Now Reading
10 Susu Formula Terbaik Untuk Bayi Di Pasaran

10 Susu Formula Terbaik Untuk Bayi Di Pasaran

susu formula terbaik untuk bayi

Susu formula terbaik untuk bayi diperkaya dengan mineral seperti zat besi, kalsium dan zink untuk membantu mengembangkan badan dan otak.

Selain itu pastikan susu formula bayi anda mengandsungi vitamin A, B, C dan D, asid lemak omega-3, DHA dan ARA untuk membantu perkembangan tubuh untuk bayi anda.

Untuk membeli susu formula , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

1. Enfalac A + Gentlease S1 (0-12 Bulan)

RM140.50

Mungkin salah satu jenama formula kegemaran hospital anda yang biasa digunakan adalah Enfagrow’s.

Walaupun susu ibu masih yang terbaik untuk bayi baru lahir, tidak semua orang dapat menyediakannya dengan secukupnya. Oleh itu, Enfagrow’s Enfalac merupakan susu formula untuk bayi 12 bulan ke bawah.

2. Enfagrow A +

RM156.40

Oleh kerana 90% pertumbuhan otak anak berlaku ketika pembesaran 5 tahun pertama, pemakanan yang betul sangat penting untuk meningkatkan pertumbuhan dan perkembangan otak anak anda.

Susu formula terbaik untuk bayi, Enfagrow A + mempunyai formulasi baru yang merangkumi MFMG dan kandungan DHA hingga 40% lebih tinggi.

Ia terbukti secara saintifik dapat menyokong perkembangan mental dan emosi anak anda dengan membantu sel otak untuk berhubung dengan lebih cepat.

3. Isomil Plus

RM128.00

Isomil Plus adalah susu formula bayi yang berasaskan soya, sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas terutama yang mengalami cirit-birit, intoleransi laktosa atau alergi terhadap protein susu lembu.

Formula vegetarian ini disahkan halal dan lengkap dengan pelbagai nutrisi dengan keseimbangan vitamin dan nutrien seperti DHA, AA, FOS, dan Lutein untuk anak yang sihat dan gembira.

4. Dumex Mamex Cherish Step 1

RM65.20

Adakah bayi anda mengalami masalah perut bergas atau sembelit? Dumex Mamex direka untuk memberikan susu formula yang terbaik untuk bayi baru lahir tanpa meragamkan perut mereka!

Diformulasi dengan vitamin yang penting seperti A, D, C dan E serta zink, kalsium dan zat besi, bayi anda tidak akan kekurangan khasiat susu ibu.

Formulasi campuran oligosakarida prebiotik yang unik, susu formula ini berfungsi untuk mencegah bakteria berbahaya daripada menyerang sistem pencernaan bayi anda dan menyokong pertumbuhan bakteria baik.

Susu formula ini akan membantu menyihatkan sistem usus dan menjaga pergerakan usus bayi anda, perut bayi anda tidak akan meragam lagi.

5. Frisolac 1 Milk Powder

RM109.00

Frisolac 1 mengandungi semua nutrien dan vitamin penting yang diperlukan oleh bayi anda seperti DHA, AA, Zat besi, Zink, Vitamin B6 dan Vitamin C.

Dengan teknologi LocNutri, semua nutrien dan vitamin disimpan dalam bentuk yang optimum menggunakan haba yang rendah dan bukannya haba tinggi.

Hasilnya, teknologi ini juga membantu menjadikan nutrien dalam susu formula ini lebih mudah dicerna agar bayi anda mendapat manfaat sepenuhnya.

6. Anmum Infacare Step 1

RM67.00

Serbuk Susu Anmum ini menyediakan apa yang diperlukan oleh seluruh tubuh bayi anda. Penuh dengan khasiat DHA yang membantu perkembangan otak yang sihat.

Selain itu, mengandungi kalsium, zink dan zat besi yang membantu perkembangan tulang yang sihat.

Selain itu, susu formula ini juga mempunyai probiotik seperti bifidobacterium lactis, yang memastikan sistem pencernaan yang sihat.

7. S-26 Progress Milk Powder

RM147.20

Susu formula baru S-26 yang lebih baik, menawarkan lebih banyak nutrien untuk menyokong pertumbuhan sihat anak kecil anda.

Jumlah AA dan DHA dipertingkatkan menjadi 15.5mg dan 10.6mg dalam setiap 100g susu tepung.

Diperkaya dengan rumusan AA, DHA dan Choline yang tinggi, memberi sokongan yang lebih baik untuk perkembangan kemahiran kognitif anak-anak anda.

Untuk pertumbuhan fizikal yang sihat, susu formula ini menyediakan kalsium, zat besi, zink, protein whey dan vitamin D yang diperlukan.

Manakala untuk meningkatkan sistem pencernaan anak anda, terdapat juga penambahan khasiat oligo-fruktosa.

8. Dutch Baby Milk Formula

RM19.90

Pada usia 6 hingga 12 bulan, bayi anda membesar dengan cepat dan kemahiran kognitif dan motornya sedang berkembang.

Dutch Baby Milk Formula diformulasikan untuk menyokong pertumbuhan ini dengan memberikan khasiat nutrien yang tepat.

Terdapat pelbagai khasiat DHA, AA, protein, kalsium, magnesium, zat besi, fos dan vitamin D.

Anda tak perlu lagi risau kerana bayi anda akan menerima semua nutrien yang diperlukan dengan formula Dutch Baby Milk Formula!

9. Dupro 1

RM26.45

Dupro 1 adalah salah satu serbuk susu formula yang paling berpatutan di Malaysia.

Selain itu, ia juga mengandungi nutrien dan bahan utama yang diperlukan oleh bayi anda supaya bayi anda tidak ketinggalan apa-apa.

Diperkaya dengan DHA, vitamin A, kalsium dan protein yang membantu pertumbuhan bayi anda secara sihat menjadikan anak kecil sentiasa bertenaga.

10. Frisolac Comfort Baby Formula

RM49.90

Diformulasikan dengan serat carob bean gum yang membantu merawat masalah pencernaan bayi anda.

Pastinya anda akan tersenyum lega apabila melihat bayi anda gembira dan ketawa tanpa meragam disebabkan oleh perut kembung atau sembelit.

error: Content is protected !!