knee guard
Dengan adanya knee guard dapat membantu dalam jangka pendek dengan mengurangkan kesakitan lutu yang selalu anda alami.

Dengan adanya knee guard (pendakap) dapat membantu dalam jangka pendek dengan mengurangkan kesakitan lutut yang selalu anda alami.

Masalah sakit lutut tidak lagi menjadi masalah bagi mereka yang gemar aktiviti aktif.

Terdapat beberapa knee guard yang anda boleh pilih namun bergantung pada jenis masalah lutut yang anda hadapi, mengapa dan jenis aktiviti yang anda ingin lakukan.

1. DonJoy Deluxe Hinged Knee Support

RM318.00

Knee guard yang direka untuk atlet dan individu aktif yang berurusan dengan ketidakstabilan ligamen, kecederaan meniskus, keseleo, atau osteoartritis.

Pendakap DonJoy Deluxe Hinged Knee Support menawarkan sokongan yang sederhana, jadi sesuai untuk penggunaan harian dan juga aktiviti yang lebih lasak.

Pendakap memberikan tekanan pada tisu lembut lutut, menawarkan keselesaan dan sokongan, dan engsel di kedua-dua belah pendakap memberikan kestabilan yang lebih tinggi.

Pilihan ini tersedia dalam pelbagai saiz – dari saiz kecil hingga 3XL – dan anda boleh mendapatkan carta ukuran terperinci dan panduan saiz di laman web DonJoy yang akan membantu anda memilih pendakap terbaik untuk anda.

2. Abco Tech Patella Knee Strap

RM69.00

Abco Tech Patella Knee Strap dibuat dari campuran neoprena dan nilon, yang membuatnya terasa ringan dan lembut di lutut anda (bukannya berat atau mencalarkan).

Selaras sepenuhnya, tali pendakap ini menawarkan tali yang ketat atau longgar seperti yang anda mahukan cukup dengan menggunakan tali Velcro untuk mengikatnya di atas tendon patellar anda (tepat di bawah tempurung lutut anda) untuk mendapatkan tahap sokongan dan mampatan anda inginkan.

Oleh kerana anda mengawal ketat tali, anda tidak perlu bimbang pendakap tergelincir ketika anda berlari, mendaki, menunggang basikal, atau melakukan aktiviti kegemaran anda yang lain, menjadikannya sesuai untuk individu yang aktif.

Tali lut udara juga akan menyerap peluh, menjaga lutut anda agar sentiasa kering dan bebas dari kerengsaan dan gatal-gatal. Tambahan pula, ia boleh dicuci dengan mesin, tidak menyusahkan untuk dibersihkan selepas bersenam. Tali satu ukuran sesuai untuk semua dan terdapat dalam empat warna.

3. DonJoy Bionic Knee Brace

RM418.00

Sekiranya anda mencari pendakap lutut yang sedikit berteknologi tinggi, anda boleh dapati daripada Bionic Knee Brace DonJoy.

Produk prestasi ini mempunyai sebilangan ciri yang bernas, seperti poket simpanan untuk menyimpan kunci anda dan perincian reflektif yang meningkatkan penglihatan anda dalam keadaan cahaya rendah (bagus untuk berjalan pada waktu malam).

Pendakap itu sendiri dibuat daripada bahan neoprena yang lut udara, dan ia mempunyai tab tarik yang boleh disesuaikan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan tali yang ketat. Lebih baik?

Ia dilengkapi dengan “teknologi anti-migrasi”, yang tidak mudah tanggal ketika sibuk dengan aktiviti anda.

Menurut DonJoy, Bionic Knee Brace sangat sesuai untuk mereka dengan terseliuh ligamen ringan atau sederhana, regangan tendon ringan atau sederhana, hyperextension, atau kecederaan meniscus. Ia juga menawarkan sokongan dan kestabilan patela.

4. UFlex Athletics Knee Compression Sleeve

RM119.00

Ramping, berpatutan, dan sangat bijaksana, UFlex Athletics Knee Compression Sleeve menawarkan pemampatan keseluruhan tanpa sebarang halangan.

Knee guard diperbuat daripada kain yang lut udara dan mudah kering, menjadikannya pilihan yang baik untuk keadaan berpeluh.

Dan tidak perlu risau tentang slippage (panel gel genggaman silikon) yang tidak akan bergerak, tidak kira apa yang anda lakukan.

