Berocca

Berocca adalah suplemen mineral vitamin bersifat larut dalam bentuk tablet effervescent. Berocca® adalah gabungan unik vitamin dan mineral yang terbukti secara klinikal untuk membantu meningkatkan kemampuan fizikal dan mental anda. Berocca® harian adalah cara sihat yang membolehkan anda bergerak selangkah lebih maju dalam harian anda.

Menarik dan menyegarkan, Berocca® memberi anda sokongan tambahan untuk membantu anda terus mengikuti pergerakan harian anda. Ia menyokong ketajaman mental dengan bahan kafein dan guarana – beri hutan hujan yang digunakan sebagai sumber kafein semula jadi – dan tenaga fizikal dengan vitamin B yang membantu mengubah makanan menjadi bahan bakar. Satu tablet Berocca mengandungi jumlah vitamin C yang sama dengan sekitar tujuh oren. Ia juga memberikan sumber nutrien utama lain, seperti vitamin C, magnesium, zink dan banyak lagi.

Pada masa ini, Berocca menawarkan 4 jenis produk:

Berocca® Performance

Berocca® Boost

New Berocca® Boost Fast Melt Powder

New Berocca® Performance Fizzy Melt Tablet

Berocca Performance

RM35.00

Ini adalah produk Berocca® yang paling asas. Berocca® Performance tidak mempunyai gula dan perangsang tiruan. Pada masa ini, Berocca® Performance terdapat dalam tiga perasa berbeza iaitu oren, beri asli dan mangga & oren. Mengambil hanya satu tablet sehari dapat membantu pengoptimuman mental dan fizikal. Berocca® Performance boleh didapati dalam tablet atau tablet bersalut filem. Satu-satunya perbezaan adalah jenis bentuknya. Walau bagaimanapun, fungsi utama mereka tetap sama. Secara khususnya, Berocca® membantu anda untuk:

 • Meningkatkan kewaspadaan dan tumpuan
 • Meningkatkan stamina fizikal dan mengurangkan rasa letih
 • Meningkatkan prestasi mental
 • Meningkatkan mood dan mengurangkan rasa letih

Bahan-bahan: Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, Vitamin C, Vitamin H, Folic Acid, Calcium Carbonate and Pantothenate, Magnesium Carbonate and Zinc Citrate Trihydate.

Redoxon Double Action Effervescent

RM49.50

Suplemen ini mengandungi 1000mg Vitamin C dan 10mg zinc yang memainkan peranan penting untuk membantu proses metabolisma. Zinc merupakan mineral yang penting untuk memberi kita deria rasa dan bau dengan baik. 

Sebagai contohnya, Vitamin C merupakan sumber yang penting untuk kesihatan tulang, gigi, gusi dan keseluruhan tubuh badan. Ianya terbaik untuk ketahanan tubuh badan agar dapat melawan daripada diserang penyakit seperti demam, selesema, batuk dan lain-lain lagi.

Berocca Boost

RM117.00

Produk ini dicipta untuk memberi peningkatan tenaga yang diperlukan. Bahan utama adalah perangsang semula jadi Guarana. Ia juga mengandungi kafein dan mungkin tidak sesuai bagi golongan yang lebih muda. Secara asasnya, fungsi Berocca® Boost adalah:

 • Membantu meningkatkan kewaspadaan dan meningkatkan tenaga
 • Ditujukan khas untuk orang dewasa atau muda dan gaya hidup mereka yang sibuk

Bahan-bahan: Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, Vitamin C, Vitamin H, Folic Acid, Calcium Carbonate and Pantothenate, Magnesium Carbonate, Zinc Citrate Trihydate, Guarana and Caffeine

Guarana Powder Plus

RM102.92

Mencerdaskan semula diri anda dengan sebatian teh guarana, oren pekoe dan teh hijau. Minuman lazat yang mencerdaskan anda!

Manfaat Utama

 • Kaya dengan antioksidan untuk mengurangkan tekanan oksidatif.
 • Mengandungi kafeina semula jadi yang memberi anda rangsangan lembut untuk mencerdaskan diri anda.
 • Kafeina semula jadi ini mencerdaskan diri anda dan membantu anda kekal aktif setiap hari.
 • Boleh disebatikan segera dengan air.

New Berocca Performance Fizzy Melt Tablet

RM119.00

Sub-produk daripada Berocca® Boost dan boleh didapati dalam bentuk serbuk cair yang mudah digunakan ialah New Berocca® Performance Fizzy Melt Tablet. Produk ini hanya perlu diletakkan pada lidah dan ia akan cair dengan sendiri. Ia adalah produk yang senang dibawa dalam perjalanan di mana air tidak diperlukan untuk memakannya. Produk ini mempunyai formula yang sama dengan tablet effervescent.

Bahan-bahan: Ingredients: Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, Vitamin C, Vitamin H, Folic Acid, Calcium Carbonate and Pantothenate, Magnesium Carbonate, Zinc Citrate Trihydate, Guarana and Caffeine.

Flavettes Effervescent Glow 30s

RM47.50

Flavettes Effervescent Glow 30s adalah suplemen kesihatan yang membantu mengekalkan kesihatan yang baik dengan vitamin C, vitamin E dan gluthathione.

Ia mengandungi vitamin C dos tinggi yang ditambah dengan vitamin E dan glutathione membantu meningkatkan seri kulit anda kerana ini adalah sifat antioksidan yang kuat untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan penuaan.

New Berocca Boost Fast Melt Powder

RM119.00

Sama juga dengan yang lain, produk ini memberikan kesan yang sama seperti produk sebelumnya. Walau bagaimanapun, ia kini dibuat dalam bentuk yang berbeza. Daripada tablet, New Berocca® Boost Fast Melt Powder datang dalam bentuk serbuk. Produk Berocca® jenis ini juga dihasilkan supaya dapat dimakan tanpa air. 

Bahan-bahan: Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, Vitamin C, Vitamin H, Folic Acid, Calcium Carbonate and Pantothenate, Magnesium Carbonate, Zinc Citrate Trihydate, Guarana and Caffeine

Nourished Vitamin C (Ascorbic Acid)

RM69.00

 • Setiap Tablet Mengandungi: 1000mg Vitamin C
 • Manfaat Utama: Meningkatkan kesihatan sistem imun dan penghasilan kolagen yang penting untuk kesihatan kulit, tulang, dan sendi; melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan oksidatif akibat kesan radikal bebas.

SUMBER:

www.berocca.com/what-is-it/index.php

www.berocca.com/products/new-berocca-boost-fast-melt-powder/index.php

www.berocca.com/products/new-berocca-performance-fizzy-melt-tablets/index.php

www.berocca.com/products/berocca-boost/index.php

www.berocca.com/products/berocca-performance/index.php

Summary
Berocca - Pembantu Tenaga Anda?
Article Name
Berocca - Pembantu Tenaga Anda?
Description
Berocca® adalah suplemen mineral vitamin bersifat larut dalam bentuk tablet effervescent. Berocca® adalah gabungan unik vitamin dan mineral yang terbukti secara klinikal untuk membantu meningkatkan kemampuan fizikal dan mental anda. Berocca® harian adalah cara sihat yang membolehkan anda bergerak selangkah lebih maju dalam harian anda.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: