Now Reading
10 Produk Vicks Dan Alternatifnya

10 Produk Vicks Dan Alternatifnya

Vicks

Untuk pengetahuan semua, produk Vicks berasal dari negara Amerika Syarikat sejak tahun 1985 lagi. Produk ini tercetus apabila Lunsford Richardson, pengasas Vicks, bimbang akan keadaan anaknya yang mengalami batuk yang teruk. Beliau kemudian menggabungkan bahan-bahan unik menjadi krim yang sangat menenangkan untuk mengubati batuk anaknya itu. Sehingga kini produk Vicks sangat popular dalam melegakan batuk, selsema dan lain-lain. Berikut adalah antara produk Vicks dan alternatifnya yang terdapat di pasaran sekarang.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Vicks Inhaler

RM7.90

Jika anda mengalami hidung tersumbat disebabkan selsema, Vicks Inhaler ini dapat membantu anda untuk mengatasi masalah ini. Anda disarankan untuk menghirup aroma Vicks ini, ia sangat menyegarkan dan boleh digunakan pada bila-bila masa sahaja. Produk ini kecil, ringan dan boleh dibawa ke mana sahaja. Ia sangat membantu terutamanya ketika dalam perjalanan yang jauh.

Arahan Penggunaan: Produk ini sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak yang berumur 12 tahun dan ke atas. Tarik nafas yang menyegarkan melalui setiap lubang hidung. Gunakan sekerap yang diperlukan. Kanak-kanak di bawah umur 12 tahun tidak disyorkan untuk menggunakan produk ini.

Siang Pure Thai Inhaler

RM3.60

Jenama Siang Pure ini diimport asli dari Thailand. Produk ini merupakan penyedut hidung yang boleh dipusing-pusing, berbau minyak menthol garam. Ia direka dalam bentuk tube kecil supaya mudah dibawa ke mana sahaja anda berada. Ia boleh dimasukkan ke dalam peti pertolongan cemas, beg tangan atau beg galas. Ia berfungsi untuk menghilangkan rasa pening serta menghilangkan gigitan serangga. Jika anda merasa tidak sihat, anda boleh menyedut Siang Pure Inhaler ini. Ia sesuai untuk kegunaan luaran mulut dan hidung sahaja bagi kes gigitan serangga. Sapukan produk ini pada setiap sisi kepala anda untuk mengatasi masalah sakit kepala.

Vicks Vaporub

RM16.50

Vicks VapoRub adalah sejenis krim yang memberi kelegaan pada hidung tersumbat, melegakan batuk dan sakit otot akibat selsema. Ia memberikan bantuan simptomatik kepada dada dan tekak, melegakan batuk buat sementara waktu disebabkan kerengsaan tekak dan bronkus kecil yang berkaitan dengan selesema biasa. Produk ini dapat melegakan sakit otot dan sendi buat sementara. Ia sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak yang berusia 2 tahun ke atas. Arahan Penggunaan: Gosokkan lapisan tebal pada tekak dan dada. Tutup dengan kain kering atau hangat jika dikehendaki. Longgarkan pakaian di sekitar tekak dan dada untuk membantu wap sampai ke hidung dan mulut.

21st Century Children’s VaporBalm Vaporising Ointment

RM8.00

21st Century Children’s Vapor Balm adalah salap ringan disertai dengan wangian strawberi yang diformulasikan khas untuk kanak-kanak dari semua peringkat umur. Ia memberikan kelegaan pada hidung tersumbat, batuk dan sakit otot atau sakit yang disebabkan oleh selsema. Sapukan Vapor Balm ini ke dada. Ia akan memberi kesan seperti kesan vapor: wap perubatan hasil daripada balm ini apabila disedut dapat memberi kelegaan pada hidung yang tersumbat, batuk dan memudahkan pernafasan. Di samping itu, ia juga memberi sensasi yang hangat: ia melegakan sakit otot dan kesakitan yang disebabkan oleh selsema.

