Now Reading
20 Produk Vitamin D3 Yang Terbaik Di Malaysia

20 Produk Vitamin D3 Yang Terbaik Di Malaysia

Vitamin D3

Vitamin D3 (cholecalciferol) terdapat dalam makanan nabati dan dihasilkan di tubuh kita melalui sinar ultraviolet daripada sinar matahari. Vitamin D3 juga dibuktikan untuk meningkatkan kadar vitamin D secara keseluruhan dalam darah.

Vitamin D3, juga dikenal sebagai “vitamin sinar matahari,” dihasilkan di kulit ketika terkena sinar matahari. Apabila terdedah kepada cahaya matahari, hormon dihasilkan dari kolesterol prekursor dan ini membolehkan vitamin dihasilkan melalui kulit. Vitamin ini beredar di aliran darah dan membantu penyerapan kalsium dan fosforus.

Blackmores Calcium + D3 30s

RM107.50

Kalsium adalah mineral yang paling banyak dalam badan, dan kira-kira 99% daripada kalsium badan wujud dalam tulang. Fungsi utama kalsium ialah membina dan mengekalkan tulang dan gigi.

 • Kalsium juga terlibat dalam pelbagai peranan metabolik.
 • Vitamin D penting untuk penyerapan dan penggunaan kalsium.
 • Kekurangan vitamin D mengakibatkan kekurangan kekuatan dan ketumpatan tulang, dan sakit sendi.
 • Keperluan kalsium wanita meningkat selepas menopaus kerana tahap estrogen menurun mengakibatkan penyerapan kalsium berkurangan.

Abbott Surbex Bio-Enhanced Calcium-D3 60s x 2

RM89.90

 • 350mg unsur kalsium dilarutkan dalam emulsi cecair susu dalam kapsul untuk penyerapan yang baik
 • Mengandungi 500 I.U. Vitamin D3 untuk penyerapan kalsium yang cekap dalam usus kecil
 • Minyak safflower dan lecithin untuk meningkatkan lagi penyerapan
 • Bebas laktosa dan sesuai untuk bukan peminum susu
 • Dirumus dengan Teknologi Bio-Dipertingkatkan untuk penyerapan optimum

Bio-Life Vitamin D 1000 60s

RM38.90

Vitamin D ialah vitamin larut lemak yang secara semula jadi terdapat dalam makanan yang sangat sedikit. Vitamin D dihasilkan dalam kulit melalui pendedahan cahaya matahari. Oleh itu, ia juga dikenali sebagai “Vitamin Cahaya Matahari”.

 • Vitamin D3 mudah digunakan dan disimpan dalam badan kita.
 • Vitamin D3 meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk mengekalkan tulang dan gigi yang kuat.

Kordel’s Calcium + Vitamin D3 Plus Vitamin K2 Tablets 60s

RM84.80

Vitamin K2 berfungsi dengan mengawal penggunaan kalsium dalam badan melalui pengaktifan protein utama yang dihasilkan oleh Vitamin D3.

 • Menyokong dan mengekalkan tulang yang sihat
 • Menyokong penyerapan dan penggunaan kalsium yang betul
 • Menyokong saluran darah yang sihat dan mencegah kalsifikasi
 • Diperkaya dengan vitamin D3 dan vitamin K2-MK7

Caltrate 600 + Vitamin D 60s

RM47.13

Caltrate 600+D3 menawarkan tahap tertinggi vitamin D3† untuk membantu memaksimumkan penyerapan kalsium dan menyokong tulang, sendi dan otot yang sihat* – supaya anda boleh menjalani kehidupan sepenuhnya. Kalsium & vitamin D yang mencukupi sebagai sebahagian daripada diet yang sihat boleh mengurangkan risiko osteoporosis.

Nature’s Way Vita Gummies With Calcium + Vitamin D 65s

RM31.99

Gummies Dewasa Nature s Way dengan Kalsium + Vitamin D ialah formula gabungan kekuatan tinggi yang direka untuk menyediakan penyelesaian yang mudah untuk membantu memenuhi keperluan kalsium dan Vitamin D harian.

