Now Reading
Badan Berbau? Rekomendasi Deodorant Terbaik 2021

Badan Berbau? Rekomendasi Deodorant Terbaik 2021

Deodorant selalu disebut untuk menangani masalah Badan berbau sememangnya tidak memberi keselesaan kepada anda terutamanya seseorang yang kuat berpeluh walaupun tidak melakukan aktiviti lasak. Ianya dipanggil hiperhidrosis iaitu penyakit yang mempunyai peluh yang berlebihan. Masalah ini bukan disebabkan oleh stres atau faktor keturunan tetapi suhu badan anda yang mempengaruhinya. Apabila ia berlaku di ruang tertutup seperti kenderaan awam, lif, ruang menunggu yang berhawa dingin pasti memberi rasa yang tidak selesa kepada kita dan kepada orang sekeliling. Pemilihan deodorant yang sesuai pasti akan membantu mengatasi masalah ini dengan syarat anda juga perlu juga menjaga tahap kebersihan yang tinggi.

Rexona Women Deodorant Spray

RM12.90

Rexona merupakan rangkaian produk yang sangat terkenal keluaran Unilever. Dengan formulasi terbaru, ia memberi anda kesegaran sepanjang hari dan akan mengekalkan keyakinan anda dengan aroma ringan yang menggembirakan untuk perlindungan kekeringan yang tahan lama. Selain itu, ia dapat memberikan perlindungan kering sepanjang hari dengan haruman bunga yang cerah dan pemutihan yang diformulasikan khas dengan minyak biji bunga matahari semula jadi akan memberikan ketiak yang lebih baik dalam dua minggu.

Wardah Roll On Deodorant

RM11.70

Dengan harga yang murah dan ukuran yang fleksibel, anda dapat menggunakan produk ini sebagai produk travel size yang dapat anda bawa kemana-mana saja. Dengan mengandungi kandungan yang sangat istimewa iaitu triclosan yang dapat mengurangi bau badan tidak sedap akibat bakteria. Selain itu, mengandungi allantoin yang sangat efektif untuk menyejukkan kulit akibat iritasi yang berlaku di bawah lengan. Penggunaan nya sangat jimat kerana hanya perlu roll sedikit sahaja untuk memberikan kesan yang mengagumkan.

Dove Spray Deodorant Sensitive

RM12.00

Apabila anda mempunyai kulit sensitif, sukar untuk mencari produk yang tidak akan menimbulkan kemerahan, sementara masih melakukan pekerjaan yang anda perlukan. Itulah sebabnya menjadikan Dove Sensitive Anti-Perspirant Deodorant sangat sesuai untuk anda. Sekiranya anda lebih suka produk bebas paraben, antiperspirant bebas alkohol ini sama efektifnya dengan peluh seperti deodoran lain iaitu perlindungan antiperspirant hingga 48 jam, tetapi dengan bonus tambahan pada kulit ketiak yang lembut.

Total Image Smelly-No-More Crystal Deodorant

RM15.19

Menghilangkan bau badan dengan berkesan dengan cara semula jadi. Diperbuat daripada garam mineral dan bahan semulajadi. Ia berkesan untuk melawan pembunuhan bakteria di bawah lengan, punca utama terjadinya lingkaran gelap di bawah lengan dan ketiak berbau yang menyebabkan ketidakselesaan pada diri dan orang sekeliling. Tidak mengandungi alkohol, wangian, bahan kimia dan minyak. Batu kristal semula jadi ini tidak mengotorkan pakaian dan tidak menggelapkan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit untuk seisi keluarga.

Nivea Bio Aloe Vera Roll-On

RM9.30

Deodorant yang unik ini diperkaya dengan aloe vera organik. Nivea memainkan peranan yang penting tentang produk penjagaan diri dengan rangkaian deodoran NATURALLY GOOD keluaran terbarunya. Rumusannya terdiri daripada 95% bahan semula jadi dan 100% vegan. Baki 5% bahan diperlukan untuk keselamatan dan kestabilan produk. Sapukan deodoran ini pada ketiak yang bersih dan kering. Jangan gunakan pada kulit yang luka. Biarkan kering selepas penggunaan. Mampu memberikan kesegaran kepada pengguna selama 48 jam dan akan memudahkan penggunaannya untuk dibawa ke mana sahaja kerana bersaiz travel size.

