Now Reading
16 Alcohol Swab Yang Popular Di Pasaran

16 Alcohol Swab Yang Popular Di Pasaran

alcohol swab

Kegunaannya Alcohol Swab adalah wajib untuk pembasmi kuman menggunakan pensterilan kain kapas yang sedia ada sebagai langkah pembersihan kulit sebelum suntikan jarum, pembedahan atau pengambilan sampel darah.

Tujuan dibuatnya alcohol swab sebenarnya adalah sebagai antiseptik yang praktis di hospital. Umumnya, alcohol swab digunakan untuk membersihkan permukaan kulit sebelum disuntik. Selain itu bahan ini juga dapat dipakai untuk membersihkan luka.Alcohol swab dapat digunakan untuk membersihkan luka bakar. Sementara itu, isopropyl alcohol sendiri dalam bentuk lain, biasa digunakan untuk membantu mengurangi rasa sakit otot yang ringan.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

alcohol swab

BD Alcohol Swab 100 pieces

RM10.00

Produk dari BD Alchohol Swab ini diperbuat daripada bahan yang tebal, lapisan kapas yang lebih lembut dan berkualiti tinggi. Ia amat sesuai digunakan untuk pembersihan kulit sebelum suntikan jarum untuk membasmi kuman pada kulit. Ia berfungsi secara praktikal untuk pembersih kulit jenis antiseptik yang terdiri daripada 70% alkohol isopropil yang menyediakan tindakan antibakteria yang optimum dan selamat digunakan di kalangan isi rumah atau sektor perubatan. 

Hospitech Alcohol Swab 100 pieces

RM5.00

Produk dari Hospitech Alcohol Swab ini merupakan penyapu alkohol yang telah disterilkan sebelum dibungkus and dijual di pasaran. Yakni, ia mudah dan senang digunakan kerana lapisan kapas yang diperbuat daripada bahan bukan tenunan seperti viscose atau polyester. Kandungan ringan yang terdiri dari 70% alcohol isopropil sesuai digunakan dalam membersihkan kulit dan sebagai pembersih kulit antiseptik pada luka luka ringan juga. Fungsi utamanya sebagai pembersihan kulit sebelum suntikan and pengambilan sample darah menggunakan jarum.

Nur Care Alcohol Swab 100s

RM6.00

Produk dari Nur Care Alcohol Swab ini terdiri dari lapisan kapas yang diperbuat daripada bahan bukan tenunan iaitu viscose atau polyester. Selain itu, ia juga tepu dengan kandungan isopropil alkohol 70% yang amat sesuai untuk pembersihan kulit sebelum suntikan dan pengambilan sampel darah menggunakan jarum halus. Produk ini disarankan untuk jenis pakai buang setelah sekali penggunaannya untuk menjamin keselamatan and kebersihan diri. 

Sofpad Alcohol Swab 100 pieces

RM6.50

Produk dari Sofpad Alcohol Swab ini merupakan pad antiseptik untuk penyediaan kulit sebelum suntikan dan rawatan luka ringan. Spesifikasinya yang teliti dengan steril sebelum pembungkusan di mana terdapat 2 lapisan kapas yang bukan diperbuat dari bahan tenunan maka ia adalah lapisan nipis and lembut untuk memudahkan cara pemakaiannya. Kandungannya yang tepu dengan 70% Alkohol Isopropil sesuai digunakan di kalangan profesional and hospital.

Medtopia Alcohol Swabs for Sanitize 100pcs

RM8.00

Produk ini digunakan sebagai pembersih kulit antiseptik and direka bentuk dengan pengedap empat penjuru udara untuk menyenangkan cara penggunaannya. Kandungannya yang tepu dengan 70% Alkohol Isopropil berfungsi sepenuhnya untuk pembasmian kuman pada kulit sebelum melakukan sebarang suntikan jarum atau ujian sampel darah. Ia digunakan untuk membersihkan kawasan kulit yang kecil atau yang diperlukan sahaja. Ia adaah disarankan untuk penggunaan pakai buang sekali sahaja untuk menjamin keselamatan dan kebersihan penggunanya. 

AROLL ALCOHOL SWAB PADS 100pcs

RM7.90

Produk dari Aros ini merupakan lap alkohol yang berperanan untuk pembersihan kulit dari kuman sebelum suntikan, pembedahan atau pengambilan sampel darah. Kandungan alkohol yang tepu dengan 70% Alkohol Isopropil berfungsi sepenuhnya untuk pembasmian kuman pada kulit atau membersih lapisan kulit dari bendasing akibat dari luka-luka ringan. Ia adalah selamat dan sesuai digunakan juga disarankan untuk pemakaian pakai buang sekali sahaja untuk tujuan keselamatan dan kebersihan. 

