Now Reading
5 Kebaikan Neutrogena Norwegian Hand Cream

5 Kebaikan Neutrogena Norwegian Hand Cream

neutrogena norwegian hand cream

Neutrogena Norwegian Hand Cream, produk penjagaan diri yang menjaga tangan anda daripada penuaan pra matang dan elak kulit kering.

Hand cream juga sama pentingnya seperti moisturizer kerana tidak hanya muka yang perlu dijaga tetapi kulit tangan juga harus diberi penjagaan rapi.

Neutrogena telah membantu menyembuhkan dan melindungi kulit dengan handcreamnya. Kisahnya bermula di pesisir Norway, di mana nelayan menderita akibat angin, sejuk, dan air laut. Para nelayan itu membuat krim kaya gliserin yang, ketika disapukan pada kulit mereka yang berfungsi untuk menghilangkan keretakan, dan pengeringan selama bertahun-tahun.

Neutrogena menggunakan formula itu, dan pada tahun 2012, ia memperoleh Good Housekeeping Seal. Garis Formula Norway juga merangkumi pelembap badan dan kaki. Anda juga boleh menggunakan krim tangan di bibir anda.

Neutrogena Norwegian Hand Cream

Tangan yang kering dan pecah-pecah boleh menyebabkan rasa tidak selesa. Neutrogena Norwegian Hand Cream mengandungi 99% Gliserin Tulen, yang terbukti secara klinikal memberikan pelembapan yang tahan lama dan mendalam sejak dari titisan pertama di tangan anda.

Formula 99% Gliserin Murni mengunci kelembapan di permukaan kerana menembusi jauh ke lapisan kulit, menyembuhkan tangan yang kering dan rosak dengan cepat. Neutrogena Norwegian Hand Cream melindungi tangan anda daripada cuaca buruk, menjadikannya lembap dan lembut.

Mengandungi 99% Gliserin Tulen
Melegakan tangan yang kering dan pecah-pecah

Cara Menggunakannya

Sapukan sedikit dan ratakan ke tangan anda. Gunakan sekerap yang diperlukan sepanjang hari.

Kebaikan Neutrogena Norwegian Hand Cream

  • Mencegah penuaan

Kulit di bahagian atas tangan kita mempunyai kelenjar sebum yang lebih sedikit dan oleh itu ianya kering lebih cepat. Lebih-lebih lagi, mereka sering terdedah kepada beberapa tekanan persekitaran termasuk cahaya matahari, kurangnya minum air, kekeringan, dan pencemaran.Faktor-faktor ini menyebabkan mereka mengalami tanda-tanda penuaan awal seperti pigmentasi, kedutan, dan penipisan kulit.

  • Menyembuhkan Kulit Kering Dan Keretakan

Pembersihan dan pencucian rutin serta penggunaan hand sanitizer mengeringkan tangan anda dan mungkin menjadi alahan yang teruk, kulit boleh pecah dan ruam akibat kehilangan minyak dan kelembapan semula jadi.

Walaupun ramai pengguna daripada kita menggunakan pelembap biasa atau losyen badan untuk tangan kita, ianya tidak mencukupi untuk memenuhi tujuannya. Krim tangan Neutrogena ini  mempunyai konsistensi yang lebih kaya dan dibuat dengan formula pelembap ultra.

  • Mencegah kerosakan kulit

Neutrogena Norwegian Hand Cream mampu menyembuhkan tangan yang kering dan pecah. Krim ini mengandungi gliserin yang membantu kelembapan mengikat kulit anda. Ia berlaku walaupun dengan mencuci tangan berulang kali.

Krim tangan bebas kimia ini tidak berbahaya . Ia lebih cenderung kepada kecekapan dan bukannya wangian atau pembungkusan yang indah. Ia berkesan pada kulit kering walaupun dalam keadaan sejuk dan panas.

  • Lindungi daripada Jangkitan

Tangan yang retak atau berdarah lebih terdedah kepada jangkitan bakteria dan virus. Kulit yang rosak dan tidak dilindungi menampung lebih banyak patogen dan melainkan jika kita mengekalkan peraturan yang baik, mencuci tangan dengan kerap tidak akan banyak membantu.

  • Untuk kesihatan kuku

Dimana pun anda berada, pastikan anda menyapu krim tangan dan juga pada kuku anda. Tangan dan kuku adalah anggota badan yang mudah terdedah kepada kerosakan dan jangkitan. Menyapu krim dengan hujung jari anda akan menjadikan kuku anda sihat, lembab, dan mencegah kotoran dan mikroorganisma yang terlindung.

error: Content is protected !!