Now Reading
6 Pilihan Mesin Pengering Baju Popular di Malaysia

6 Pilihan Mesin Pengering Baju Popular di Malaysia

mesin pengering baju

Dengan mesin pengering baju, menguruskan pakaian anda selepas mencuci menjadi mudah dan pantas kerana tidak perlu menunggu pakaian kering.

Anda tidak perlu membelanjakan mesin basuh untuk menggantungkan pakaian anda yang boleh menjadi proses yang sangat membosankan. Selain itu, tidak kira hujan atau panas, cucian anda akan sentiasa kering dan siap.

Toshiba TD-H80SEM Tumble Dryer

RM939.00

Toshiba TD-H80SEM Tumble Dryer adalah mesin pengering baju pintar yang memastikan pakaian anda dalam keadaan terbaik.

Ia memiliki teknologi SenseDry yang merasakan saat pakaian anda kering dan optimum berhenti sejurus selepas itu. Ini memastikan bahawa pakaian anda tidak terlalu kering, yang boleh merosakkan kain tertentu.

Teknologi ini juga dapat menjimatkan elektrik. Ia dirancang dengan ciri anti-lipatan sehingga pakaian anda tidak kusut dan berkerut setelah proses pengeringan.

LG Washer Dryer FC1408R4W

RM2,399.00

Ia adalah mesin cuci dan pengering (semua dalam satu) yang bermaksud ia boleh beralih dari mencuci pakaian anda ke pengeringan dengan segera.

Kemudahan besarnya adalah anda tidak perlu memasukkan pakaian basah anda ke dalam pengering secara manual, menjimatkan masa dan tenaga anda. Ia dilengkapi dengan teknologi Spa Steam yang menghilangkan hingga 99.9% alergen daripada cucian anda.

Panasonic Washer Dryer NA-S106G1WMY

RM2,669.00

Ia mempunyai kapasiti keseluruhan 10kg untuk mencuci dan 6kg untuk pengeringan yang menjadikannya hampir sama dengan pengering biasa. Keupayaan mencuci Panasonic Washer Dryer ini sangat luar biasa.

Ia menggunakan Sistem ActiveFoam yang membersihkan dan menyental kotoran di dalam fabrik cucian anda dengan mendalam. Selain itu, ia melalui proses membersihkan bakteria dan alergen sehingga pakaian anda benar-benar bersih dan selamat walaupun bagi orang yang mempunyai kulit sensitif.

Samsung Front Load Washer Dryer WD70J5410AW/SP

RM1,990.00

Anehnya, mesin basuh dan pengering ini murah dan bahkan lebih murah daripada model pengering mesin cuci yang lain. Dari segi kapasiti, anda mendapat mesin basuh 7kg dan pengering yang boleh memuat sehingga 5kg.

Ukuran ini sesuai untuk keluarga yang terdiri daripada 3 hingga 5 orang. Ia memiliki teknologi Ecobubble yang secara efektif dan berkesan menghilangkan kotoran.

Sekiranya pakaian anda kotor, ada juga pilihan Bubble Soak yang akan menghilangkan kotoran degil. Ciri lain yang kami sukai adalah teknologi Air Wash. Pada dasarnya, ia akan menggunakan udara yang dipanaskan untuk menghilangkan bau dan bakteria sehingga cucian anda akan berbau lebih segar.

See Also
aircond

Midea MD-7388 Vented Dryer

RM769.00

Salah satu mesin pengering baju berventilasi termurah di Malaysia. Dari segi ciri, terdapat banyak program pengeringan yang boleh anda pilih bergantung pada kain cucian.

Ia mengeringkan muatan penuh 7kg dengan cepat tidak kira program yang anda pilih. Anda juga boleh memilih pilihan pelindung lipatan yang membantu mengurangkan kedutan pada cucian anda semasa mengering. Yang penting, ia juga dilengkapi dengan kunci kanak-kanak untuk menghalng mereka daripada membukanya.

Haier Venting Dryer Series HDY-D60

RM729.00

Ia adalah mesin pengering baju termurah yang anda boleh dapati di Malaysia, terutamanya apabila anda melihat ciri dan spesifikasinya. Ia mempunyai kapasiti 6kg dan lebih kompak daripada kebanyakan pengering.

Untuk mengawal tetapan, ada butang tombol sederhana untuk memilih pelbagai tetapan pengeringan. Di dalam pengering, terdapat sensor yang dapat mengesan keadaan suhu dan kelembapan.

Sensor ini kemudian akan menyesuaikan tetapan mengikut data sehingga anda mendapat cucian kering dengan sempurna setiap masa.

error: Content is protected !!