Now Reading
10 Serum Kulit Kombinasi Yang Terkini Di Pasaran

10 Serum Kulit Kombinasi Yang Terkini Di Pasaran

Serum untuk kulit kombinasi

Serum untuk kulit kombinasi pastinya dicari-cari bagi individu jenis kulit kombinasi kerana tidak semua serum sesuai dengan jenis kulit mereka.

Sebilangan produk wajah yang menghidratkan boleh menjadi terlalu melekit di beberapa kawasan sementara produk yang lebih memfokuskan pada pengurangan minyak berlebihan kemudian menjadi pengeringan pada bahagian lain.

Dear, Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

RM76.70

Serum terlaris dari Korea ini sangat disukai di seluruh dunia kerana mengandungi bahan yang baik. Kaya dengan vitamin C tulen, formula kaya nutriennya mencerahkan kulit dari dalam ke luar.

Asid askorbik juga bermanfaat untuk mengelupas sel-sel kulit mati, menghasilkan kulit yang lebih licin. Meskipun begitu, ia tetap lembut pada kulit, memastikan ia terhidrat dengan betul dan lembut disentuh.

Innisfree Green Tea Seed Serum

RM108.00

Teh hijau telah lama menjadi ramuan untuk menghilangkan kelembapan kulit anda. Serum ini mengandungi asid amino dan mineral yang menghidratkan.

Air teh hijau segar 2.0 yang unik juga menghebatkan formula ini, menawarkan 3.5 kali khasiat dan pelembapan untuk penghidratan dan perlindungan yang optimum.

PIXI Overnight Glow Serum

RM120.00

Meskipun ketika anda tidur, ia membantu merawat kulit anda pada malam hari dengan bahan seperti vitamin A, C dan E. Kulit anda akan mengeksfoliasi semalaman dan menghasilkan kulit yang segar dan bersinar sebaik sahaja anda bangun pagi.

Di samping itu, serum ini mempunyai nutrien seperti ekstrak timun dan aloe vera yang memberi khasiat kepada kulit anda. Mencerahkan dan menyegarkan kulit anda hari demi hari.

Bio-Essence 24K Rose Gold Water

RM75.90

Serum merupakan antara produk penjagaan wajah yang lebih mahal. Serum yang berpatutan oleh Bio-Essence ini tidak menjejaskan kecekapannya.

Formula Bio Energy Complex yang unik menggunakan Bio-Gold 24K mewah untuk memperbaiki dan menyihatkan semula kulit, serta melambatkan proses penuaan pramatang.

Sementara itu, ekstrak mawar Jepun mengecilkan pori-pori besar di samping menawarkan penghidratan yang mencukupi.

SKIN INC My Daily Dose of Vitamins ABC+

RM305.00

Vitamin C tidak hanya memberi manfaat kepada sistem imun anda. Apabila diserap ke dalam kulit, ia juga dapat membuatkan kulit anda lebih cantik.

Serum oleh Skin Inc. ini tidak hanya menggunakan vitamin C, tetapi juga vitamin A dan B untuk menyerang radikal bebas yang merosakkan, serta meminimumkan saiz pori dan mengurangkan penampakkan bintik-bintik gelap untuk keadaan kulit yang kelihatan lebih baik.

Dr. JART+ Cicapair Serum

RM195.00

Sekiranya kulit anda mudah teriritasi atau meradang, Cicapair Serum adalah penyelesaian untuk jenis kulit yang paling sensitif.

Formulanya yang luar biasa menggunakan penggunaan centella asiatica, bahan yang telah didokumentasikan dengan baik untuk memberi manfaat yang menenangkan pada kulit, dan sangat berguna untuk melindungi dan mendorong pertumbuhan semula kulit yang rosak dan sensitif.

Wardah Lightening Facial Serum

RM29.00

Serum yang dirumus khas dengan vitamin B3 ini efektif untuk mencerahkan kulit dan mengurangkan bintik hitam di samping berfungsi untuk melembapkan wajah sambil memutih.

Ia juga diperkaya dengan ekstrak aloe vera dan asid hialuronik yang menganjalkan dan melembapkan kulit.

Serum ini sangat sesuai untuk jenis kulit kombinasi kerana mempunyai formula minyak serta pelembap yang seimbang.

Laneige Perfect Renew Regenerator

RM220.00

Dirumus khas dengan ekstrak Galangal root yang mampu mengembalikan keremajaan kulit anda dengan menghasilkan sel baru, tona kulit sekata, menghilangkan garis halus, melembap serta melicinkan kulit.

Tekstur serum yang ringan serta tidak melekit membuatkan ia mudah menyerap sehingga lapisan kulit paling dalam.

Serum anti penuaan ini tidak akan membuatkan kulit anda kekeringan dan menghalang penghasilan minyak yang berlebihan.

digunakan untuk menentang jerawat. Ia mengandungi tanah liat Bentonit untuk menyeimbangkan kulit PH dan bebas daripada wangian.

Garnier Sakura White Ultimate Serum

RM37.00

Serum bertekstur ringan dan tidak berminyak ini berfungsi untuk memberikan kelembapan sambil memutihkan kulit.

Kulit anda akan kekal lembap sepanjang hari terutama untuk remaja yang sering melakukan aktiviti luar.

Serum yang diperkaya dengan ekstrak bunga sakura, vitamin B3 dan CG membantu mencerahkan dan menghidratkan kulit selama 24 jam.

THE BODY SHOP Vitamin E Overnight Serum-in-oil

RM100.00

Ini sangat sesuai untuk kulit kombinasi dengan tekstur yang ringan, serum jenis minyak ini tidak melekit pada kulit wajah malah membantu membaikpulih kulit serta melindunginya daripada kerosakan.

Penggunaan terbaik ketika waktu malam agar bahan aktifnya dapat menyerap dengan sempurna untuk mengembalikan kulit wajah normal semasa anda sedang tidur. 

Mengandungi minyak germa gandum yang yang konsenstrasi tinggi, ia mampu menyerap ke dalam lapisan kulit anda dengan lebih cepat. Sebaik sahaja anda bangun daripada tidur, tiada lagi kulit kusam!

error: Content is protected !!