Now Reading
Adakah anda akan mencubanya? TikTokers membuat “Coke sihat” mereka sendiri menggunakan hanya dua bahan

Adakah anda akan mencubanya? TikTokers membuat “Coke sihat” mereka sendiri menggunakan hanya dua bahan

Coke

Resipi “Coke sihat” yang mengejutkan telah menjadi viral di internet dan ia boleh dibuat dengan mudah dengan hanya dua bahan.

Kita semua suka cola, tetapi ia tidak begitu bagus untuk badan kita. Cola boleh menjadi terlalu manis, melelas pada gigi, dan ketagihan. Di situlah minuman yang mudah dibuat ini datang untuk menyelamatkannya, dan orang yang telah mencubanya kebanyakannya benar-benar menikmatinya.

TikToker Amanda Jones pada asalnya menyiarkan resipi itu, mengatakan ia adalah “alternatif yang sihat kepada Coke” yang dia pelajari daripada pengajar pilatesnya.

Videonya telah mengumpul hampir 7 juta tontonan sejak ia disiarkan pada 6 Jun.

“Saya tidak bergurau, rasanya seperti Coke dan anda akan fikir saya tidak siuman,” kata Amanda sebelum mencampurkan bahan-bahan tersebut.

@mandyvjones

@LaCroix Sparkling Water you should try this

♬ original sound – Amanda Jones

Ramai skeptik di TikTok terkejut apabila mereka membuat minuman itu kerana bahan-bahannya agak tidak dijangka.

Ingin mencubanya? Inilah resipinya:

Perkara pertama yang anda perlukan ialah air soda. Amanda dan kebanyakan orang lain yang mencubanya menggunakan perisa soda yang berbeza.

Bahan seterusnya adalah apa yang mengejutkan orang – cuka balsamic.

Anda juga boleh meletakkan beberapa kiub ais, tetapi kerana ia adalah penyejuk, kami tidak akan mengiranya sebagai bahan.

Isikan secawan dengan sedikit ais dan letakkan sedikit cuka balsamic di dalamnya, kemudian campurkan semuanya dengan air soda. Sebarang perisa akan berkesan!

Dan anda sudah selesai! Hanya kacau semuanya dan hidangkan dengan penyedut minuman.

Terlalu ramai TikTokers yang telah mengikuti resipi Coke sihat Amanda terkejut dengannya. Malah mereka yang tidak fikir yang rasanya sama seperti Coke yang asli masih menyukai minuman itu.

Ia mendapat 10/10 daripada TikToker @healthylittlepeach. Dia kata sedap.

“Saya tidak akan berbohong, ia sebenarnya sedap,” kata @adellecerna.

@adellecerna

#healthycoke ? I’m just as confused as you are

♬ Elevator Music – Bohoman

Bukan sahaja minuman itu kelihatan seperti Coke, baunya juga, menurut @alfhughes, yang mencubanya dengan air limau dan air soda berperisa limau.

“Apa ni??,” katanya selepas tegukan pertama. “Saya fikir semua orang menipu, saya tidak bergurau pun… Ia sangat pelik – rasanya seperti Coke!”

Jadi, macam mana? Hancur atau lulus? ? 

error: Content is protected !!