Simple Soothing Anti-Perspirant

RM8.80

Produk ini merupakan anti peluh yang akan memberikan kesan kesegaran kepada pengguna. Deodoran ini juga diperbuat dengan bahan yang sesuai untuk kulit sensitif dan tidak akan memberikan kesan gelap di bawah lengan. Deodoran ini juga bebas dari paraben dan phthalates, memastikan ketiak anda dijaga dengan cara yang lembut. Itulah sebabnya Simple adalah sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit yang sensitif. Formula ini tidak wangi dan bebas alkohol, tetapi tetap menjanjikan perlindungan selama 48 jam.

Scion Whitening Anti-Perspirant Roll-On Deodorant

RM18.00

Scion Whitening Roll-on Deodorant ini
memberi perlindungan terhadap bau badan dan
mencerahkan ketiak anda seawal 3-4 minggu dengan
penggunaan setiap hari selepas mandi. Penggunaan harian untuk lelaki dan wanita untuk kawalan berkesan
peluh ketiak dan badan berbau dengan pencerahan tambahan. Diformulasikan dengan Melfade, campuran bahan dengan arbutin semula jadi yang diekstrak dari daun bearberry (Arctostaphylos uva-ursi), cara yang terbaik untuk mencerahkan ketiak. Ia juga mengandungi Vitamin E untuk melembapkan dan merawat kulit agar menjadi lebih halus.

Adidas 6-in-1 Cool & Dry Anti-Perspirant Deodorant Spray

RM13.43

Sangat sesuai kepada lelaki mahupun perempuan yang lasak dan minat melakukan aktiviti sukan. Perlindungan sehingga 48 jam. Setiap tindakan, setiap reaksi adalah milik anda untuk anda lakukan. Adidas Cool & Dry anti-peluh menawarkan perlindungan dan penjagaan yang tahan lama, jadi anda akan sentiasa segar dan kering setiap saat. Formula 6-in-inovatif anti-bau, anti-basah, anti-bakteria, kesegaran tambahan, tanda anti-putih, noda anti-kuning. Formula Cool & Care dikembangkan untuk merawat kulit anda dan membantu anda kekal segar sepanjang hari. Deodorant ini telah diuji secara dermatologi dan formula alkohol 0% yang sesuai untuk pH kulit.

Avon Feelin’ Fresh Whitening Crystal

RM5.95

Dengan Crystal Tawas yang menawarkan perlindungan ringan, berkesan, & memutihkan dari kebasahan dan bau ketiak. Aroma sitrus musky yang segar dan sangat sesuai kepada sesiapa yang ingin mencuba memakai deodorant tanpa memerlukan kos yang tinggi kerana produk keluaran Avon ini adalah sangat mampu milik. Kristal tawas lembut pada kulit dan mencerahkan dengan berkesan. Kekal kering selama 24 jam dengan Teknologi Pori Kering. Diuji oleh pakar kulit kering dan tidak melekit.

deodorant


Nivea Deodorant Protect & Care Roll On 50ml

RM 9.68

NIVEA adalah klasik dalam rangkaian penjagaan badan kita. Sama ada anda lebih suka spray atau roll-on, anda pasti menemui deodoran kegemaran anda oleh NIVEA di sini. Semburan, roll-ons, atomiser dan sticks NIVEA berkesan melawan bau badan dan memberikan kesegaran yang tahan lama.

deodorant


Dove Original Nourished & Smooth Roll On 40ml

RM7.93

Dove memberi anda perlindungan 48 jam dan mengandungi 1/4 krim pelembap untuk ketiak yang lebih ringan lebih lembut dan cerah

