Now Reading
Vaseline Lotion Intensive Care dan 9 Alternatif Untuk Merawat Kulit Yang Kering

Vaseline Lotion Intensive Care dan 9 Alternatif Untuk Merawat Kulit Yang Kering

vaseline lotion

Selama lebih dari 140 tahun, jenama Vaseline bersemangat untuk menyembuhkan semua kulit – dari setiap hari hingga keadaan yang paling sukar. Sampai kini, kuasa pemulihan Vaseline lotion telah diadunkan dengan kreatif dalam pelbagai produk di pasaran.

Vaseline komited untuk menyembuhkan kulit semua orang, di mana sahaja dengan harga yang mampu dimiliki. Ayuh lah kita baca di sini untuk variasi produk Vaseline lotion yang boleh mempertingkatkan kualiti hidup anda. 

Vaseline sangat bagus untuk kulit kering. Jadi kali ini, kami akan kongsikan produk Vaseline yang boleh anda dapatkan di pasaran dan juga produk-produk alternatif yang boleh anda cuba untuk kulit kering.

Vaseline® Original 100% Pure Repairing Jelly 

RM9.90

Vaseline® Original Repairing Jelly terbukti secara klinikal untuk membantu memulihkan kulit yang kering dan rosak. Ia diperbuat dengan 100 peratus jeli petroleum tulen. Jeli ini membantu memberi keringanan kulit kering dan melindungi luka kecil. Boleh juga melembutkan kawasan kulit kasar seperti siku dan lutut. Jika anda mengalami masalah bibir yang retak, jeli ini mampu untuk melembapkan bibir. Walaupun mengandungi petroleum tulen, produk ini lembut pada kulit, hypoallergenik dan komedogenik. Ibu bapa juga boleh memanfaatkan untuk merawat ruam lampin pada bayi anda. 

HS Petroleum Jelly 

RM9.90

Perawatan intensif jeli petroleum HS dengan Vitamin E adalah balsem pelbagai guna yang diperkaya dengan minyak zaitun untuk membentuk penghalang penghidratan pada kulit. Ini penting untuk mengunci hidrasi, memberi perlindungan dan memberi khasiat jauh ke dalam kulit. Emolien pelembap dan menenangkan ini memberikan kelegaan pada kulit, bibir dan tangan yang kering, untuk mengembalikan semula keadaan sihat semula jadi mereka. Teksturnya yang tidak berminyak membuatkan ia sesuai untuk digunakan pada kulit bayi yang lembut dan sensitif. 

Vaseline Intensive Care Lotion Deep Restore

RM21.50

Menyuburkan kulit anda setiap hari dengan losyen badan kelembapan dari Vaseline. Menampilkan ekstrak soya tulen, losyen ini memberikan khasiat 24 jam untuk kulit anda. Ia memberi anda kulit yang lembut dan berseri. Titisan mikro petroleum jeli diserap ke dalam sel kulit anda dan mengunci kelembapan untuk mengekalkan kulit yang licin dan lembut. Gunakan pelembap badan ini secara berkala untuk hasil terbaik.

Nivea Repair & Care Lotion  

RM23.20

Losyen Nivea Repair & Care adalah formula yang sangat berkesan dan tidak berminyak yang berfungsi dalam dua cara untuk memberi kelegaan pada kulit yang sangat kering dan ketat dan menenangkan kawasan yang kasar. Direka khas dengan pakar dermatologi dan diperkaya dengan serum kelembapan mendalam dan dexpanthenol, losyen ini menguatkan penghalang kulit anda untuk mencegah kehilangan kelembapan dan melegakan selama 72 jam, menjadikan kulit anda berasa selesa.

Vaseline Women Deodorant Dry Serum Ultra Whitening 

RM11.40 

Deodoran Vaseline® Dry Serum Ultra Whitening mengandungi campuran kolagen dan vitamin B3 yang unik yang menembusi 20 lapisan dalam kulit untuk memperbaiki kerosakan pada sumbernya sehingga kulit anda kelihatan lebih putih dan licin. Terbukti secara klinikal, ia dapat memperbaiki dan menyuburkan kulit ketiak. Didatangkan dalam formula ringan yang cepat menyerap ke bawah lengan. Ketiak akan kelihatan lebih putih dan licin. Anda juga tidak perlu dengan bau badan kerana deodorant ini memberikan perlindungan selama 48 jam! Bebas dari paraben dan alkohol membuatkan ia terbaik untuk kawasan ketiak anda.

