thermomix

Thermomix adalah alat pemprosesan makanan dan ia juga merupakan sebuah periuk. Thermomix boleh memasak, merebus, mendidih dan merebus, memotong dan cincang daging, kacang, herba dan sayur-sayuran, adunan, membuat yogurt, mengisar beras, kacang dan biji-bijian menjadi tepung, mengisar kopi, gula, kacang, menguli doh, menghaluskan dan menghancurkan bahan-bahan masakan.

Ia boleh menggantikan hampir semua alat dapur yang anda miliki. Mari kita lihat kebaikan thermomix yang telah disenaraikan di bawah.

1. Menjimatkan banyak masa dan tenaga

Selain menjimatkan masa penyediaan makanan, thermomix juga mempunyai fungsi set dan lupa, jadi anda boleh masukkan bahan-bahan masakan anda, tekan butang, dan pergi melakukan sesuatu yang lain semasa memasak.

Pengguna menyifatkannya sebagai tambahan sepasang tangan di dapur – anda tekan start, berjalan pergi dan 20 minit kemudian anda mempunyai risotto. Anda boleh melupakannya sepenuhnya, pergi dan memberi makan bayi anda atau apa sahaja.

2. Membantu anda makan dengan lebih sihat

Ibu yang sibuk mengatakan bahawa mereka tidak lagi membeli makanan bungkus kerana sangat mudah untuk menyediakan sesuatu menggunakan mesin ini.

Masa persiapan juga di antara dua hingga tiga minit sahaja, hidupkan mesin, kemudian lupakan sehingga ia berbunyi untuk makan malam. Ini juga merupakan alat yang baik bagi mereka yang berusaha menghindari makanan yang dibungkus dan diproses atau bahan aditif dan pengawet atau mereka yang mengalami alahan makanan.

Thermomix menjadikannya lebih cepat dan mudah untuk menyiapkan barang seperti biskut, kek, roti, mayonis, sos dan stok dari awal, dan ada banyak orang yang telah membeli Thermomix untuk alasan ini sahaja.

3. Boleh meningkatkan semangat dan kreativiti untuk memasak

Sekiranya anda kurang suka memasak, Thermomix dapat membantu anda menjadi lebih kreatif.

Orang yang tidak pernah mencuba membuat roti, pastri, doh pizza, jem, stok, ais krim, dadih lemon, pasta kari atau kastard tiba-tiba ingin memasak kerana Thermomix menjadikan proses memasak lebih mudah dan ringkas.

Terdapat sejumlah besar carian thermomix di dalam talian dengan ribuan resipi, bersama dengan petunjuk, petua, sokongan dan inspirasi untuk memasak.

4. Menjimatkan ruang dan multi-fungsi

Mengganti lebih dari 10 peralatan utama, melengkapkan dapur gas dan ketuhar dan sekaligus menjimatkan ruang kerana tidak perlu membeli beberapa mesin lain.

Satu set bilahnya sudah cukup untuk melakukan semuanya dan tidak perlu menukar bilah untuk menjalankan fungsi lain. Ia mampu mencampurkan, menghancurkan, mengisar, menghaluskan, memasak, memotong, menguli, mengemulsi, mengukus, dan banyak lagi.

5. Menjimatkan wang

Kita semua tahu bahawa makanan yang dimasak di rumah rasanya jauh lebih enak daripada makanan segera dari pasar raya dan lebih baik daripada membayar untuk makan di restoran. Anda dapat menjimatkan banyak wang setiap tahun dan mengurangkan sisa makanan dengan menyediakan makanan dari rumah.

Thermomix menjalankan fungsi lebih dari 12 peralatan dapur dalam satu masa, yang bermaksud anda tidak perlu membeli alat dapur yang banyak dan mahal. Anda juga boleh jimat banyak kos perjalanan ke pasar raya untuk membeli makanan.

Selain mengurangkan penggunaan ketuhar dan dapur gas, Thermomix menggunakan tenaga minimum dalam penyediaan dan memasak makanan, yang membantu untuk menjaga bil tenaga di tahap yang rendah.

Akhir kata, diharapkan perkongsian ini dapat membantu para membaca yang masih ragu-ragu untuk mendapatkan thermomix anda. 

Sumber:

https://www.thespruceeats.com/thermomix-tm6-review-4693221

https://www.acanadianfoodie.com/recipe-index/the-thermomix-advantage/
Tagged: