10 Salun Kecantikan Tawar Eyelash Extension Sekitar KL

eyelash extension

Eyelash extension antara perkara yang tidak asing bagi golongan kaum wanita. Teknik penyambungan bulu mata atau ‘eyelash extansion‘ merupakan cara yang lebih ampuh untuk melebatkan sekali gus memanjangkan bulu mata.

Sebilangan dari anda hampir tidak mempunyai cukup waktu untuk menggunakan pengeriting bulu mata dan akhirnya hanya memakai maskara secara keseluruhan. Namun, penggunaan maskara tidak dapat membantu untuk memanjangkan atau melebatkan bulu mata bagi jangka masa yang lama.

Namun dengan kaedah ini ia mampu menjimatkan masa, bahkan teknik tersebut mampu bertahan sehingga 2 ke 4 minggu lamanya, bergantung kepada teknik penjagaan yang diamalkan.

Maka, tidak hairanlah jika penyambungan bulu mata menjadi semakin popular sejak kebelakangan ini. Adalah penting untuk melakukan kajian dan mengetahui sebanyak mungkin maklumat mengenai salun-salun berkenaan yang menawarkan khidmat penyambungan bulu mata ini.

Berikut adalah 10 salun kecantikan terbaik di Kuala Lumpur yang boleh anda pergi untuk mendapatkan rawatan penyambungan bulu mata; “Eyelash Extension”.

Lash Magic KL

Lash Magic KL menyediakan perkhidmatan berkualiti premium dengan teknologi terkini dari Jepun dan Korea. Teknologi ini memberi keselesaan dan ketahanan kepada mata. Tambahan, setiap sambungan dilekatkan pada bulu mata anda sendiri satu demi satu sehingga tahan lebih lama dan memberi anda kesan yang paling semula jadi! Mereka akan menjelaskan jenis bulu mata yang anda perlukan dan menyesuaikannya mengikut bulu mata semula jadi anda. Oleh itu, jika anda mencari pakar bulu mata profesional yang memberikan hasil yang hampir semula jadi, pergi ke salun mereka di Damansara Utama.

Lash Lab KL

Lash Lab adalah salah satu salun lash pertama di Kuala Lumpur yang terletak di jalan Bangsar. Salun vintaj ala pedesaan mungkin kelihatan seperti kelab sekilas, tetapi ia sebenarnya tempat yang sangat menyenangkan untuk mendapatkan penyambungan bulu mata yang berkualiti. Jurusolek mereka semua sangat profesional dan mempunyai pengalaman dan pengetahuan utama dalam bidang ini. Oleh itu, jika anda adalah pemula pertama, inilah yang harus anda jalani. Mereka menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan seperti Korea, Jepun, 3D dan banyak lagi. Anda juga boleh mendapatkan perkhidmatan bulu mata yang disesuaikan di sini!

TopLash

Dengan pengalaman lebih dari lima tahun, TopLash tidak diragukan lagi adalah salah satu salun bulu mata terbaik di Kuala Lumpur. Mereka menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan sambungan dan perkhidmatan khusus untuk setiap individu. Semua produk mereka diimport dari Korea dan selamat digunakan pada semua jenis kulit. Untuk menjadikan sesuatu lebih menyeronokkan, mereka menawarkan bulu mata berwarna dan bahkan berkilauan yang pasti akan menjadikan anda menonjol di pesta. Mereka berada di dalam Paradigm Mall, dan buka setiap hari tetapi anda perlu melakukan temu janji terdahulu.

Lash & Polish

176 Avenue di Jalan Maroof, Bangsar adalah seperti destinasi sehenti untuk menyelesaikan semua keperluan kecantikan anda. Mereka menawarkan segalanya dari manikur dan pedikur, penyambungan bulu mata, waxing, dan perkhidmatan rambut. Keseluruhan salun sangat terang dan lapang dengan getaran tropika yang akan membuatkan anda berasa segar dan ringan namun santai. Lash & Polish, salah satu salun yang menonjolkan bunga yang indah yang akan cantik untuk dinding. Dan perkhidmatan mereka, sememangnya pasti A +. Sama ada bulu mata yang kelihatan semula jadi atau sesuatu yang lebih dramatik seperti sutera Camillia, mereka mempunyai semua yang anda perlukan untuk membuat kesan yang anda inginkan.

