Now Reading
6 Homestay Janda Baik Yang Menarik

6 Homestay Janda Baik Yang Menarik

homestayjandabaik

Janda Baik adalah destinasi percutian kegemaran bagi kebanyakan rakyat Malaysia. Sebagai tempat yang sempurna untuk melarikan diri dari kota yang ramai, ini adalah salah satu tempat percutian semula jadi di negara ini di mana penduduk tempatan dapat menikmati kehijauan yang subur, udara segar dan pemandangan yang memukau.

Sekiranya anda untuk ke Janda Baik untuk bercuti, ini adalah antara 5 homestay menarik untuk menjadi pilhan penginapan anda.

Sailor’s Rest

Dengan pemandangan Pegunungan Titiwangsa yang mengagumkan, homestay yang indah ini sangat serasi dengan alam semula jadi. Bayangkan bersantai di kawasan tempat duduk di luar ketika anda menikmati kopi pagi, udara segar dan suasana tropika.

Setiap penginapan mempunyai bilik mandi peribadi dengan pancuran mandian, dapur kecil, peti sejuk dan banyak lagi. Keperluan asas seperti linen baru, tuala, dan peralatan mandian disediakan untuk kemudahan tambahan.

Semasa berada di homestay yang indah ini, para tetamu dapat menikmati trekking, berbasikal dan memancing pada waktu petang.

Rest. Pause. Rainforest Retreat

Adakah anda di Janda Baik untuk meraikan perjumpaan keluarga? Sekiranya demikian, ini adalah homestay Janda Baik yang sempurna untuk keluarga besar di tengah-tengah kehijauan yang subur dan pemandangan yang megah.

Penginapan percutian ini boleh memuatkan sehingga 16 orang tetamu dengan selesa. Bayangkan bangun dengan udara segar yang bersih dan suasana kesunyian.

Di samping itu, rumah ini dilengkapi dengan empat bilik tidur yang menawan, empat bilik mandi peribadi, dapur gas, ruang makan yang indah, dan ruang santai yang selesa. Anda juga mudah untuk meluangkan masa anda di beranda dan bersantai di tempat percutian yang indah ini.

Janda Baik 100 Year Old Refurbished Wooden Villa

Vila kayu yang telah diperbaharui dan berusia 100 tahun ini adalah syurga indah yang akan menghubungkan kembali tetamu dengan alam semula jadi di kawasan hutan yang indah di Bentong.

Para tetamu akan seronok melihat pemandangan hutan kanopi yang megah, nyanyian burung, hembusan angin bayu yang sejuk dan lembut serta suasana yang damai dan tenang. Rumah Melayu yang diperbuat daripada kayu ini amat berpatutan dan selesa.

Bahagian dalaman yang diperbuat daripada kayu dan tingkap yang luas menambah daya tarik hidup dengan alam. Homestay di Janda Baik ini untuk keluarga boleh memuatkan sehingga empat orang, yang menawarkan satu katil single, ruang istirahat yang selesa, bilik mandi peribadi, dapur kecil, dan banyak lagi.

Selain itu, kemudahan barbeku yang tersedia untuk anda.

Embun Luxury Villas

Terletak di atas bukit di daerah Hulu Sum-Sum di Janda Baik, homestay ini menawarkan vila-vila mewah dengan pelbagai konfigurasi.

Setiap vila direka dengan indah yang mempunyai ruang tamu yang elegan, ruang makan yang luas, bilik tidur yang lengkap, bilik mandi yang elegan, dapur lengkap dan tingkap besar untuk membiarkan cahaya alami banyak.

Anda juga akan mendapat akses ke kolam renang luaran yang indah di tempat penginapan ini. Anda boleh memilih untuk berjalan di taman atau teres, berjemur di kerusi santai di tepi kolam renang atau menikmati makanan barbeku.

Pemandangan hutan hujan yang subur dapat dinikmati dari vila. Tanah Tinggi Genting terletak sejauh 26 km.

Afsana Villa & Homestay

Menampilkan reka bentuk dalaman kayu moden yang sejuk dan lapang, Vila Afsana di Janda Baik bertempat di kawasan yang damai dan tenang dikelilingi oleh landskap dan taman yang terawat dengan sempurna.

Ini adalah rumah tradisional mewah yang memancarkan suasana santai yang ideal untuk sekumpulan besar tetamu kerana boleh memuatkan sehingga 16 orang.

Ia juga lengkap dengan kemudahan yang menyenangkan seperti empat bilik tidur yang menawan, empat bilik mandi peribadi, dapur yang berfungsi, dan lain-lain. Yang lebih menyeronokkan, dalam jarak dekat dari tempat ini, anda dapat menikmati perairan segar di sungai-sungai berdekatan.

Villa D’lina Homestay

Sebuah Villa yang dikelilingi oleh hutan hujan tropika yang tidak diterokai. Terletak di dalam hutan hujan tropika, villa ini sendiri adalah rumah kayu klasik yang selesa yang mempunyai kemudahan moden yang lengkap di dalam dan kawasan yang luas untuk aktiviti luar.

Vila ini dapat memuatkan antara 11 hingga 18 orang dengan selesa dan mempunyai kolam renang peribadi. Hanya terletak 45 minit pemanduan indah dari Kuala Lumpur, kawasan taman villa ini sesuai untuk pertemuan keluarga, aktiviti membina pasukan korporat, acara luar dan tentu saja pencinta alam.

Akhir kalam, Janda Baik memang merupakan tempat terbaik untuk anda bercuti di dalam negara. Diharapkan perkongsian ini dapat membantu anda untuk memilih homestay sebagai tempat penginapan anda nanti!

Sumber:

https://trip101.com/article/homestay-janda-baik

https://www.maisinggah.com/tempat-menarik-di-janda-baik

https://www.tripadvisor.com.my/VacationRentalReview-g1573057-d20059431-Villa_D_lina_Homestay_Janda_Baik_with_Private_swimming_pool-Janda_Baik_Bentong_Pahan.html

error: Content is protected !!