Rexona Advanced Whitening Fresh Sakura Dry Serum 

RM13.50 

Deodoran Rexona Advanced Whitening Fresh Sakura Dry Serum mempunyai Teknologi Motionsense™ yang bijak, mampu mengesan pergerakan anda – lagi banyak anda bergerak, semakin banyak perlindungan yang akan diberikan! Deodoran anti-peluh serum kering ini tidak hanya membantu menghilangkan peluh dan bau – aroma yang wangi memanjangkan rasa yang baru mandi sepanjang hari. Dengan estrak bunga sakura segar, ia juga memutihkan ketiak selepas setiap sapuan. 

Vaseline® Lip Therapy® 

RM14.30

Vaseline® Lip Therapy® ialah rawatan bibir untuk mengekalkan bibir merah jambu yang lembut. Fungsinya ialah untuk melembutkan dan menenangkan bibir kering dengan serta-merta, meninggalkan warna merah jambu yang cerah dan cahaya yang cerah. Dibuat daripada jeli Vaseline® tulen, minyak mawar dan badam manis bukan sekadar membantu melegakan kekeringan, ia juga mengunci kelembapan jauh ke dalam bibir. Formula tidak melekit, tidak berminyak, sesuai untuk penggunaan harian.  Terdapat dalam pelbagai variasi bau dan perasa, jadi anda bolehlah pilih kegemaran anda! 

Burt’s Bees Beeswax Lip Balm 

RM27.00

Balsem bibir klasik ini yang mengandungi lilin lebah dengan Vitamin E dan anti-oksidan ini membantu untuk melembapkan kulit. Bahan teristimewa minyak pudina memberikan keseronokan yang menyegarkan. Anda akan ditinggalkan dengan bibir licin dan lembut yang akan disukai oleh semua orang. Diformulasikan tanpa paraben, phthalates, petroleum atau SLS membuatkan ia sempurna untuk bibir yang sensitif. Direka juga dalam bentuk tiub untuk menyenangkan penyapuan di bibir dan saiz yang kompak membolehkan ia dibawa ke mana-mana sahaja. 

Vaseline Intensive Care Advanced Repair Hand Cream 

RM9.90

Krim in menumpukan kepada penjagaan tangan yang selalu terabai selepas didedahkan ke bahan kimia yang dikandung dalam sabun tangan. Krim tangan Vaseline® Advanced Repair, dengan formulasi penyerapan cepat dan ringan yang unik yang dibuat dengan bahan Vitamin E dan anti-bakteria yang menawarkan pelembapan dan perlindungan kuman sekaligus. Formula ringan ini tidak berminyak supaya anda berasa selesa selepas pemakaian. Juga membantu untuk membina benteng pengunci kelembapan di tangan anda. 

Neutrogena Norwegian Hand Cream 

RM16.40

Krim tangan Neutrogena Norwegian Formula memberikan kelegaan yang berkesan untuk tangan yang kering dan pecah-pecah. Sangat pekat sehingga hanya sebilangan kecil yang meninggalkan tangan kering terasa lebih lembut dan lebih halus setelah hanya satu aplikasi. Digunakan setiap hari, ia membantu mengelakkan kulit kering dan pecah – walaupun dalam keadaan yang paling teruk. Krim tangan ini juga pekat dan membolehkan anda menggunakan sehingga 200 kali aplikasi dengan botol kecil ini! 

Kulit kering boleh terjadi di mana-mana saja bahagian tubuh anda. Oleh itu, gunakan produk yang sesuai dengan masalah kulit kering yang anda hadapi. Denggan penggunaan produk yang betul, masalah tersebut dapat diatasi dengan berkesan. Semoga perkongsian ini bermanfaat buat anda.

error: Content is protected !!