 • Kesihatan & ketumpatan tulang
 • Gigi sihat yang kuat
 • Vitamin D3 untuk menyokong:
 • Penyerapan kalsium
 • Kesihatan imun untuk melawan penyakit
 • Fungsi & kekuatan otot

Blackmores Vitamin D3 1000IU

RM35.00

Blackmores Vitamin D3 1000IU membantu dalam perkembangan tulang yang sihat serta menyokong kesihatan otot dalam dos sehari. Suplemen ini membantu mencegah kekurangan vitamin D dan membantu penyerapan kalsium. Makanan yang kekurangan kalsium boleh menyebabkan osteoporosis di kemudian hari. Ini membekalkan dos sehari untuk membantu penyerapan kalsium dan menyokong tulang yang sihat. Makanan yang kekurangan kalsium boleh menyebabkan osteoporosis di kemudian hari.

Healthy Care Vitamin D3 1000IU Capsules

RM49.99

Suplemen ini membantu meningkatkan penyerapan kalsium yang penting untuk menjaga kesihatan tulang dan kekuatan dan meminimumkan risiko terkena osteoporosis di hari tua. Suplemen ini membekalkan dos vitamin harian yang sesuai apabila pendedahan cahaya matahari tidak mencukupi. Produk ini dapat membantu meningkatkan penyerapan kalsium, memberi dos vitamin setiap hari apabila pendedahan cahaya matahari tidak mencukupi, mengekalkan mineralisasi tulang dan membantu perkembangan tulang yang sihat. 

Puritan’s Pride Sunvite Mega-Potency Vitamin D3 5000 IU

RM28.00

Puritan’s Pride Vitamin D3 menyediakan nutrien penting yang membantu penyerapan kalsium dan dapat menyokong tulang dan gigi yang sihat, membantu  mengekalkan sistem imun yang sihat. Sekiranya anda hamil, menyusui, mengambil ubat-ubatan, atau mempunyai keadaan perubatan, berjumpa dengan doktor anda sebelum menggunakannya. Hentikan penggunaan dan berjumpa dengan doktor anda sekiranya terdapat kesan sampingan buruk. Jauhi dari kanak-kanak. Simpan pada suhu bilik. Jangan gunakan jika penutup bawah cap pecah atau hilang.

EVlution Nutrition Vitamin D3 5000 IU

RM28.00

Supleme dari EVlution ini menyokong sistem imun, otak, jantung dan kesihatan kardiovaskular. Vitamin D3 memainkan peranan penting dalam mengatur sistem kekebalan tubuh dan tahap rendah dapat melemahkan pertahanan kita terhadap virus dan menyokong menjaga sistem imun agar seimbang dan menyokong aktiviti sel imun yang membantu melindungi tubuh daripada mikrob berbahaya. Suplemen ini berpotensi tinggi dapat membantu memulihkan dan mengekalkan tahap optimum setiap hari. Vitamin ini juga menyokong pengaturan sistem kekebalan tubuh dan kesan antioksidannya yang kuat membantu mempertahankan terhadap molekul radikal bebas yang merosakkan sel. Tambahan lagi, formula yang dihasilkan memberikan bentuk aktif secara biologi yang sama seperti yang dihasilkan tubuh dari pendedahan cahaya matahari.

Ostelin Calcium & Vitamin D3 tablets

RM99.00

Suplemen daripada Ostelin ini merupakan suplemen gabungan kalsium dan vitamin D3 yang wujud secara semula jadi. Kalsium meningkatkan ketumpatan mineral tulang, membantu perkembangan tulang yang sihat pada remaja, dan sangat penting pada usia muda dan sepanjang hayat untuk memaksimumkan dan menguatkan tulang. Kalsium juga dapat membantu pencegahan osteoporosis apabila pengambilan makanan tidak mencukupi. Vitamin D penting untuk penyerapan kalsium, membantu menyokong fungsi otot dan dapat membantu mengekalkan sistem imun yang sihat.

