anessa sunscreen

Dinobatkan sebagai penjagaan matahari nombor 1 di Jepun selama 17 tahun, Anessa Sunscreen adalah gabungan kecantikan yang sempurna dan 100 tahun penyelidikan oleh Shiseido. Dengan tujuan untuk memberi wanita kulit yang cantik, berseri dan kuat untuk melindungi dirinya daripada sinar UV yang berbahaya.

Anessa Sunscreen lebih dari sekadar penjagaan matahari. Pemakaian produk Aneesa Sunscreen memberi anda 50% ramuan perawatan kulit di atas formulasi penjagaan matahari untuk memelihara kulit yang cantik sambil tetap dilindungi. Selain itu, ia diformulasikan dengan teknologi “Aqua Booster” yang canggih yang meningkatkan tudung pelindung UV ketika bersentuhan dengan air dan peluh, sesuai untuk iklim Malaysia! 

Mari kita lihat pilihan Anessa suncreen yang boleh kita dapati dan juga alternatif sunscreen lain untuk perlindungan kulit wajah anda daripada sinaran cahaya matahari ataupun sinaran UV yang boleh menyebabkan kulit anda terbakar dan juga pelbagai masalah kulit lain.

Anessa Perfect UV Sunscreen Skincare Milk 

RM62.20

Suncreen dari Anessa ini memberi perlindungan matahari yang paling kuat dan tahan lama. Ia menampilkan teknologi Aqua Booster EX yang canggih, bertindak balas dengan mineral dalam peluh dan air ketika bersentuhan, mewujudkan penutup pelindung yang lebih kuat dan lebih seragam di atas kulit. Ia diformulasikan dengan 50% bahan perawatan kulit termasuk asid hyaluronik super, kolagen laut, lidah buaya, rose, teh hijau, dan tormentil untuk meningkatkan penghidratan dan melindungi kulit dari kerosakan alam sekitar. Sesuai untuk aktiviti luar, ia memberikan kulit perlindungan yang sangat tahan lama walaupun anda berpeluh dengan. Kulit terasa ringan, selesa, dan halus seperti sutera.

Senka Perfect UV Milk 

RM35.90

Kalis air dan kalis peluh, anda tidak perlu lagi risau sunblock ini menganggu solek muka anda! Diformulasikan dengan protein sutera semula jadi dan asid hyaluronik, pelindung matahari ini menjadikan kulit sentiasa terhidrat sepanjang hari. Formula SPF50 + dan PA ++++ yang mengesankan mengering hingga selesai dengan warna putih minimum, dan sangat sesuai untuk digunakan dalam rutin harian solekan. Konsistensi ringan ini tahan air dan tahan peluh untuk perlindungan pada waktu siang tanpa bimbang, dan dapat dicuci dengan mudah dengan sabun dan air sederhana! Sesuai untuk semua jenis kulit. Sesuai juga digunakan pada wajah dan badan.

Anessa Whitening UV Sunscreen Gel 

RM150.00

Pelindung matahari diubati dengan asid m-Tranexamic yang dikembangkan Shiseido untuk membantu merawat dan mencegah jeragat dan bintik-bintik gelap. Ia menampilkan teknologi Aqua Booster khas, yang bertindak balas dengan mineral dalam peluh dan air semasa bersentuhan untuk menyeragamkan pelindungan daripada matahari. Ia diformulasikan dengan 50% bahan perawatan kulit termasuk asid hyaluronik super, kolagen laut, lidah buaya, rose, teh hijau dan tormentil untuk meningkatkan penghidratan dan melindungi kulit dari kerosakan alam sekitar. Sesuai untuk penggunaan harian, gel pelindung matahari melindungi kulit dari bintik-bintik gelap dan jeragat yang disebabkan oleh pendedahan UV. Kulit terasa selesa, lembab, dan segar.

Eucerin Sun Serum Double Whitening 

RM112.50

Terbukti secara klinikal untuk mencegah & mengurangkan bintik-bintik pigmen akibat cahaya matahari. Ia juga mengurangkan bintik-bintik gelap dan mencegah pertumbuhan  semula bintik-bintik ini. Teknologi lanjutan “Spectral” Eucerin menawarkan perlindungan lengkap daripada faktor UVA/UVB dan cahaya HEVIS. Serum ini  juga menyokong mekanisme pembaikan DNA kulit sendiri. Tidak komedogenik, harmoni dengan bahan-bahan solekan lain serta memberikan toleransi yang sangat baik termasuklah pada kulit yang sensitif.

