Now Reading
6 set bilik tidur yang simple dan cantik

6 set bilik tidur yang simple dan cantik

set bilik tidur

Ada niat nak tambah hiaskan bilik tidur ? Mudahkan proses memilih dan pembelian set bilik tidur perabot tanpa perlu membeli nya secara berasingan kerana di sini , anda boleh terus membeli Set  bilik tidur perabot dengan sekelip mata. Set yang di maksudkan adalah termasuk katil , laci , Meja sipi dan bangku kotak

Jenis set perabot :

Set bilik tidur dijual dengan harga mengikut perabot yang di pilih sebagai tambahan. Tips penting sebelum membeli adalah mengenali keperluan dan ruang bilik tidur. Terdapat 6 jenis set perabot:

Set 1 kelengkapan

Set pertama 2 unit : lengkap dengan katil dan meja sipi , set ini adalah set asas untuk keperluan bilik tidur tetapi masih memberikan kepuasan keselesaan kepada tetamu. Anda juga tidak memerlukan kos yang banyak dalam menyediakan kelengkapan set ini.

Set 2 kelengkapan

3 unit : Set 3 unit ini lebih praktikal digunakan berbanding dengan Set 2 unit kerana ditambahkan dengan laci. Peringatan: 3 unit set ini akan menambahkan kos dan memakan ruang di bilik tetapi tetap berbaloi. Kalau anda memiliki ruangan yang bersesuaian dan anda mempunyai kos yang mencukupi anda boleh lah memilih idea yang kedua ini. Walaupun masih kelihatan ringkas ianya masih memerlukan wang yang lebih dan ruang yang lebih besar.

Set 3 kelengkapan

Kelengkapan gabungan 3 unit bersama dengan Cermin dimeja hiasan. Ianya kelihatan lebih sempurna. Bagi anda yang suka melihat diri didalam cermin. Ini adalah sesuai untuk anda. Sudah pastinya cermin dianggappenting dalam susun atur bilik anda bukan? Jadi inilah kelengkapan yang sesuai untuk anda.

Set 4 Kelengkapan

Melebihkan ruang untuk penyimpanan? Pilih la kelengkapan set 5 unit, terdapat katil, meja sipi, laci, cermin meja hias dan kotak simpanan. Kalau anda seseorang yang mempunyai banyak aksesori dan pakaian, ini adalah kelengkapan yang sesuai untuk anda. Terutama kaum wanita ruangan penyimpanan ini agak penting. Lihat sahaja koleksi aksesori, mekap dan beg tangan. Selalunya memang banyak itu belum lagi tudung dan pelbagai fesyen pakaian.

Set 5 kelengkapan

Kelengkapan 6 unit, merangkumi semua unit set bilik tidur termasuk 6 unit eksklusif. Eksklusif set – 1 katil, 2 meja sipi, 1 laci pakaian, kotak simpan, cermin hiasan, kerusi Panjang. Selalunya bilik ini menjadi pilihan orang yang profesional. Lihat sahaja susun aturnya kita da boleh bayang pemilik bilik yang sebegini. Jika memiliki ruang yang cukup dan wang yang cukup tak salah untuk anda sediakan set kelengkapan bilik sebegini.

Set 6 kelengkapan

Laci pakaian yang tidak tidak satukan dengan katil. Ianya Cuma digadingkan bersama meja sipi yang sama desain. Set ini sesuai untuk pembelian berasingan sekiranya sudah memiliki katil dan perabot lain.

Tip!

Untuk pembelian set dapat di ubahsuai mengikut keperluan anda,. Anda boleh belek catalogue dan klik design pilihan katil, laci dan sebagainya.

Pilihan Set perabot akan selalu mengelirukan kerana reka bentuk yang berlainan walaupun warnanya sama tetapi memudahkan kesesuaian untuk keperluan bilik tidur anda. Lagipun, anda sudah mahir tentang informasi yang diberikan, akan lebih mudah untuk memilih. Membeli perabot haruslah sesuatu yang menyeronokkan.

Berikut dikongsikan sedikit sebanyak idea untuk anda menyediakan kelengakapan bilik tidur yang simple. Dengan idea yang telah dikongsikan ini adalah bolehlah mendapatkan bayangan keperluan untuk anda sediakan dalam mengubahsuai bilik anda.

Semoga bermanfaat!

sumber:

https://www.wayfair.com/sca/ideas-and-advice/rooms/bedroom-set-buying-guide-T1166

https://homedecobliss.com/what-bedroom-set-include-5-6-7-pieces/

error: Content is protected !!