Now Reading
10 Salon Rambut Ini Tawar Pewarnaan Highlight “Balayage”

10 Salon Rambut Ini Tawar Pewarnaan Highlight “Balayage”

Balayage

Balayage adalah teknik pewarnaan rambut highlight yang dilakukan pada garis menegak, bukannya mendatar seperti highlight rambut jenis ombre.

Ia sebenarnya sudah wujud dan kembali ke dunia rambut sebagai salah satu permintaan warna rambut paling popular di kebanyakan salon rambut hari ini.

Balayage lazimnya dilakukan secara bebas dengan tangan dan tidak memerlukan kertas keluli (foils) bahkan, keseluruhan proses hanya memerlukan waktu maksimum tiga jam bergantung pada kepekatan warna highlight yang diidamkan.

Ia menjimatkan masa dari waktu yang diperlukan apabila helaian rambut yang diwarnakan perlu dibalut dengan foils.

Ramai orang melakukan pewarnaan highlight bukan sahaja kerana mahu nampak cantik tetapi ingin menyelamatkan rambut dari kekeringan ekstrem pada hujung rambut serta kekusaman.

Balayage memberikan rambut tona yang lebih menarik bak sinar matahari secara semula jadi, berikut merupakan antara salon terbaik yang menawarkan perkhidmatan balayage untuk anda kunjungi.

Centro W Hair Salon

Reka bentuk mewah Centro Hair Salon yang mewah akan membuatkan anda berasa seperti bintang hebat bernilai jutaan dolar! Dilengkapi dengan cermin yang terang, lantai kayu yang digilap, dan kerusi yang selesa. Outletnya di The Gardens Mall adalah tempat yang popular bagi golongan kaya bagi mendandan rambut dalam suasana yang mewah.  Perkhidmatan yang ditawarkan juga A +. Semua penata rambut mereka adalah yang terbaik dalam apa yang mereka lakukan dan hasil semangat dan kreativiti seni mereka dapat dilihat pada koleksi anugerah dan pengiktirafan di bilik piala mereka. Secara keseluruhan, jangan mengharapkan apa-apa selain Balayage hebat dari salun rambut pemenang anugerah ini.

The Met Kuala Lumpur Grand Salon

Terletak di Kuala Lumpur, Bukit Bintang, The Met telah wujud lebih dari 10 tahun dan pada pendapat kami, ia mungkin merupakan salun paling konvensional di seluruh Malaysia. Persekitaran The Met glamor dan seksi, hampir terasa seperti anda memasuki bar mewah daripada salun. Kerusi suede, cermin mutiara dan bingkai emas 24K hanya menambah getaran mewah! Mereka menyediakan perkhidmatan perundingan sebelum gaya rambut untuk memastikan gaya rambut, potongan dan warna anda disesuaikan terutama untuk anda. Selain itu, mereka adalah satu-satunya salun di KL yang menggunakan produk rambut French Balmain yang mewah. Secara keseluruhan, dengan pasukan yang berdedikasi dan produk terbaik, The Met sesuai dengan harga dan standard.

Number 76

Salon rambut Number 76 menjadi kegemaran orang ramai, mempunyai cawangan di seluruh Kuala Lumpur seperti Midvalley, Paradigm Mall, Bangsar, Publika dan juga satu di Johor. Outlet Bangsar menawarkan estetika pedesaan namun kontemporari yang menarik perhatian! Satu perkara menarik tentang mereka ialah anda boleh memilih jurugaya kegemaran anda dan anda boleh mendapatkan semua butiran mengenai setiap jurugaya menerusi laman web rasmi salon. Mereka memberikan banyak pilihan warna dan layanan mereka cukup baik. Salon ini juga bahkan menawarkan perkhidmatan touch-up percuma.

Alph Studio

Diasaskan oleh Mr Kenza iaitu seorang penata rambut terkemuka dari Jepun, Alph Studio adalah salon yang sangat minimalis terletak di Bangsar. Dekorasi yang ringkas dan bersih dengan dinding salon berwarna putih indah pasti kelihatan cantik di instagram anda. Mempunyai sekumpulan jurugaya profesional yang mahir yang merupakan penguasa terhadap teknik balayage, produk rambut mereka diambil dari seluruh pelosok dunia termasuklah Itali hingga ke Jepun bahkan, ia merupakan resepi rahsia yang memberikan rambut anda penampilan yang hebat namun tahan lama. Mereka juga akan memberi anda pek percuma yang mempunyai semua produk asas penjagaan selepas anda menjalankan rawatan di situ. Perkhidmatan touch-up percuma juga akan diberikan dalam masa dua minggu dari rawatan pertama.