 • Perlindungan 48 jam
 • Kaya dengan Vitamin E&F
 • Diformulasikan dengan 1/4 krim pelembap untuk ketiak lembut & halus
 • Sapukan 4-6 sapu setiap ketiak setiap hari.
deodorant


Adidas Adipower Anti-Perspirant Spray 150ml

RM15.90

 • Formula Adipower yang sangat cekap memberikan perlindungan 72jam apabila anda sangat memerlukannya.
 • Formula unik Adipower mendapat manfaat daripada bahan anti-kelembapan yang tinggi, digabungkan dengan Smart Body Response Technology yang menyesuaikan tindakannya mengikut reaksi badan anda.
 • Teknologi ini bertindak balas dan menyesuaikan diri anda dengan mengeluarkan wangian sebagai tindak balas terhadap suhu badan yang lebih tinggi yang disebabkan oleh peluh dan geseran dari pergerakan.
 • Sekarang anda sentiasa dapat mengekalkan rasa yakin.
 • Khas untuk setiap wanita yang memerlukan produk anti-peluh.
deodorant


Moogoo Fresh Cream Deodorant 60ml

RM29.90

 • Bebas aluminium
 • Aroma krim Segar
 • Menggunakan bahan yang tidak berbau
deodorant


Sebamed Roll On Active 50ml

RM33.42

 • Mencegah bau badan tanpa merosakkan fungsi semula jadi kelenjar peluh
 • Menyokong dan melindungi fungsi penghalang semula jadi mantel asid kulit
 • Dengan nilai pH 5.5 sesuai untuk semua jenis kulit
 • Tanpa bahan pengawet dan pewarna tambahan
 • Menghalang pertumbuhan dan metabolisme bakteria penyebab bau badan
 • Perlindungan yang boleh dipercayai
 • Tidak menghalang fungsi fisiologi kelenjar peluh
deodorant


Sukin Deodorant Spray 125ml

RM27.19

 • Deodoran semula jadi untuk semua jenis kulit menghalang bakteria daripada menyebabkan bau badan selama sehari tanpa aluminium dan diperbuat daripada haruman segar
 • Menghalang pertumbuhan bakteria yang menyebabkan bau badan
 • Menyegarkan, melindungi dan melembapkan
deodorant


Crystal Mineral Roll On 66ml

RM23.60

 • Tanpa Aluminium Klorohidrat
 • Bebas Paraben
 • Hypoallergenic
 • Anugerah Pilihan Wanita 2017 & 2018 – 9 daripada 10 Deodoran Garam Mineral Semula jadi yang Disyorkan Pelanggan
 • Dibuat dengan Minyak pati
 • Perlindungan Deodoran Semula jadi
 • Menghalang bau badan sehingga 24 jam.
deodorant


Perspirex Roll On Deodorant 20ml

RM55.20

Perspirex telah menjadi pilihan yang dipercayai selama lebih dari 30 tahun oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Terbukti secara klinikal memberikan perlindungan yang berpanjangan, formula berkesannya memberi perlindungan selama beberapa hari sementara sistem penjagaan kulit melindungi kulit dari kemungkinan kerengsaan.
Perspirex bebas daripada minyak wangi.

 • Mengawal peluh dan bau yang berlebihan
 • Berkesan selama 3-5 hari
 • Sistem penjagaan kulit yang aktif
deodorant


Weleda Citrus 24Hr Roll-On 50Ml

RM71.00

Campuran minyak pati lemon zaitun dan litsea cubeba ini memberikan perlindungan bau tahan lama sambil mencegah kulit berpeluh — proses pembersihan semula jadi. Roll-on yang mudah digunakan ini tidak mengandungi garam aluminium atau pengawet dan pewangi sintetik, jadi anda bebas untuk menjalani kehidupan harian.

 • Menyeimbangkan proses detoksifikasi semula jadi kulit.
 • Diuji secara dermatologi dan terbaik untuk semua jenis kulit.
 • Bebas dari antiperspirant, termasuk garam aluminium, pengawet sintetik, pewarna dan bahan mentah yang berasal dari minyak mineral.

error: Content is protected !!