Now Reading
Adakah Anda Hamil Atau Kenal Seseorang Yang Hamil? Gerai PJ Ini Akan Memberi Anda Durian & Cendol Percuma

Adakah Anda Hamil Atau Kenal Seseorang Yang Hamil? Gerai PJ Ini Akan Memberi Anda Durian & Cendol Percuma

durian

Wanita hamil boleh menuntut durian percuma setiap hari di gerai tanpa sebarang soalan.

Selepas berjanji kepada ibunya bahawa dia akan menyebarkan kebaikannya kepada orang lain apabila dia berjaya, seorang pemilik gerai durian memutuskan untuk memberikan durian percuma.

Menurut New Straits Times, Rizki Adri Andri Zainintawa, pemilik gerai durian berusia 29 tahun, akan memberikan durian percuma kepada wanita hamil sepanjang musim durian.

Rizki — yang mengusahakan dua gerai durian di Petaling Jaya, iaitu di Kota Damansara dan Taman Medan, dan sebuah lagi gerai di Gombak, Selangor — berkata ini adalah caranya untuk menunaikan janji yang dibuat kepada ibunya.

Dia memberi durian percuma kepada bakal ibu setiap musim durian sejak dua hingga tiga tahun lalu selepas bertembung dengan seorang wanita hamil di gerainya di Taman Medan.

“Dia mengidam durian tetapi tidak mampu membelinya. Saya menghubunginya dan bertanya sama ada dia mahukan buah itu, dan dia menjawab ya,” kata Rizki.

Tiada syarat untuk ibu mengandung menuntut durian percuma.

“Apa yang mereka perlu lakukan ialah memberitahu kakitangan saya, ‘Saya hamil.’ Tak ada soalan,” kata Rizki.

Bakal ibu boleh menuntut sebiji durian percuma dalam apa jua jenis setiap hari dan kembali ke gerainya pada keesokan harinya untuk menuntut yang lain. Katanya, mereka juga bebas memilih durian jenis IOI Hajah Hasmah atau Udang Merah.

Rizki memberitahu bahawa dia tidak mengehadkan bilangan ibu mengandung yang boleh menuntut durian percuma sehari di gerainya.

Bersama Raja Buah-buahan, di gerainya di Kota Damansara, beliau turut menambah cendol durian percuma untuk ibu mengandung.

Tambah Rizki, dia memahami keinginan makan ketika hamil memandangkan isterinya kini sedang hamil anak kedua.

Saya percaya untuk memberi seikhlas mungkin, dan tiada apa yang harus menghalang saya. Terdapat banyak durian untuk dimakan. Saya tidak akan rugi dengan giveaway ini. Ia adalah berbaloi”.

error: Content is protected !!