Portable Dual 120V Electric Induction Cooker Cooktop dating dengan dua zon pemanasan.

Oleh itu, jika anda memasak makanan untuk keluarga, anda boleh menggunakan 2 peralatan memasak anda untuk dua hidangan yang dimasak pada masa yang sama secara bebas.

Dengan tetapan menggoreng hingga mengukus serta mendidih, anda hanya perlu menekan mod memasak yang anda inginkan.

Tambahan lagi, anda dapat memastikan makanan tetap hangat untuk dihidangkan dengan fungsi keep warm.

Dengan ciri-ciri hebat ini, anda pasti gembira mengetahui bahawa dapur elektrik ini hanya beroperasi dengan elektrik 120V. Walaupun begitu, ia masih dapat memasak dalam masa yang singkat.

10. Panasonic ECONAVI Induction Heating IH Cooktop PSN-KYC227D

RM3474.00

Sensor IR khas menjadikan dapur elektrik ini antara yang terbaik. Ciri ini dapat menentukan suhu yang tepat yang diperlukan untuk setiap cara masakan.

Dan anda tidak perlu risau jika ia terlalu panas atau apa yang boleh berlaku jika anda terlupa memasukkan air ke dalam bekas di atasnya kerana ia dilengkapi dengan ciri shut-off automatik.

error: Content is protected !!