Vita Health Vitamin D3 1000 I.U 60s + 30s

RM79.90

 • Memudahkan penyerapan kalsium dan fosforus dalam usus, penting untuk membina tulang dan gigi yang kuat.
 • Vitamin D3 ialah bentuk semula jadi vitamin D yang aktif secara biologi.
 • Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan tulang menjadi lembut dan lemah.
 • Disyorkan untuk individu yang tidak mendapat cukup vitamin D.

PipingRock High Potency Vitamin D3, 10000 IU

RM59.99

Vitamin D3 biasanya dikaitkan dengan “vitamin sinar matahari” kerana dihasilkan oleh tubuh setelah terdedah kepada sinar matahari. Namun, kita tidak mendapat cukup ketika cuaca lebih sejuk dan cahaya matahari lebih jarang. Untuk memastikan tahap kesihatan anda sentiasa optimum, suplemen PipingRock ini menyediakan cara mudah untuk mengambil bahan ini setiap hari. Membekalkan anda dengan 10000 IU per softgel untuk dapat menjamin kesihatan anda.

Solaray Vitamin D3 + K2

RM56.30

Suplemen Solaray Vitamin D3 + K2 ini merupakan satu makanan tambahan yang paling berkesan untuk memberi Vitamin D3 untuk penghasilan antioksidan yang kuat, glutathione. Vitamin ini juga penting untuk pembentukan kolagen dan tisu penghubung, oleh itu makanan tambahan ini akan membantu untuk menyokong kesihatan kulit, tulang, dan sendi yang lebih baik. Anda hanya perlu ambil 1 sudu besar pada setiap hari dengan makanan atau segelas air. Gunakan hanya seperti yang diarahkan pada produk. Simpan suplemen ini di tempat yang sejuk dan kering.

Solgar Vitamin D3 1000 IU

RM76.00

Softgels dari Solgar adalah formula premium yang memberikan vitamin D dalam bentuk yang paling mudah digunakan oleh tubuh. Manfaat “vitamin sinar matahari” banyak terutamanya untuk kesihatan imun. Dengan lebih dari satu bilion orang di seluruh dunia dengan kadar vitamin DV yang sangat rendah memerlukan vitamin larut lemak yang diperlukan untuk meningkatkan penyerapan kalsium, yang membantu menjaga tulang dan gigi yang sihat. Solgar’s Vitamin D3  ini sangat mudah diserap di dalam badan.

Swisse Ultiboost Calcium 60s

RM64.00

SWISSE ULTIBOOST CALCIUM + VITAMIN D ialah formula berkualiti premium untuk membantu menyokong kesihatan gigi dan kepadatan tulang, dan menyediakan sumber kalsium yang boleh membantu dalam pencegahan osteoporosis apabila pengambilan makanan tidak mencukupi.

Life Extension Vitamin D3 1000 I.U 250s

RM47.18

Kulit anda menghasilkan vitamin D apabila berada di bawah cahaya matahari langsung atau peranti penyamakan dalaman, tetapi itu bukan penyelesaian yang ideal untuk sebab yang jelas. Pilih suplemen vitamin D3 yang mujarab daripada Life Extension.

Life Extension, Vitamin D3 5000IU

RM69.65

Suplemen Life Extension dapat mengekalkan tahap vitamin D3 yang sihat dan membantu mengekalkan awet muda dan melancarkan peredaran darah, menyihatkan kesihatan tulang dan sistem imun. Vitamin ini juga membantu mengekalkan tekanan darah dalam lingkungan normal, menyokong tindak balas keradangan yang sihat dan fungsi endotel, dan banyak lagi. Pastikan anda mendapat cukup nutrien kesihatan penting ini. Kulit anda menghasilkan vitamin D ketika di bawah sinar matahari langsung, tetapi anda tidak boleh mendapatkan vitamin D anda dari paparan cahaya matahari yang tidak dilindungi.

Trinley Vitamin D3 1000 I.U 60s

RM31.20

 • Menggalakkan tulang yang kuat dan sihat
 • Vitamin imuniti yang kuat
 • Boleh membantu menggalakkan paras gula dalam darah yang sihat
 • Memainkan peranan penting dalam penyerapan kalsium
error: Content is protected !!