Vicks Baby Balsam

RM15.40

Pada malam yang terlalu sejuk, Vicks Baby Balsem ini dapat memberikan kelegaan pantas kepada bayi anda. Gabungan TLC yang memberi sentuhan hangat dan penuh kasih sayang seperti ibu juga terdapat sedikit sentuhan balsem yang menenangkan ini dapat merawat hidung yang tersumbat. Sekiranya bayi anda seperti gelisah dan sengsara, cuba gosokkan Vicks Baby Balsam ini di dada anda. Kemudian, kehangatan badan anda akan mengeluarkan aroma yang menenangkan semasa anda menggendong, membantu bayi anda untuk berehat dan melegakan ketidakselesaannya.

Ronella Wira Baby/Kids Natural Essential Oil Balm

RM23.00

Ronella Wira Baby/Kids Natural Essential Oil Balm ini bersaiz: 30g sahaja. Ia diperbuat daripada 100% Essential Oil dan produk semula jadi tulen. Produk ini telah diformulasikan oleh aromatherapist yang bertauliah. Ia dirumus khas untuk meredakan masalah pernafasan seperti batuk-batuk, selesema,dan kahak. Ia dihasilkan daripada campuran minyak pati asli seperti rosalina, frankincense, lavender, jarum cemara serta produk semula jadi seperti minyak zaitun, lilin lebah, dan juga minyak kelapa dara.

Vicks VapoDrops Honey Lemon Lozenges

RM4.27

Vicks Vapodrops Honey Lemon Lozenges ini dijual dan disyorkan oleh ahli farmasi dan pakar pemakanan berlesen. Ia seolah-olah konsultasi dan tinjauan percuma oleh pakar farmasi profesional. Produk ini mempunyai campuran rasa lemon dan madu. Produk ini dapat melegakan batuk, sakit tekak dan memberi kelegaan pada hidung yang tersumbat. Terdapat sebanyak 6 biji lozenges dalam satu paket ini. Ia sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak 6 tahun ke atas.

Strepsils Max Triple Action Blackcurrant Lozenges

RM8.00

Lozenges Strepsils ini semestinya sangat popular dalam melegakan ketidakselesaan tekak anda. Ia sesuai untuk dewasa, warga emas dan kanak-kanak yang berumur 6 tahun ke atas. Satu lozenge ini larut perlahan dalam mulut setiap tiga jam atau seperti yang diperlukan. Anda tidak boleh mengambil lebih daripada 12 lozenges dalam masa 24 jam. Produk ini dapat melegakan sakit tekak, mengurang batuk dan melawan jangkitan.

Vicks Sinex Severe Sinus Congestion Nasal Spray

RM59.88

Vicks Sinex Severe Sinus ini adalah ubat semburan hidung decongestant yang berkesan dalam melegakan tekanan sinus dan mengecutkan membran hidung yang membengkak sehingga anda dapat bernafas dengan lebih bebas. Produk ini merupakan solusi pantas kepada anda yang mengalami masalah kesesakan sinus dan amp. Ia juga dapat melegakan kesakitan dan telah dirumus khas dengan aloe yang menenangkan.

Sterimar Baby Nasal Spray

RM28.40

Sterimar Baby adalah larutan air laut yang isotonik – larutan yang mengandungi kepekatan garam yang sama dengan sel tubuh manusia, 100% semula jadi dan bebas dari bahan pengawet. Ia memberikan khasiat garam mineral dan unsur surih yang bermanfaat. Produk ini disyorkan untuk membersihkan hidung bayi setiap hari. Tekan semburan dengan menekan muncung sebentar. Letakkan bayi di sebelahnya atau duduk dengan kepala bayi mengiring ke satu sisi. Masukkan perlahan muncung ke lubang hidung. Tekan muncung sebentar, biarkan sebarang cecair berlebihan habis dikeluarkan sebelum mengelap hidung. Ulangi operasi di lubang hidung yang lain. Gunakan 2 hingga 6 kali sehari atau lebih jika diperlukan di setiap lubang hidung.

error: Content is protected !!