Now Reading
18 Knee Guard Untuk Pelbagai Aktiviti

18 Knee Guard Untuk Pelbagai Aktiviti

knee guard

Dengan adanya knee guard (pendakap) dapat membantu dalam jangka pendek dengan mengurangkan kesakitan lutut yang selalu anda alami.

Masalah sakit lutut tidak lagi menjadi masalah bagi mereka yang gemar aktiviti aktif.

Terdapat beberapa knee guard yang anda boleh pilih namun bergantung pada jenis masalah lutut yang anda hadapi, mengapa dan jenis aktiviti yang anda ingin lakukan.

Untuk membeli produk knee guard , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

1. DonJoy Deluxe Hinged Knee Support

RM318.00

Knee guard yang direka untuk atlet dan individu aktif yang berurusan dengan ketidakstabilan ligamen, kecederaan meniskus, keseleo, atau osteoartritis.

Pendakap DonJoy Deluxe Hinged Knee Support menawarkan sokongan yang sederhana, jadi sesuai untuk penggunaan harian dan juga aktiviti yang lebih lasak.

Pendakap memberikan tekanan pada tisu lembut lutut, menawarkan keselesaan dan sokongan, dan engsel di kedua-dua belah pendakap memberikan kestabilan yang lebih tinggi.

Pilihan ini tersedia dalam pelbagai saiz – dari saiz kecil hingga 3XL – dan anda boleh mendapatkan carta ukuran terperinci dan panduan saiz di laman web DonJoy yang akan membantu anda memilih pendakap terbaik untuk anda.

2. Abco Tech Patella Knee Strap

RM69.00

Abco Tech Patella Knee Strap dibuat dari campuran neoprena dan nilon, yang membuatnya terasa ringan dan lembut di lutut anda (bukannya berat atau mencalarkan).

Selaras sepenuhnya, tali pendakap ini menawarkan tali yang ketat atau longgar seperti yang anda mahukan cukup dengan menggunakan tali Velcro untuk mengikatnya di atas tendon patellar anda (tepat di bawah tempurung lutut anda) untuk mendapatkan tahap sokongan dan mampatan anda inginkan.

Oleh kerana anda mengawal ketat tali, anda tidak perlu bimbang pendakap tergelincir ketika anda berlari, mendaki, menunggang basikal, atau melakukan aktiviti kegemaran anda yang lain, menjadikannya sesuai untuk individu yang aktif.

Tali lut udara juga akan menyerap peluh, menjaga lutut anda agar sentiasa kering dan bebas dari kerengsaan dan gatal-gatal. Tambahan pula, ia boleh dicuci dengan mesin, tidak menyusahkan untuk dibersihkan selepas bersenam. Tali satu ukuran sesuai untuk semua dan terdapat dalam empat warna.

3. DonJoy Bionic Knee Brace

RM418.00

Sekiranya anda mencari pendakap lutut yang sedikit berteknologi tinggi, anda boleh dapati daripada Bionic Knee Brace DonJoy.

Produk prestasi ini mempunyai sebilangan ciri yang bernas, seperti poket simpanan untuk menyimpan kunci anda dan perincian reflektif yang meningkatkan penglihatan anda dalam keadaan cahaya rendah (bagus untuk berjalan pada waktu malam).

Pendakap itu sendiri dibuat daripada bahan neoprena yang lut udara, dan ia mempunyai tab tarik yang boleh disesuaikan yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan tali yang ketat. Lebih baik?

Ia dilengkapi dengan “teknologi anti-migrasi”, yang tidak mudah tanggal ketika sibuk dengan aktiviti anda.

Menurut DonJoy, Bionic Knee Brace sangat sesuai untuk mereka dengan terseliuh ligamen ringan atau sederhana, regangan tendon ringan atau sederhana, hyperextension, atau kecederaan meniscus. Ia juga menawarkan sokongan dan kestabilan patela.

4. UFlex Athletics Knee Compression Sleeve

RM119.00

Ramping, berpatutan, dan sangat bijaksana, UFlex Athletics Knee Compression Sleeve menawarkan pemampatan keseluruhan tanpa sebarang halangan.

Knee guard diperbuat daripada kain yang lut udara dan mudah kering, menjadikannya pilihan yang baik untuk keadaan berpeluh.

Dan tidak perlu risau tentang slippage (panel gel genggaman silikon) yang tidak akan bergerak, tidak kira apa yang anda lakukan.

Menurut UFlex Athletics, Knee Compression Sleeve dapat mengurangkan kesakitan, kekakuan, dan keradangan, dan sesuai untuk digunakan dalam hampir semua aktiviti dari latihan berimpak rendah seperti yoga hingga sukan berimpak tinggi seperti bermain ski dan berlari.

Pendakap bahkan mempunyai keupayaan pemanasan untuk membantu pemulihan otot selepas bersenam.

