Now Reading
Acer Malaysia, Pakar Komputer Riba Anda

Acer Malaysia, Pakar Komputer Riba Anda

Acer Malaysia

Acer Malaysia sangat terkenal dengan rangkaian komputer ribanya yang luas. Ia juga mempunyai pelbagai peranti lain sesuai untuk kegunaan ramai.

Malah, rangkaian komputernya juga hadir dengan pelbagai variasi yang sesuai untuk bekerja dan di rumah. Ia hadir dengan beberapa rangkaian seperti Ultra-Thin, Convertible, Chromebook dan Classic. Oleh itu, ayuh kita lihat komputer riba dari Acer Malaysia.

Ultra-Thin

  1. Acer Swift 3 AMD

Swift 3 merupakan peranti yang ringan dan sesuai untuk memenuhi semua yang anda perlukan semasa bergerak. Dengan casis ramping semua-logam, AMD Ryzen ™ 5000 Series Mobile Processor, dan jangka hayat bateri yang lama, Swift 3 memberi kuasa kepada anda untuk melakukan pelbagai kerja semasa anda bergerak.

Swift 3 juga memberikan penggunaan sehingga 12.5 jam setelah pengisian penuh dan penggunaan 4 jam selepas pengisian 30 minit. Ia juga datang dengan pelbagai kebolehan lain seperti Smart Stuff, Embedded Fingerprint Reader, Wake On Voice (WoV) dan banyak lagi. Oleh itu, ia merupakan produk dari Acer Malaysia yang sesuai untuk anda.

2. Acer Swift 3x

Peranti ini datang dengan dua warna mewah iaitu warna Safari Gold yang menenangkan atau nada Steam Blue yang bergaya. Dengan berat hanya 1.37 kg, komputer riba ini memudahkan anda ke mana sahaja anda pergi.

Ia juga hadir dengan paparan warna dan perincian yang menarik yang menghidupkan gambar dan video dalam gamut warna NTSC 72%. Melalui penggunaan bezel sempit, yang menawarkan nisbah skrin-ke-badan 84%, pengguna akan melihat lebih banyak skrin FHD IPS 14-inci. Ketegangan mata juga dikurangkan dan warna diperbaiki dengan Acer ExaColor ™ dan Acer Color Intelligence ™.

Ia juga mempunyai kelebihan yang lain seperti Smarter Access di mana pembaca cap jari tertanam adalah cara cepat dan selamat bagi Windows Hello untuk mengesahkan identiti pengguna tanpa kata laluan. Anda juga boleh berinteraksi dengan Cortana untuk menjadualkan perjumpaan, program terbuka dan banyak lagi. DTS Audio juga menjamin bahawa interaksi dengan pembantu pintar anda berlaku dengan jelas. Oleh itu, ia merupakan produk dari Acer Malaysia yang sesuai untuk anda.

Convertible

  1. Acer Spin 5

Merupakan peranti yang ramping dan ringan, komputer riba Spin 5 yang boleh ditukar menggabungkan paparan interaktif, jangka hayat bateri yang panjang, dan prestasi yang kuat untuk menjadikannya pendamping yang sesuai untuk mana-mana profesion.

Hanya dengan berat 1.2 kg dan hanya senipis 14.9 mm dengan badan aloi magnesium-aluminium yang ramping, Spin 5 juga mempunyai reka bentuk engsel tahan lama 360 darjah yang membolehkan anda memutar skrin secara fleksibel untuk membaca, menulis, membuat lakaran, atau menonton dengan selesa. Apa sahaja yang anda mahukan sambil menikmati aliran udara yang lebih baik untuk penyejukan yang lebih baik. Oleh itu, ia merupakan produk dari Acer Malaysia yang sesuai untuk pelajar malah pekerja.

2. Acer Spin 3

Spin 3 yang langsing dan boleh ditukar adalah komputer riba skrin sentuh 2-dalam-1 untuk produktiviti dalam perjalanan. Paparan 13.3 inci 16:10 lebih tinggi dan hayat bateri yang panjang memberikan penyemakan imbas video dan web yang lebih baik.

Acer Active Stylus terbina dalam dengan Wacom AES 1.0 menjadikan lukisan dan penulisan menjadi mudah, dan Pemproses Intel® Core ™ Gen 11 ke-11 dengan grafik Intel® Iris® Xe1 membawa prestasi untuk bekerja dan bermain. Oleh itu, ia merupakan peranti yang sesuai untuk menjalankan Work From Home (WFH) mahupun Online Distance Learning (ODL).

Chromebook

  1. Acer Chromebook Spin 713

Acer Chromebook Spin 713 yang boleh ditukar berdasarkan platform Intel® Evo ™ direka untuk memberi pengguna pengalaman premium dengan peningkatan kelajuan dari pemproses Intel® Core ™ i7 Gen ke-111, bateri tahan lama dan cepat dicas, dan eksklusifnya Paparan VertiView.

Jangan bimbang tentang peranti anda dan fokus pada kerja anda kerana Chromebook ini mempunyai casis logam dengan reka bentuk diperkemas dan diperkemas yang memberikan penampilan moden yang bergaya serta ketahanan kelas ketenteraan MIL-STD 810H4 yang disahkan secara bebas.

2. Acer Chromebook 514

Bahagian atas aluminium Acer Chromebook 514 memberikan keanggunan yang menyembunyikan kehebatan pemproses Intel® Core ™ Gen ke-11. Dengan kemampuan yang dioptimumkan, pengguna tenaga dapat bekerja di dalam dan di luar pejabat sambil memanfaatkan teknologi awan selamat yang membolehkan mereka meluncur dengan lancar antara projek kerja, rumah, dan minat mereka.

Semasa dalam perjalanan, anda memerlukan komputer riba yang dapat mengikuti perkembangan anda. Dengan pemproses Intel® Core ™ i7 Gen ke-111, nikmati peningkatan prestasi sehingga 40% berbanding generasi sebelumnya sambil juga membolehkan Chromebook terbangun dari tidur dalam masa kurang dari satu saat. Komputer riba ini juga dilengkapi rana kamera untuk melindungi privasi anda ketika kamera web tidak digunakan.

Konklusinya, Acer Malaysia mempunyai pelbagai rangkaian komputer riba yang bersesuaian dengan gaya hidup terkini. Jika anda keliru untuk membuat pilihan, kajilah spek setiap komputer riba supaya anda akan dapat peranti yang memuaskan hati anda.

Sumber

https://www.acer.com/ac/en/MY/content/home

https://shopee.com.my/acer_os_my

error: Content is protected !!