Idealcare Alcohol Swab 100pcs

RM6.90

Produk dari Idealcare Alcohol Swab ini mempunyai kandungan yang padat dan tepu dengan 70% Isopropil Alkohol yang disarankan untuk kegunaan luaran sahaja. Lapisan kapas yang nipis dan lembut ini sering digunakan untuk membersihkan kulit anda dan membasmi kuman di kawasan sekitar kulit sahaja. Banyak kegunaannya termasuk membersihkan luka, menyiapkan kulit sebelum pembedahan, bertindak sebagai agen kebas terhadap gigitan serangga dan juga membersihkan kulit sebelum suntikan atau pengambilan darah.

Medicare Alcohol Pads 100s

RM6.00

 • Tepu dengan 70% Isopropil Alkohol
 • Digunakan sebagai pembersih kulit antiseptik
 • Pengedap empat penjuru kedap udara
 • Untuk kegunaan luar sahaja

Mediscience Alcohol Pads 100s

RRM7.50

 • Boleh digunakan untuk membersihkan tapak suntikan,
 • Untuk mengelap bersih permukaan yang digunakan
 • Untuk menyediakan suntikan dan untuk membersihkan suntikan
 • Bahan aktif: Isopropyl Alcohol, 70 %
 • Petunjuk: Gunakan Untuk penyediaan kulit sebelum suntikan

Protect Alcohol Swabs 100s

RM6.90

 • Tepu dengan 70% Isopropil Alkohol
 • Gunakan sebagai pembersih kulit antiseptik
 • Kedap udara empat sudut pengedap
 • Untuk kegunaan luaran sahaja

Tree’s Care ALCOHOL SWABS 100’S

RM5.00

Produk dari Tree’s Care Alcohol Swab ini terdiri dari lapisan kapas yang nipis dan lembut, yang juga disterilkan sebelum pembungkusan untuk dijual ke pasaran. Maka, fungsinya amat selamat dan sesuai digunakan untuk pembersihan kulit dan sebagai pembersih kulit antiseptic sebelum suntikan jarum atau pengambilan sampel darah untuk membasmi kuman di lapisan kulit. Reka bentuknya yang pengedap udara mudah digunakan dan disarankan untuk pemakaian pakai buang sekali sahaja.

BASEUS Disposable Pad One-Off Wipe Disinfectant 100pcs

RM26.90

Produk dari Baseus ini merupakan kapas basah yang tepu dengan kandungan sebanyak 75% disinfektan alkohol yang yakin dapat merosakkan 99% virus hidupan. Jenis alkohol ini boleh membunuh Staphylococcus, Streptococcus, Pseudomonas aeruginosa dan pelbagai pembiakan bakteria seperti Enterobacter dan juga dapat membunuh Mycobacterium tuberculosis yang merupakan kuman yang berada di permukaan kulit. Ia berfungsi sebagai pembersih yang berkesan yang juga memenuhi standard pensterilan pembasmian kuman. Cara pembungkusannya secara individu dapat mencegah jangkitan bersilang di kalangan penggunaanya.

Unigloves Alcohol Swab 100s

RM12.00

Unigloves direka untuk membantu melawan bakteria dan membersihkan kulit dengan larutan alkohol isopropil 70 peratus. Swab alkohol ini sesuai digunakan semasa menyediakan kulit untuk tatu. Ia dimeterai secara individu untuk keselamatan tambahan.

 • Cara yang mudah dan mudah untuk membersihkan kulit dan membantu melawan bakteria di tapak permohonan.
 • Sapuan yang dimeterai secara individu sesuai untuk penyediaan kulit pra-tatu.
 • Dengan 70% isopropil alkohol
 • Pad yang dipertingkatkan untuk tindakan pembersihan yang unggul
 • Berfungsi dengan baik untuk membersihkan mesin dan bahagian

Sterilance Alcohol Swab 25s

RM3.75

 • Untuk kegunaan antiseptik luaran hanya 25, medium, pad prop 2-PLY.
 • Untuk kegunaan luar sahaja.
 • Mudah terbakar, jauhkan daripada api atau nyalaan. Jangan gunakan dengan prosedur electrocautery, atau dalam/dekat mata.
error: Content is protected !!