5. PowerLix Compression Knee Sleeve

RM82.66

PowerLix Knee Compression Sleeve direka untuk memberikan mampatan kuat untuk jangka masa yang panjang, membantu menghilangkan rasa sakit dari pelbagai penyakit, termasuklah:

 • artritis
 • bengkak
 • tendonitis
 • kecederaan meniskus
 • sakit, kekakuan
 • ACL, PCL, MCL
 • sakit lutut yang lain.

Knee guard dicipta daripada kain lembut dan lut udara, menyerap peluh agar kaki anda tidak berbau untuk jangka masa yang panjang. Pendakap dilengkapi dengan jalur sokongan gel silikon yang menjanjikan untuk menahan produk semasa melakukan aktiviti fizikal.

Terdapat dalam pelbagai ukuran dan dalam tiga warna yang berbeza, dan anda boleh mendapatkan petunjuk terperinci untuk mengukur kesesuaian dan ukuran di laman web PowerLix.

6. ACE Compression Side Stabilizer Knee Brace

RM140.00

Ramping, ketat, dan sangat berpatutan, ia adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang menginginkan sesuatu yang ergonomik dan mudah dipakai.

Reka bentuk knee guard yang rendah menjanjikan kontur pada lutut anda, memberikan anda pemakaian yang ketat dan mampatan menyeluruh yang anda perlukan di lengan baju. Sesuai untuk lutut yang kaku, lemah, sakit, atau cedera, ia dilengkapi dengan panel keselesaan di belakang lutut, yang menjadikannya tidak mudah tertanggal.

Dan penstabil sisi yang bergerak di kedua-dua sisi pendakap memberikan sokongan sisi tanpa membatasi jarak pergerakan anda. Dijual dalam pelbagai ukuran, dari kecil hingga ekstra besar.

7.Shock Doctor Ultra Knee Support Brace

RM224.00

Tidak ada keraguan mengenainya — ia adalah pendakap lutut lasak, yang menawarkan kestabilan maksimum dan sokongan untuk aktiviti berimpak lebih tinggi.

Reka bentuk knee guard bersangkar dibuat untuk kontur lutut anda, memberikan keselesaan dan mampatan dalam ukuran yang sama. Engsel di kedua sisi pendakap menawarkan sokongan tambahan, sementara tekstilnya yang lentur membolehkan anda bergerak dengan mudah.

Walaupun pendakap tebal dan empuk, ia lut udara, yang membolehkan anda mengurangkan bau, bakteria, dan kelembapan.

Menurut Doktor Shock, ia dirancang untuk membantu:

See Also

 • ketidakstabilan medial dan lateral, patela kecil, kecederaan meniskus, terseliuh ligamen ringan, hipertensi, dan artritis.

Terdapat 6 saiz, dari dewasa bersaiz kecil hingga dewasa 3XL, dengan carta ukuran untuk membantu anda mencari saiz yang sesuai.

8. Vive Knee Ice Wrap

RM375.50

Knee guard yang direka untuk mengurangkan sakit lutut dan bengkak, Vive’s Knee Ice Wrap adalah pek ais yang boleh dipakai dengan fungsi semua dalam satu.

Pendakap dilengkapi dengan tiga pek gel yang boleh ditanggalkan dan boleh diguna semula untuk terapi panas dan sejuk. Setiap pek mudah dimasukkan ke dalam pendakap, membolehkan anda menyasarkan titik sakit ketika timbul.

Terdapat empat tali pendakap yang boleh disesuaikan bagi memastikan pek gel anda tidak bergerak dan memberikan seluruh mampatan pada lutut.

Apa yang baik? Balutan dibuat dari campuran Neoprene ringan yang lembut, lut udara, dan boleh dicuci dengan mesin basuh. Selain itu, bahan yang tidak tergelincir atau berpusing semasa anda menggunakannya.

.

9. LPM Orthoflex 3D Knee Guard 951 1s XL

RM38.86

Kiraan Benang Tinggi (Kualiti)
Sesuai Secara Semulajadi dengan Kontur Lutut
Anti Slip / Anti Ride Up

 • Boleh bernafas
 • Menyokong Struktur Bersama
 • Mampatan Ditetapkan di atas Penutup Lutut
 • Sokongan Berkesan kepada Ligamen atau Otot yang Rosak
 • Kemasan Jaring
 • Tahan lama

10. Ebene Bio-Ray Extra Strength Knee Guard with Tourmaline Free Size 1s

RM99.99

 • Melegakan ketidakselesaan pada lutut dan memberikan sokongan lutut tambahan.
 • Membantu mengekalkan dan memperbaiki tisu lembut di sekeliling lutut untuk mencegah serangan osteoporosis dan arthritis yang datang dengan usia tua.
 • Sesuai untuk pemulihan lutut selepas pembedahan, kecederaan lutut ringan, dan sakit lutut artritis.
 • Ideal untuk pemulihan selepas bersenam untuk mengendurkan otot di sekeliling lutut.

