Berocca Vitamin C Booster Imunisasi Terbaik!

berocca vitamin c

Botol kecil Berocca Vitamin C yang kecil dan mudah dibawa kemana-mana. Kini anda boleh dapatkan kebaikan vitamin C dengan cepat.

Pelbagai jenama telah memulakan kempen jualan dalam mempromosikan kebaikan vitamin C. Semestinya untuk memudahkan anda sebagai pengguna mendapatkan vitamin C ini, para pengilang makanan tambahan ini kini giat mempromosikan Vitamin C dalam bentuk tablet effervescent.

Vitamin C merupakan satu antioksida yang mampu meningkatkan sistem imunisasi badan. Keperluan mengambil Vitamin C ini juga adalah untuk merangsang pertumbuhan sel dan meningkatkan kapasiti badan dalam membaiki tisu rosak.

Umumnya, tisu dalam badan kita akan ada yang rosak dengan sendiri atau menjadi lemah seperti tisu kulit dan pembuluh darah.

berocca vitamin c

Kelebihan Berocca Vitamin C

  • Mempunyai gabungan zat nutrisi yang lain seperti zinc, zat besi, vitamin B dan banyak lagi
  • Berocca Vitamin C mudah untuk diambil
  • Meningkatkan daya kepekaan dan tumpuan
  • Meningkatkan stamina fizikal dan mengurangkan rasa letih
  • Meningkatkan prestasi mental
  • Meningkatkan mood

Perbezaan dengan produk yang lain

Berocca Vitamin C Effervescent ini merupakan produk yang sangat memudahkan. Anda bukan sahaja mendapatkan vitamin C malah turut boleh mendapatkan zat lain sepert Vitamin B , magnesium dan Zinc.

Perkara ini sangat baik kerana Zinc sebenarnya membantu badan menyerap Vitamin C dengan lebih cekap. Mesti anda tidak mahu Vitamin C yang diambil menjadi bahan buangan begitu sahaja bukan? Jadi sebaiknya Zinc turut sama diperlukan supaya lebih banyak Vitamin C dapat diserap ke dalam sistem tubuh badan anda.

Selain itu, kombinasi Vitamin C dan Zinc yang dibawakan oleh Berocca Vitamin C Effervescent juga terbukti untuk mengurangkan simptom selsema dan demam. Selain itu, kedua-dua bahan utama dalam produk ini juga terbukti dalam mengurangkan tempoh jangkitan yang melibatkan saluran pernafasan.

See Also
Mysejahtera

Vitamin C ini juga disahkan halal dan sangat sedap untuk diambil kerana mempunyai rasa buah oren yang sedap.

Cara Guna Berocca Vitamin C

Hanya larutkan satu pil Berocca Vitamin C ini dalam satu gelas air kosong dan minum. Pil yang mudah larut ini juga boleh diletakkan di dalam botol air untuk dibawa kemana-mana sahaja.

Jadi amat rugi sekiranya anda melepaskan peluang mendapatkan booster imunisasi badan anda ini. Lebih-lebih lagi kita sekarang berada dalam era pandemik yang berlaku di seluruh dunia. Jadi jom kita memulakan gaya hidup sihat dan menjadi lebih peka akan kepentingan mengambil zat tambahan seperti Vitamin C ini tau.

Harga pun sangat berpatutan dan tidak membebankan. Kini Berocca Vitamin C mempunyai pek yang mengandungi sebanyak ratusan biji tablet! Jadi untuk harga dalam lingkungan RM100 – RM200, anda boleh mendapatkan stok Vitamin C dan zat-zat penting harian anda selama berbulan! Berbaloi bukan? Apa lagi, jom lah cuba!

error: Content is protected !!