Now Reading
BAHARU: Restoran Gordon Ramsay Pertama Malaysia Dibuka Pada 18 Jun

BAHARU: Restoran Gordon Ramsay Pertama Malaysia Dibuka Pada 18 Jun

Gordon Ramsay

Berita baik! Kini anda boleh merasai semua klasik Gordon Ramsay yang anda idamkan dari Hell Kitchen di Malaysia! Gordon Ramsay Bar & Grill bersedia untuk membuka pintu restorannya di Sunway Resort pada hari Jumaat (18 Jun). Inilah yang anda boleh jangkakan!

Kredit Gambar: Gordon Ramsay Bar & Grill

Selepas anda masuk ke restoran, rasanya seperti anda adalah salah seorang daripada VIP yang dijemput untuk duduk dalam episod Hell Kitchen! Reka bentuk dalaman menampilkan perabot yang teguh dengan skema warna merah dan hijau yang kaya, diserlahkan oleh lantai kayu keras walnut yang digilap, kemasan loyang, daun emas 24 karat dan banyak lagi. Dinding ruang makan utama juga dipenuhi dengan potret monokrom ikon British seperti frontman The Rolling Stones Sir Mick Jagger, Sir Sean Connery 007 dan banyak lagi.

Jika anda ingin mengadakan perayaan yang mewah, bilik trio makan peribadi yang diilhamkan oleh tempat klasik di London (8 Mayfair, 10 Soho dan 12 Chelsea) dilengkapi dengan gerai tempat duduk separa persendirian dan bar koktel yang berkilauan dengan lantai ke- tingkap siling, anda akan terpesona dengan kemegahan bilik mewah ini!

Kredit Gambar: Gordon Ramsay Bar & Grill

Penuhkan citarasa anda dengan menu indah yang diilhamkan oleh salah satu restoran paling ikonik di London, Savoy Grill! Pertama sekali, anda tidak boleh melupakan hidangan yang paling dicari oleh Chef Ramsay, iaitu Classic Beef Wellington. Ia bermula dengan stik fillet terbaik, disalut dengan lapisan duxelles (cendawan yang ditumis dengan bawang, bawang merah, bawang putih dan parsli) dan akhirnya dibalut dengan pastri puff halus sebelum dibakar.

Kredit Gambar: Gordon Ramsay Bar & Grill

Soufflé Chef Ramsay yang mesti dicuba Arnold Bennett Dua Kali Bakar Cheese Soufflé dengan Sos Mornay sememangnya sangat indah di mata; seseorang hanya boleh tertanya-tanya apa kemewahan yang boleh dibawa ke selera kita ?

Kredit Gambar: Gordon Ramsay Bar & Grill

Jika anda berani mencuba pengembaraan gastronomi anda, cuba Spiced Beef Tartare with Egg Yolk Confit! Ia adalah makanan istimewa yang dibuat dengan daging lembu berkualiti tinggi, berperisa tinggi dan boleh dinikmati secara mentah? Masih banyak lagi menu, tetapi kami akan membiarkan anda melihatnya sendiri!

Status halal: Kami telah menghubungi pihak pengurusan dan mereka telah memaklumkan kami bahawa restoran itu tidak mendapat sijil halal. Walau bagaimanapun, mereka tidak menghidangkan daging babi dalam hidangan mereka. Semua bahan dan daging yang dihidangkan adalah daripada pembekal yang disahkan halal. Sila ambil perhatian bahawa alkohol dihidangkan di premis, jadi makan dengan budi bicara.

Alamat: Lobby Level, Sunway Resort, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Waktu beroperasi: 6pm-10.30pm daily

Kontak: +603 7492 8000

error: Content is protected !!