Now Reading
9 Krim Hilangkan Parut Yang Anda Patut Cuba!

9 Krim Hilangkan Parut Yang Anda Patut Cuba!

Krim Parut

Pembentukan parut adalah tindak balas normal berikutan kecederaan atau pembedahan; ia adalah cara tubuh menyembuhkan struktur yang cedera. Krim hilangkan parut menolong anda menangani masalah ini. Pakar bedah tangan atau ahli terapi tangan akan mengesyorkan pelbagai rawatan parut setelah kecederaan anda sembuh, luka ditutup, dan jahitan dikeluarkan.

Tetapi menggunakan krim hilangkan parut juga salah satu pilihan yang lain. Berikutan adalah 9 contoh krim hilangkan parut.

Jika artikel ini berguna untuk anda, pertimbangkanlah untuk membuat pembelian barangan ini dari stor atau pautan kami. Pembelian anda membantu menyumbang kepada misi kami untuk menyediakan maklumat berguna kepada semua.

1. Mederma Advanced Scar Gel

RM182.00

Mederma® Advanced Scar Gel harus disapu secara merata dan digosok dengan lembut ke dalam parut 1 kali setiap hari selama 8 minggu pada parut yang lebih baru dan tempoh 3-6 bulan pada parut yang lebih tua. Mula menggunakan Mederma® Advanced Scar Gel sebaik sahaja kulit baru terbentuk, biasanya dalam masa dua minggu atau lebih selepas kecederaan atau pembedahan. Pastikan kudis itu keluar secara semula jadi dan jahitan telah dikeluarkan. Pada bekas luka yang lebih tua, anda boleh mula menggunakan Mederma® dengan segera. Ia berfungsi untuk banyak jenis bekas luka lama dan baru, termasuk parut jerawat, parut pembedahan, dan parut akibat luka bakar, luka dan kecederaan lain.

2. Tosowoong Green Tea Eco Brightening Essence

RM64.00

Produk ini sangat berkesan pada parut jerawat. Teh hijau adalah bahan utama dalam pati yang menghidrat dan mencerahkan ini. Gunakan dua kali sehari untuk mengalami kesan pemutihan dan kehilangan parut jerawat.

3. Blackmores-Natural Vitamin E Cream

RM29.90

Ia mengandungi sumber vitamin E semula jadi yang digabungkan dengan minyak alpukat, minyak biji aprikot & vitamin A untuk menyuburkan dan menenangkan kulit dan membuat kulit anda sihat dan bercahaya. Ia adalah krim pelembap yang kaya bagi melindungi kulit daripada kesan pengeringan iklim yang kuat. Pelembap adalah langkah utama dalam merawat parut.

4. DR.JART+ Cicapair Serum

RM110.00

Serum menenangkan yang sangat pekat dan bertindak pantas untuk menenangkan kepekaan kulit sambil mengurangkan kemerahan. Ia menenangkan dan melindungi kulit sensitif, sambil mengurangkan kemerahan dan kekeringan dengan tekstur berair yang cepat menyerap.

5. Palmer’s, Scar Serum, Cocoa Butter Formula

RM45.90

Formula Palmer’s Cocoa Butter Vitamin E Scar Serum menggabungkan lima bahan utama dalam mengurangkan penampilan parut akibat pembedahan, kecederaan, luka bakar, stretch mark, akibat pembedahan bahagian C, luka, goresan dan gigitan serangga.

6. Dermatix-Scar Reduction Gel

RM99.00

Dermatix adalah produk cepat kering, membentuk kepingan silikon lutsinar dan tidak berbau, yang kalis air dan telap gas yang bertindak seperti lapisan kulit tambahan. Dermatix membantu meratakan, melembutkan dan melicinkan parut sambil mengekalkan keseimbangan kelembapan dan keanjalan kulit yang berdekatan. Ia mengurangkan rasa gatal yang berkaitan dengan parut.

Bahan-bahan aktif: Niacinamide and ActivGCS, Polysiloxane

7. CLARINS Paris Body Partner Stretch Mark Expert

RM170.00

Produk ini adalah rawatan anti regangan. Rawatan anti regangan bertoleransi tinggi dengan formula ringan seperti sutera untuk membantu mencegah kesan regangan dan mengurangkan penampilannya yang diakibatkan daripadaperubahan berat badan (terutamanya semasa kehamilan dan akil baligh). Produk ini juga meningkatkan keanjalan dan membantu mengurangkan penampilan parut stretch mark. Sesuai untuk semua jenis kulit. Ia boleh digunakan di mana-mana bahagian badan sahaja.

Bahan-bahan: Centella Asiatica, Banana, Hazelnut.

8. Derma E Scar Gel

RM85.00

Ia melembapkan kulit dan memperbaiki penampilan tekstur terbakar matahari, luka bakar kimia, luka bakar industri, dan parut. Terbukti secara klinikal dapat memperbaiki tekstur parut, warna, dan penampilan keseluruhannya dengan ketara. Gel yang menyegarkan ini melembutkan, menghaluskan dan mendorong kulit untuk kelihatan sihat.

9. Aroamas, Silicone Scar Removal Sheets

RM269.00

Silikon bertaraf tinggi dalam perubatan ini dihasilkan untuk mengurangkan kesan parut yang paling tinggi. Telah terbukti secara klinikal untuk memperbaiki warna, saiz, tekstur, dan keseluruhan penampilan parut hipertrofik dan keloid yang sering terjadi akibat pembedahan c, pembedahan, kecederaan, luka bakar, jerawat, dan banyak lagi. Formula bebas ubat ini selamat sepenuhnya bagi ibu menyusu dan boleh dicuci dan digunakan semula selama 2 minggu.

error: Content is protected !!