Anessa Perfect UV Sunscreen Spray 

RM113.00 

Mempunyai tekstur halus dan lembut pada kulit. Direka dengan teknologi Aqua Booster dan 360° Protect Technology. Sangat kalis air dan tahan pasir. Boleh digunakan di atas alat solek. Boleh juga digunakan pada kulit kepala untuk melindungi dari kerosakan akibat sinar matahari. Terdiri daripada bahan pelembap seperti – asid hyaluronik, gliserin dan ekstrak mawar. Wangian sitrus meninggalkan aroma segar walaupun berpeluh. Mudah ditanggalkan dengan mengunakan pembersih muka, sabun dan dan syampu. 

Kose Cosmeport Suncut UV Spray 

RM69.90

Ketahanan peluh dan air yang sangat luar biasa! Pemyemburan yang terbaik ini menahan peluh, air, sebum dan geseran sementara mempunyai faktor perlindungan dari sinar UVA/UVB maksimum. Tambahan pula, ia mampu untuk mencegah kedutan dan jeragat disebabkan oleh terdedah kepada cahaya matahari. Formulasi khas ini juga membolehkan ia digunakan segera pada kulit basah setelah anda berpeluh atau berenang di lautan. Anda tidak perlu risau juga akan residu putih yang ditinggalkan di atas kulit seperti spray sunscreen yang lain. 

Anessa Essence UV Sunscreen Mild Milk 

RM140.00 

Cairan sunscreen ini mempunyai formula tambahan yang lembut dan bebas dari bahan kimia yang merbahaya, direka khusus untuk keperluan kulit kanak-kanak dan bayi yang sensitif. Ia menggunakan teknologi Aqua Booster khas Anessa yang bertindak balas dengan mineral dalam peluh dan air ketika bersentuhan untuk membuat tudung pelindung yang lebih kuat dan lebih seragam. Ia melindungi kulit halus dari pendedahan UV harian, kekeringan, dan rengsaan dari persekitaran. Kulit akan berasa selesa dan lembap. Bebas alkohol, bebas wangian, dan ia juga bebas paraben.

CeraVe Hydrating Sunscreen 

RM69.00

Lindungi kulit anda dari sinar matahari dengan losyen wajah yang lembut namun berkesan. CeraVe Hydrating Sunscreen Face Lotion telah dilengkapi dengan SPF 50 adalah pelindung matahari dengan kandungan 100% mineral, bebas dari minyak. Titanium dioksida dan zink oksida membantu membentuk penghalang pelindung pada permukaan kulit anda untuk membantu memantulkan sinar UVA dan UVB matahari tanpa mencederakan kulit sensitif. Formula ini mempunyai tiga ceramida penting untuk membantu memulihkan penghalang kulit dan memberikan penghidratan yang tahan lama, serta niacinamide untuk menenangkan kulit anda.

Anessa Perfect UV Skincare BB Foundation 

RM120.00

Dapatkan kecantikan sepanjang hari dengan pelindung matahari BB baru. Asas BB dengan perlindungan UV yang kuat walaupun dalam keadaan berpeluh. Teknologi UV memperkuat kulit dengan tudung pelindung UV yang kalis peluh atau air! Serbuk penjagaan kulit diadun membantu mencegah kekasaran kulit. Krim BB ini mampu bertahan lama, jadi anda tidak perlu mengaplikasi kan krim BB ini berulang kali. Meliputi bintik-bintik dan liang pori secara semula jadi. Nikmati kulit yang halus dengan wangian sabun sitrus yang menyegarkan.

Clarins BB Perfector Cream 

RM178.00 

Krim Clarins BB Beauty Perfector ini tampak sedikit pekat, tetapi pada dasarnya ia adalah krim BB dengan perlindungan matahari dan pencemaran tambahan. Krim BB ini mempunyai kombinasi skrin mineral 100% dan duo tumbuhan 100% untuk kulit yang sangat sesuai dilindungi daripada kesan berbahaya dari faktor cahaya matahari dan persekitaran – sesuai untuk kulit orang Asia. Mempunyai juga pigmen Radiance 3D khas yang terdiri daripada struktur multi-lapisan untuk mewujudkan kesan fokus lembut optik yang meminimumkan penampilan ketidaksempurnaan dan menjadikan permukaan kulit kelihatan lebih halus dan lebih sekata , untuk hasil yang benar-benar semula jadi. 

Penggunaan suncreen sangat penting untuk melindungi kulit daripda pelbagai sinaran berbahaya. Oleh itu, gunakan sunscreen setiap hari ketika anda terdedah kepada cahaya matahari dan berada di luar rumah. Semoga bermanfaat untuk anda.

Tagged: