Now Reading
5 Kedai Yang Menawarkan Perkidmatan Brazilian Wax

5 Kedai Yang Menawarkan Perkidmatan Brazilian Wax

Brazilian Wax

Bagi ramai orang yang sibuk sepanjang hari, brazilian wax adalah cara cepat dan berkesan untuk menghilangkan bulu pada badan yang tidak diingini. Setiap orang pasti mempunyai pilihan tersendiri untuk mencabut bulu di badan, dan yang paling popular adalah dengan mencukur.

Akan tetapi, kesan sampingan mencukur bulu badan sememangnya merimaskan. Sebagai contoh, bahagian yang dicukur mungkin akan gatal terutamanya di tempat sulit. Kemudian, kulit juga berpotensi akan naik jerawat jika dicukur. Oleh sebab itu, ramai wanita yang beralih ke pilihan lain untuk mencabut bulu di badan. Salah satu kaedah yang popular adalah brazilian wax. 

Fluff Waxing Concept Store

Fluff Waxing Concept Store merupakan sebagai kedai konsep lilin pertama di bandar yang mengkhususkan diri dalam rawatan waxing pada tahun 2007, kini dengan penyambungan bulu mata dan peningkatan sulaman alis ditambahkan ke dalam kepakaran kami. Fluff Waxing Concept Store menjual pelbagai produk eksklusif seperti Fluff Scrub-a-licious, yang digabungkan oleh pakar untuk menyiapkan kulit anda dengan sebaiknya untuk rawatan waxing anda. Terdapat juga beberapa produk penjagaan selepas waxing yang hebat. Sebagai salun waxing profesional pertama di Pulau Pinang dan setelah lebih dari satu dekad berkhidmat, sekarang dikenali sebagai “TEMPAT” untuk waxing, maka waxing sendiri adalah Fluff. FLUFF SANGAT MENUNGGU dan sekarang kita menganggap diri kita sebagai industri waxing.

Waxnique Waxing Studio

Waxnique mengkhususkan diri dalam perkhidmatan waxing seluruh badan, dan mereka menggunakan pelbagai jenis wax untuk melakukan ini. Mereka berjanji tidak akan berkali-kali ganda, dan menjaga persekitaran yang bersih untuk pelanggan. Selain penyingkiran rambut, mereka juga baru saja menambahkan perkhidmatan penjagaan kuku pada barisan mereka, yang bermaksud anda boleh menjadualkan manikur jika anda berencana untuk mendapatkan wax. Salon ini berada di Prima Tanjung, Jalan Fettes.

Staay Young

Bagi mereka yang memilih rawatan yang lebih holistik, Staay Young menggunakan produk Ayurveda yang sudah tentu Halal dan menggunkan pelbagai herba untuk perkhidmatan mereka. Selain waxing, anda juga boleh memilih kaedah penyingkiran rambut yang lain di sini iaitu menggunakan benang. Dengan lokasi yang strategik berhampiran Eastin Hotel, pelanggan boleh dimanjakan dengan harga yang berpatutan. Jurusolek mereka dilatih oleh Shahnaz International Beauty Academy.

Bioelements Beauty Secrets

Sejak tahun 1995, Bioelements Beauty Secrets telah menyediakan rawatan untuk kulit dan badan kepada pelanggan. Ini termasuk rawatan muka, rawatan jerawat dan parut, membuang kedutan, dan juga penekanan telinga. Sudah tentu, mereka mempunyai perkhidmatan penghapusan waxing dan waxing Brazil juga. Kos wax antara RM10 hingga RM350, kerana mereka juga mempunyai wax badan dan muka. Dengan harga yang sangat berpatutan anda dapat berehat sambil bermanja dengan badan anda.

Bubble Gumx

Bubblegumx telah berniaga lebih dari 10 tahun dan menjadi salun waxing yang paling cepat berkembang di Malaysia. Matlamat mereka untuk menyediakan perkhidmatan penyingkiran bulu yang berpatutan namun profesional dalam persekitaran yang selesa dan santai. Semua servis yang disediakan sangat berpatutan dari segi harga. Kami berusaha untuk memastikan bahawa semua pelanggan kami mempunyai pengalaman yang menyenangkan dan berpuas hati dengan hasilnya. 

error: Content is protected !!