Beauty Gene Professional

Beauty Gene adalah salah satu salun kecantikan yang terletak di Mont Kiara,KL. Semua produk dan teknologinya berasal dari Jepun. Mereka menawarkan pelbagai pilihan gaya penyambungan bulu mata seperti Natural, American Dolly, Camel atau Narrow Metal. Salun itu sendiri sangat bersih dan terang, kelihatan seperti klinik pembedahan. Mereka juga menawarkan perkhidmatan membuat kening sehingga berbentuk sempurna dan mengilatkan bulu mata mengikut gaya pilihan anda. Selain itu, mereka menawarkan pewarnaan bulu mata, jadi mengapa tidak mencobanya ?! Semua jurusolek mereka adalah profesional yang disahkan, jadi mata anda berada di tangan yang baik.

Lashing, The Lash Atelier

Berpusat di Mont Kiara, Lashing, The Lash Atelier adalah salon kecantikan mewah yang akan meningkatkan penampilan bulu mata semula jadi anda dengan jumlah dan panjang yang lebih banyak. Mereka menawarkan empat jenis perkhidmatan bulu mata iaitu Korea, Jepun, Camelia, dan SugarLash dari AS. Semua jurusolek mereka diperakui dan bekerja dengan teliti untuk benar-benar menentukan mata anda. Mereka benar-benar prihatin dan bermaklumat dengan prosedur dan perincian penjagaan selepasnya. Secara keseluruhan, dengan perkhidmatan yang sangat baik dan selesa, Lashing, The Lash Atelier sangat disyorkan untuk mendapatkan bulu mata impian anda!

Bubble Gum Lash

Sekiranya impian anda adalah untuk bangun dengan bulu mata yang panjang dan lebat, tanpa perlu memakai maskara berlebihan, anda telah sampai di tempat yang tepat! Bubble Gum Lash, adalah pakar dalam pelbagai rawatan bulu mata (dari pemanjangan bulu mata hinggalah ke pertumbuhan semula bulu mata). Oleh itu, ahli terapi bulu mata profesional mereka bakal membimbing anda melalui proses tersebut dan membantu anda menentukan apa yang terbaik untuk anda. Terdapat 4 outlet dan salah satunya di Plaza Damas 3, Sri Hartamas, KL.

See Also
himalaya moisturizer

Miracle Lash and Beauty House

Miracle Lash and Beauty House ditubuhkan pada tahun 2011 dan menawarkan perkhidmatan lengkap dengan produk kecantikan yang diimport dari Perancis dan Singapura. Perkhidmatan penyambungan bulu mata mereka adalah yang paling popular. Jurusolek mereka sangat ramah dan berpengetahuan, anda boleh meminta mereka melakukan apa sahaja perawatan bulu mata dan kami yakin anda ada jawapannya. Mereka menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan dan antara yang mendapat permintaan tinggi adalah Rose Lash yang terdiri daripada 600 keping dengan harga yang berpatutan. Lokasi salun juga sangat strategik kerana berada di kawasan tumpuan orang ramai.

POSH Nail Spa

Posh Nail Spa salun sederhana yang telah berkembang sejak beberapa tahun yang lalu. Kini, mereka memiliki empat buah cawangan di Lembah Klang. Mereka juga telah menempa nama ke dalam Malaysian Book of Records kerana menganjurkan pertunjukan fesyen seni kuku pertama di negara ini! Walaupun mereka lebih terkenal dengan perkhidmatan manikur dan pedikur, mereka juga menawarkan perkhidmatan bulu mata profesional umpama penyambungan bulu mata 3D. Dengan barisan profesional dan produk kecantikan premium, salun kecantikan cantik ini mesti ada dalam senarai anda!

Cut & Paste Nail Lash

Cut & Paste Nail Lash adalah salun kecantikan yang cantik dan bergaya vintage yang terletak di Bangsar. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan bulu mata yang boleh anda pilih. Selain daripada perkhidmatan rawatan bulu mata biasa, mereka juga menawarkan rawatan manikur, pedikur, penyambungan bulu mata, dan perawatan perming sebagai bonus. Mereka bukan hanya salun tetapi juga akademi, jadi jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai rawatan di sini maka daftarkan diri anda di akademi mereka. Dan bagi mendapatkan khidmat Eyelash Extension, segeralah ke cawangan mereka.

Dengan kesibukan hidup, anda tidak mempunyai masa atau kesabaran untuk menggunakan bulu mata palsu setiap hari? Cubalah “Eyelash Extension” hari ini.

Semoga senarai salun ini bermanfaat buat anda yang sedang berkira-kira untuk membuat rawatan penyambungan bulu mata.

Selamat beramal!

error: Content is protected !!