Now Reading
8 Cara Lelaki Bagi Hint Sebagai Tanda Suka

8 Cara Lelaki Bagi Hint Sebagai Tanda Suka

cara lelaki bagi hint

Sebilangan besar dari anda pasti sudah tahu, ramai lelaki bagi hint tanda mereka suka kepada seseorang. Tetapi apakah hint tersebut ? Berikut kami kongsikan 8 cara lelaki bagi hint tanda suka. Selamat membaca!

  1. Dia diam-diam memandang anda ketika anda tidak sedar.

Anda dapat merasakan dia memandang anda, tetapi setiap kali anda cuba menangkapnya, dia cepat melihat ke arah lain.

Anda cuba memandangnya juga, dia berani untuk menatap mata anda, tetapi dia berhati-hati untuk tidak melihat anda kali ini, jadi kebiasaanya dia akan bertindak seperti sibuk dengan sesuatu.

Ketika anda akan mengalihkan perhatian anda ke arah lain, dia ada lagi – mencuri pandang ke arah anda. Begitulah salah satu cara lelaki bagi hint tanda dia suka anda.

  • Dia tahu apa minat anda.

Dia mengikuti anda di semua akun media sosial anda sehingga tidak mengejutkan anda bahawa dia tahu warna kegemaran anda, makanan kegemaran, rancangan kegemaran, dan tempat kegemaran anda.

Kadang-kadang dia berpura-pura menginginkan perkara yang sama dengan yang kamu sukai, hanya untuk memastikan bahawa kamu mempunyai banyak persamaan. Dia sangat berminat dengan apa yang anda suka dan perkara yang anda tidak suka. Lelaki tersebut cuba memberi hint terhadap anda.

  • Dia memberi perhatian semasa anda bercakap.

Dia mendengar setiap kata yang anda katakan. Dia melihat anda jauh di mata semasa anda bercakap. Dia menganggukkan kepalanya ketika dia setuju dengan anda, dan meminta penjelasan mengenai topik yang sukar difahami olehnya.

Dia tidak pernah menyentuh telefonnya setiap kali dia bersama anda, dan itu adalah hint jelas bahawa lelaki tersebut ingin lebih daripada berkawan.

  • Dia berbeza ketika bersama anda.

Anda perhatikan cara lelaki memperlakukan anda seolah-olah anda adalah orang yang paling istimewa kepadanya. Dia berhati-hati dengan cara dia mempamerkan dirinya kepada anda.

 Dia memastikan dia kelihatan baik, wangi, dan mengatakan kata-kata yang tepat ketika dia bersama anda. Dan anda tahu dia berusaha sekuat tenaga untuk membuat anda sedar. Bukan itu sahaja, anda akan menyedari bahawa dia berbeza ketika dia bersama orang lain berbanding ketika dia bersama anda.

  •  Dia selalu memastikan anda tiba di rumah dengan selamat.

Dia tetap akan menghantar anda pulang walaupun dia dalam keadaan letih, anda menolak permintaannya atau tempat anda jauh darinya.

Dia menghantar anda pulang kerana dia mahu melindungi anda. Dia mahu memastikan anda selamat sepanjang masa. Dia membawa anda pulang dan tidak akan pergi sehingga dia anda masuk ke dalam rumah.

  • Dia terus memuji anda.

Walaupun pada hari anda memakai sesuatu yang biasa, dia akan sentiasa kagum dengan anda dan dia memuji kepandaian anda.

Selain itu, dia akan terus menerus mengatakan betapa cantiknya anda untuk membuat anda merasa baik terhadap diri sendiri atau memberitahu anda bahawa anda benar-benar cantik kepadanya. Begitulah kebanyakan lelaki bagi hint tanda suka terhadap seseorang.

  •  Dia menelefon anda ketika anda mempunyai masalah.

Dia selalu ada untuk menyelamatkan anda apabila sesuatu yang salah berlaku dalam hidup anda. Lelaki itu mahu menjadi orang pertama yang anda percayai ketika anda menghadapi masalah.

Dia memanggil anda ketika anda sedih ketika anda tidak dapat tenangkan diri sendiri, dan tidak berhenti sehingga dia yakin bahawa anda akan baik-baik sahaja. Masalah anda akan menjadi masalahnya juga, kerana dia ingin menjaga anda.

Walaupun dia tidak mengatakannya, itu adalah cara lelaki bagi hint tanda suka!

  •  Dia mengutamakan anda sepanjang masa.

Anda bukan pilihan kedua untuknya. Anda tidak pernah menjadi “mungkin” kepadanya.

Sebaliknya, anda adalah seseorang yang dia ingin luangkan masa. Dan anda adalah satu-satunya orang di dunia yang dia mahu menghabiskan sebahagian besar waktunya bersama-sama.

Itu adalah cara lelaki bagi hint tanda suka dan berminat dengan anda.

Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk bertemu dengan lelaki yang sangat yakin serta tidak takut untuk memberitahu anda bagaimana perasaannya, kemungkinan dia akan mengungkapkannya dengan berani.

Bagi lelaki, anda perlu memerhatikan beberapa cara lelaki bagi hint tanda suka  seperti ini.

RUJUKAN

https://goodmenproject.com/featured-content/20-subtle-hints-he-wants-to-be-more-than-just-friends/

https://www.davidwygant.com/blog/how-do-i-know-if-he-likes-me/

error: Content is protected !!