Menurut UFlex Athletics, Knee Compression Sleeve dapat mengurangkan kesakitan, kekakuan, dan keradangan, dan sesuai untuk digunakan dalam hampir semua aktiviti dari latihan berimpak rendah seperti yoga hingga sukan berimpak tinggi seperti bermain ski dan berlari.

Pendakap bahkan mempunyai keupayaan pemanasan untuk membantu pemulihan otot selepas bersenam.

5. PowerLix Compression Knee Sleeve

RM82.66

PowerLix Knee Compression Sleeve direka untuk memberikan mampatan kuat untuk jangka masa yang panjang, membantu menghilangkan rasa sakit dari pelbagai penyakit, termasuklah:

  • artritis
  • bengkak
  • tendonitis
  • kecederaan meniskus
  • sakit, kekakuan
  • ACL, PCL, MCL
  • sakit lutut yang lain.

Knee guard dicipta daripada kain lembut dan lut udara, menyerap peluh agar kaki anda tidak berbau untuk jangka masa yang panjang. Pendakap dilengkapi dengan jalur sokongan gel silikon yang menjanjikan untuk menahan produk semasa melakukan aktiviti fizikal.

Terdapat dalam pelbagai ukuran dan dalam tiga warna yang berbeza, dan anda boleh mendapatkan petunjuk terperinci untuk mengukur kesesuaian dan ukuran di laman web PowerLix.

6. ACE Compression Side Stabilizer Knee Brace

RM140.00

Ramping, ketat, dan sangat berpatutan, ia adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang menginginkan sesuatu yang ergonomik dan mudah dipakai.

Reka bentuk knee guard yang rendah menjanjikan kontur pada lutut anda, memberikan anda pemakaian yang ketat dan mampatan menyeluruh yang anda perlukan di lengan baju. Sesuai untuk lutut yang kaku, lemah, sakit, atau cedera, ia dilengkapi dengan panel keselesaan di belakang lutut, yang menjadikannya tidak mudah tertanggal.

Dan penstabil sisi yang bergerak di kedua-dua sisi pendakap memberikan sokongan sisi tanpa membatasi jarak pergerakan anda. Dijual dalam pelbagai ukuran, dari kecil hingga ekstra besar.

7.Shock Doctor Ultra Knee Support Brace

RM224.00

Tidak ada keraguan mengenainya — ia adalah pendakap lutut lasak, yang menawarkan kestabilan maksimum dan sokongan untuk aktiviti berimpak lebih tinggi.

Reka bentuk knee guard bersangkar dibuat untuk kontur lutut anda, memberikan keselesaan dan mampatan dalam ukuran yang sama. Engsel di kedua sisi pendakap menawarkan sokongan tambahan, sementara tekstilnya yang lentur membolehkan anda bergerak dengan mudah.

Walaupun pendakap tebal dan empuk, ia lut udara, yang membolehkan anda mengurangkan bau, bakteria, dan kelembapan.

Menurut Doktor Shock, ia dirancang untuk membantu:

  • ketidakstabilan medial dan lateral, patela kecil, kecederaan meniskus, terseliuh ligamen ringan, hipertensi, dan artritis.

Terdapat 6 saiz, dari dewasa bersaiz kecil hingga dewasa 3XL, dengan carta ukuran untuk membantu anda mencari saiz yang sesuai.

8. Vive Knee Ice Wrap

RM375.50

Knee guard yang direka untuk mengurangkan sakit lutut dan bengkak, Vive’s Knee Ice Wrap adalah pek ais yang boleh dipakai dengan fungsi semua dalam satu.

Pendakap dilengkapi dengan tiga pek gel yang boleh ditanggalkan dan boleh diguna semula untuk terapi panas dan sejuk. Setiap pek mudah dimasukkan ke dalam pendakap, membolehkan anda menyasarkan titik sakit ketika timbul.

Terdapat empat tali pendakap yang boleh disesuaikan bagi memastikan pek gel anda tidak bergerak dan memberikan seluruh mampatan pada lutut.

Apa yang baik? Balutan dibuat dari campuran Neoprene ringan yang lembut, lut udara, dan boleh dicuci dengan mesin basuh. Selain itu, bahan yang tidak tergelincir atau berpusing semasa anda menggunakannya.

.

Summary
8 knee guard untuk pelbagai aktiviti
Article Name
8 knee guard untuk pelbagai aktiviti
Description
Dengan adanya knee guard dapat membantu dalam jangka pendek dengan mengurangkan kesakitan lutut yang selalu anda alami.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: