Now Reading
4 Hotel Kota Kinabalu yang Romantik untuk Berbulan Madu

4 Hotel Kota Kinabalu yang Romantik untuk Berbulan Madu

hotel kota kinabalu

Bila sebut kota Kinabalu apa yang kebiasannya kita terpikir ialah Gunung Kinabalu yang merupakan simbol untuk negeri di bawah bayu ini. Terdapat banyak resort dan hotel Kota Kinabalu yang menarik terdapat di sini.

Selain Gunung Kinabalu, pulau yang ada di Kota Kinabalu juga merupakan tempat yang menarik yang jarang orang ceritakan. kawasan perairan yang cantik, matahari terbenam yang memukau, pulau-pulau yang indah dan penduduk tempatan yang mesra menjadikannya destinasi bulan madu yang popular untuk rakyat Malaysia. Kami akan membawa anda untuk menerokai hotel paling romantik di Kota Kinabalu untuk melengkapkan pengalaman bulan madu yang sempurna.

Bagi kebanyakan pengantin baru, bulan madu anda adalah perjalanan seumur hidup. Percutian pertama selepas perkahwinan adalah sesuatu yang sangat penting untuk memulakan kehidupan sebagai pasangan. Ia memberi anda masa untuk mengenali satu sama dan memberikan memori yang indah dalam hidup pasangan yang baru berkahwin.

Hotel Kota Kinabalu pertama: Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa

Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa adalah salah satu resort tepi pantai mewah paling romantik di Kota Kinabalu. Setiap petang, anda dapat menikmati pemandangan matahari terbenam yang indah sambil menikmati koktel di Sunset Bar. Suasana romantik yang pemandangan Laut China Selatan pasti akan membuat anda terpesona. Anda juga boleh menikmati makanan di di Coco-Joe’s Bar & Grill di mana anda boleh menikmati stik dan makanan laut sambil berehat di tepi pantai.

Resort ini adalah gabungan seni bina kontemporari dan elemen tradisional yang unik. Terletak di tengah kehijauan yang subur dan dikelilingi oleh pasir dan laut, suasana santai di resort ini akan membuat anda merasa sangat tenang. Taman Laut Tunku Abdul Rahman boleh dikunjungi dari jeti peribadi di resort ini, dan ianya hanya berjarak 10 minit jika memandu, membuatkan anda sangat mudah untuk pergi ke tempat-tempat menarik lain di Kota Kinabalu. Pastikan anda menempah sesi spa di CHI, The Spa untuk memanjakan dan memanjakan diri dengan rawatan tradisional Borneo dalam suasana yang tenang.

Hotel kedua: Hilton Kota Kinabalu

Juga terdapat dalam panduan perjalanan Kota Kinabalu kami, sebab mengapa kami suka menginap di Hilton Kota Kinabalu tidak diragukan lagi kerana lokasinya yang nyaman, keselesaan kelas atas, dan keramahan yang hangat. Terletak di tengah-tengah bandar, Hilton Kota Kinabalu merupakan tempat yang tepat bagi pasangan meneroka dan merasai bandar. Hotel ini berdekatan dengan tarikan utama Kota Kinabalu – KK Waterfront, Taman Tunku Abdul Rahman, dan Pasar Minggu Jalan Gaya. Welcome Seafood Restaurant, sebuah restoran popular yang menyajikan makanan laut segar terletak tepat di seberang hotel.

Setiap bilik dan suite mempunyai ruang dalaman yang luas, reka bentuk kontemporari, dan keselesaan mewah. Aliran cahaya semula jadi dari tingkap besarnya dan aksen kayu semula jadi digunakan untuk mewujudkan suasana yang santai. Untuk makan malam yang romantis, pergi ke Rooftop Poolside Bar & Grill. Ia menghadap ke bandar dan membolehkan anda mengagumi matahari terbenam di kejauhan. Dapur berkonsep terbuka dan reka bentuk moden yang diilhamkan oleh Mediterranean menjadikan suasana yang sempurna untuk perayaan romantis.

Hotel ketiga: Resort Rasa Ria di Shangri-La

Terletak di pantai berpasir putih Pantai Pantai Dalit dan dikelilingi oleh hutan simpan seluas 400 ekar, Shangri-La’s Rasa Ria Resort adalah tempat yang sesuai untuk berbulan madu yang menyukai alam. Dengan lokasinya yang lebih terpencil, hotel ini menikmati suasana yang tenang dan eksklusif sesuai untuk bulan madu peribadi dan romantis.

Tempat penginapan di resort ini terbahagi kepada dua bahagian, iaitu Ocean Wing dengan 173 bilik mewah yang menghadap ke pantai. Setiap bilik seluas 90 meter persegi mempunyai tab mandi peribadi di teres peribadi dan sofa daybed yang besar untuk bersantai. Garden Wing mereka mempunyai 326 bilik tamu yang menghadap ke hutan, taman atau laut, dan sangat sesuai untuk pencinta alam yang mencari suasana yang indah.

Hotel Kota Kinabalu terakhir: Gaya Island Resort

Gaya Island Resort terletak di sebuah pulau di dalam Taman Laut Tunku Abdul Rahman yang dilindungi. Terletak di tengah-tengah hutan bakau dan terumbu karang yang terlindung, anda akan menemui tempat perlindungan romantis yang terletak di lereng bukit hutan hujan kuno. Resort ini juga berkongsi garis besar Gunung Kinabalu yang megah di cakrawala. getarannya yang muda, saat-saat yang diliputi cahaya matahari dan rasa keakraban akan meninggalkan anda dengan pengalaman Borneo yang khas dan tidak dapat dilupakan.

120 vila mereka dibina menghadap ke laut, dengan dalaman yang cantik dan mesra alam. Ia dilengkapi dengan beranda peribadi yang membolehkan anda menikmati pemandangan yang menakjubkan tanpa meninggalkan keselesaan bilik anda. Resort ini didedikasikan untuk memimpin masyarakat dalam usaha pemuliharaan seperti penyelamatan penyu, pemulihan terumbu karang, pemuliharaan alam dan hidupan liar, pemeliharaan monyet dan pendidikan. Spa di rumah mereka, Spa Village menarik inspirasi dari pemandangan menakjubkan yang mengelilingi resort ini. Rawatan merangkumi ramuan segar, amalan lama dan pendekatan moden untuk menaikkan dan menyegarkan anda.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada sesiapa yang ingin berbulan madu di kota kinabalu. Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini.

Sekian

Sumber:

https://www.theweddingvowsg.com/kota-kinabalu-hotels/

https://www.brides.com/gallery/100-best-honeymoon-destinations

error: Content is protected !!