11. Vantelin Knee Support S 1s

RM99.99

 • Untuk menyokong daya regangan lutut dengan menyokong dan menegakkan
 • tempurung lutut.
 • Untuk memberi pengudaraan & mengurangkan tandan di belakang lutut.
 • Untuk mengelakkan gelongsor ke atas dan ke bawah Sokongan untuk menstabilkan fungsi rakaman.

12. Comfort Knee Support With Gel Pad M and TPE Corrective Gel Pad 1s

RM138.00

 • Memastikan sokongan sendi Comfort® kekal di tempatnya sepanjang tempoh haus yang lama.
 • Mewujudkan tekanan sekejap-sekejap untuk mengurangkan edema dan melegakan kesakitan melalui input deria berterusan.
 • Memberikan kestabilan lutut tambahan dengan menyokong bahagian medial dan sisi lutut untuk mengelakkan tekanan varus dan valgus.
 • Memberikan kesesuaian yang optimum dan membolehkan lebih fleksibiliti dan kestabilan semasa aktiviti.

13. Tsm Extra Knee Support XL 1s

RM34.00

 • Diperbuat daripada bahan berkualiti, sokongan tambahan TSM memberikan mampatan, sokongan dan perlindungan sambil melegakan kesakitan.
 • Reka bentuk berkontur khas memberikan keselesaan dalam penggunaan, menghilangkan ikatan dan kerengsaan pada anggota badan.
 • Sokongan TSM sesuai untuk semua sukan.

14. Futuro Sport Knee Adjustable Knee Support 1s

RM75.70

Pendakap lutut ini menyediakan reka bentuk tempurung lutut terbuka yang memberikan sokongan yang disasarkan dan membantu memastikan anda fokus pada permainan. Balut lutut anda dalam keselesaan sokongan FUTURO Sport Adjustable Knee Support.

 • Memberi mampatan sederhana kepada otot dan sendi yang lemah dan sakit
 • Tiga tali boleh laras untuk sokongan yang boleh disesuaikan
 • Bahan fleksibel menggalakkan rangkaian penuh gerakan dan pengekalan haba
 • Sesuai untuk lutut yang kaku, lemah, sakit dan cedera
 • Tahan tandan di belakang lutut untuk keselesaan ergonomik
 • Campuran neoprena memberikan pengekalan haba yang menenangkan di sekitar sendi anda
 • Disokong oleh panel pakar kami yang terdiri daripada jurutera dan profesional perubatan

15. LP Support LP951 Knee Support XL1s

RM39.90

 • LP Knee Support sesuai untuk kebanyakan sukan, aktiviti olahraga dan kegunaan harian.
 • Memberi sokongan kukuh bagi struktur sendi dengan mampatan lembut pada tempurung lutut.
 • Menawarkan perlindungan yang sangat baik untuk keadaan lutut yang lemah atau tidak stabil.
 • Memberi sokongan yang berkesan kepada ligamen atau otot yang rosak.
 • LP Knee Support direka bentuk untuk menyesuaikan secara semula jadi dengan kontur lutut, ia selesa dipakai.

16. Neepo+ N7002 Knee Support XL 1s

RM62.90

 • Menjana haba teraputik yang dapat melancarkan peredaran darah
 • Mempercepatkan proses pemulihan masalah otot yang terseliuh
 • Membantu mengurangkan ketegangan otot.
 • Menyerap peluh dan tiada bau busuk
 • Pengguna berasa kering dan selasa walaupun semasa cuaca panas
 • Ketahanan dan pembasuhan yang kerap
 • Zarah nano arang buluh adalah tersemai dalam kain pendakap, oleh itu ia boleh dicuci banyak kali tanpa merosakkan kualiti arang

17. Dr.Check Elastic Knee Support M 1s

RM19.90

Sokongan Lutut Sesuai untuk kegunaan Sukan dan Perubatan. Bantu Melegakan Sakit dan Tekanan untuk Lutut. Terdapat dalam saiz L.

Arahan

 • LANGKAH 1: Memasang sokongan dengan menarik di atas kaki anda.
 • LANGKAH 2: Pusatkannya pada penutup lutut anda.

18. PSLove Kneeheat Wrap For Knee Pain Relief And Support 2s

RM12.90

 • KneeHeat menyediakan pemanasan sebenar dan pantas untuk melegakan kesakitan & melancarkan peredaran darah dan merehatkan otot.
 • Membantu pergerakan sendi, menjadikannya berkesan untuk sendi kaku, otot letih dan sakit.
 • Formulasi proprietarinya membolehkan haba dibebaskan dengan cepat dan stabil selama 12 jam, supaya anda boleh mendapatkan keselesaan dan kelegaan sepanjang hari.
 • KneeHeat adalah mudah dan sangat mudah digunakan. Hanya koyakkan pembungkusan dan ia akan mula panas dalam masa 5-10 minit.
 • KneeHeat juga direka bentuk agar sesuai dengan kontur lutut anda untuk liputan yang luas dan keselesaan maksimum.
 • Ia juga dilengkapi dengan jalur elastik.
error: Content is protected !!