The Soloist Salon

The Soloist Salon terletak di Hotel Ansa di Bukit Bintang, ia mempunyai tarikan hiasan dan suasana bertema industri vintaj. Salon yang luas ini menawarkan perkhidmatan penataan rambut dan gaya rambut uniseks yang menakjubkan berserta inovatif menggunakan produk profesional Redken. The Soloist Salon bertujuan untuk mewujudkan suasana salon yang sangat kreatif dan memberi inspirasi -bukan sahaja menyediakan pasukan yang profesional tetapi juga untuk membolehkan setiap pelanggan mendapat kepuasan memanjakan rambut. Pendandan rambut mereka sangat berbakat dan anda boleh membiarkan mereka mengendalikan rambut anda tanpa perasaan risau. Pendekatan ramah mereka hanya akan membuat anda merasa selesa dan santai.

Hair Soho

Hair Soho terletak di 176 Avenue, Bangsar, adalah pusat kecantikan yang menawarkan perkhidmatan rambut, kuku, dan bulu mata. Di Hair Soho, mereka menawarkan suasana selesa dan mesra. Pendandan rambut yang sangat terlatih mempunyai pengalaman lebih dari satu dekad di bawah kepakaran mereka. Kepakaran mereka terletak pada servis khusus pemotongan, pewarnaan & kontur dan gaya perkhidmatan yang diperibadikan untuk setiap keperluan pelanggan. Harga adalah bergantung pada panjang rambut dan warna yang diinginkan untuk servis balayage. Jadikan Hair Soho tempat yang anda mesti kunjungi!

Locco Hair Salon

Terletak di pinggir Setapak, Loco Hair Salon adalah salah satu salun rambut yang disyorkan kerana perkhidmatan mereka yang luar biasa serta kakitangan yang hebat. Salon mempunyai sentuhan kontemporari yang bagus dengan suasana redup klasik. Ia mempunyai kerusi dan cermin asas, tetapi moden dan elegan ibarat salon lima bintang yang eksklusif. Dinding batu-bata mereka juga adalah tempat yang bagus untuk mengambil foto instagram selepas membuat rawatan. Mereka menawarkan potongan rambut untuk lelaki dan wanita pada harga yang sangat berpatutan. Salah satu perkhidmatan terlaris mereka adalah Balayage. Tambahan, semua produk mereka adalah diimport dan berkualiti tinggi.

FRED, French Hair Salon

Bertempat di Mont Kiara, FRED dimiliki dan dikendalikan oleh pemiliknya sendiri, Fred, bersama teman-teman rapat. Fred adalah pendandan rambut asal Perancis yang berpengalaman lebih dari 30 tahun dalam industri guntingan dan balayage yang penuh gaya. Salon ini mempunyai hiasan gaya apartmen sederhana, bersih dan bakal membuatkan anda berasa mewah namun, selesa. Juga, ini adalah salon rambut peribadi yang memerlukan janji temu terlebih dahulu! Konsep salon rambut peribadi ini adalah yang pertama seumpamanya di Malaysia -menawarkan pengalaman yang benar-benar ‘menangkap’ emosi pelanggan. Semua penata rambut mereka sangat ramah dan ceria, sekali gus memberi anda rasa terjamin bahawa rambut anda berada di tangan yang baik.

Daisuke Salon De Coiffure

Salon rambut dimiliki seorang pemilik Jepun ini terletak di Three Two Square di PJ, dan kami sangat menyukai suasana salon yang mudah. Salon yang dikendalikan oleh Mr Daisuke Suzuki, penata rambut terkenal dari Jepun ini diuruskan bersama pasukan profesionalnya. Ia memberikan rasa seperti di rumah yang sangat selesa. Terdapat juga beberapa patung-patung comel dan deko berseni di dinding batu-bata -memberikan suasana konsep industri moden. Sebelum melakukan rawatan, mereka akan melakukan imbasan rambut terlebih dahulu untuk menentukan tekstur dan jenis rambut anda bagi memberi rawatan yang bersesuaian. Terdapat pelbagai servis rambut boleh anda dapatkan antaranya adalah balayage.

LeeKaja Beauty Salon

Salon Rambut Korea terbaik untuk potongan rambut, warna rambut, rawatan rambut, pemulihan rambut, & perm, LEEKAJA adalah salah satu salun rambut ternama di KOREA yang membuka cawangan pertama mereka di Malaysia. Lokasinya adalah di Shoppes di Four Seasons Place, Kuala Lumpur. Bekerjasama dengan beberapa penata rambut, artis & pakar terapi yang bersifat inovatif & terkenal di industri ini, hiasan salon mereka kelihatan seperti kafe bertema hutan yang tersembunyi disebalik tanaman berpasu memenuhi setiap sudut. Hijau dedaun yang mendamaikan serta perabot kayunya yang selesa menjadikannya ruangan menunggu lebih ideal. Jom dapatkan servis balayage di sini!

error: Content is protected !!