Now Reading
10 Produk Vanicream di Pasaran dan Alternatifnya

10 Produk Vanicream di Pasaran dan Alternatifnya

Vanicream

Vanicream adalah pengeluar produk khusus bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif. Vanicream membangunkan, mengilang dan membungkus produk penjagaan kulit khusus mengikut piawaian kualiti yang tinggi dalam kemudahan patuh Amalan Pengilangan Baik semasa. Vanicream sentiasa diperiksa oleh FDA dan dilesenkan oleh Lembaga Farmasi Negeri Minnesota sebagai pengeluar farmaseutikal. Meterai Persatuan Ekzema Kebangsaan Penerimaan diberikan kepada Vanicream Moisturizing Cream, Vanicream Moisturizing Lotion, Vanicream Gentle Body Wash, Vanicream Cleansing Bar, Vanicream Lembut Facial Cleanser, & Vanicream Moisturizing Ointment.

Vanicream Free & Clear Liquid Cleanser

RM85.00

Cecair pembersihan daripada Vanicream ini sangat berkesan dan lembut untuk kegunaan pada muka, tangan, dan badan setiap hari. Produk ini tidak mengandungi sebarang agen anti-bakteria tetapi ia mengandungi kedua-dua jenis surfaktan bukan sabun dan sabun iaitu natrium lauroyl sarcosinate, natrium lauroamphoacetate dan natrium laurate. Bahan-bahan tersebut diformulasikan dalam keadaan yang tidak memberi kesan kerengsaan dan memberikan pH yang seimbang. Pakar kesihatan mengesyorkan untuk mencuci tangan sekurang-kurangnya 20 saat untuk menghentikan penyebaran kuman dan kekal sihat.

Isoderm Liquid Cleanser

RM43.30

Isoderm adalah pembersih bukan alkali dan sabun dengan nilai pH kulit yang sihat. Pembersih Cecair Isoderm mengambil berat dan melindungi kulit daripada asid. Dengan perlindungan yang optimum, kulit akan terpelihara daripada persekitaran dan jangkitan bakteria. Cecair pembersih ini adalah baik untuk semua jenis kulit kerana ia akan mencuci secara perlahan-lahan dan membersihkan sehingga ke dalam liang pori. Produk ini diperbuat daripada bahan-bahan terpilih yang dapat mencegah kerengsaan kulit.

Vanicream Cleansing Bar

RM34.00

Sabun buku pembersihan ini bersifat ringan dan lembut sesuai untuk kegunaan harian pada muka, tangan, dan badan. Sabun ini sesuai digunakan oleh mereka yang berkulit kering kerana sabun ini akan melembabkan kulit. Sabun ini juga ideal bagi yang menghadapi masalah ekzema, psoriasis, dan gatal-gatal pada musim sejuk. Produk ini tidak mengandungi apa-apa ekstrak daripada botani mahupun minyak pati. Sabun ini sangat baik untuk digunakan kerana tidak akan menyumbatkan pori dan bebas daripada bahan kimia keras seperti paraben, gluten, dan bahan pewangi.

Sebamed Cleansing Bar

RM10.40

Sabun daripada Sebamed ini adalah ejen pembersihan kulit biologi bebas alkali yang berkesan dan sesuai untuk kulit sensitif kerana sabun ini menggunakan bahan-bahan aktif yang berkaitan dengan kulit dan nilai pH fisiologi 5.5 . Sabun ini membersihkan kulit dengan lembut dan menyeluruh sehingga ke dalam liang pori. Kandungan asid amino dalam sabun ini penting untuk penghidratan kulit dan kandungan vitamin Lecithin yang menggalakkan keseimbangan kelembapan kulit.

Vanicream Moisturizing Cream

RM139.00

Krim pelembab daripada Vanicream ini dapat membantu memulihkan dan mengekalkan tahap kelembapan yang normal pada kulit. Manfaat produk ini bukan sahaja untuk melembabkan kulit, malah dapat melegakan kemerahan pada kulit, kulit merekah, ataupun gatal-gatal. Formulasi pelembap ini ideal untuk kulit kering yang menghadapi masalah dermatitis atopik (ekzema), psoriasis, ichthyosis, dan gatal-gatal musim sejuk. Ciri-ciri krim pelembab ini adalah tidak berminyak, mudah diratakan pada kulit dan cepat menyerap ke dalam kulit. Krim ini juga bersifat komedogenik iaitu tidak akan menyumbatkan liang pori.

Cetaphil Moisturizing Lotion

RM60.90

Losyen pelembab Cetaphil ini bersifat ringan, mudah diserap oleh kulit, dan menyediakan kelembapan yang tahan lama untuk memulihkan keupayaan kulit. Losyen ini sesuai digunakan bagi semua jenis kulit dan boleh diaplikasikan pada muka dan badan. Bahan-bahan seperti minyak avokado dan emollients adalah bersifat antioksidan dan menjadikan kulit lebih lembut dan sentiasa dilindungi. Kelebihan lain losyen pelembab ini adalah ia bersifat komedogenik iaitu tidak akan menyumbatkan liang pori. Oleh itu, pengguna boleh menggunakannya tanpa perlu risau tentang pori akan tersumbat.

Vanicream Medicated Anti-Dandruff Shampoo

RM138.00

Syampu anti-kelemumur ini mengandungi zink pyrithione (ZPT) yang bertindak untuk mengawal dan mengurangkan gejala kelemumur dan menghalang pembiakan fungi yang menjadi penyebab tumbuhnya kelemumur. Selain mencegah kelemumur, ia juga membantu merawat kegatala  kepala, iritasi, dan pengelupasan kulit kepala. Syampu ini bersifat ringan dan selamat untuk digunakan kerana bebas daripada bahan kimia keras seperti sulfat, dan gluten serta mempunyai pH yang seimbang.

Selsun Blue Dandruff Treatment Shampoo

RM18.99

Syampu anti kelemumur ini mengandungi bahan yang terbukti paling berkesan untuk merawat kelemumur iaitu gabungan bahan antara selenium sulife dan Honeyquat 50. Selain merawat kelemumur, syampu ini juga mampu merawat kegatalan kulit kepala, melembut dan membebaskan rmabut kusut. Ia sesuai digunakan bagi semua jenis rambut dan penggunaan syampu ini yang dirumuskan daripada menthol akan meninggalkan rasa sensasi yang sejuk dan menyegarkan pada kepala.

Vanicream Sunscreen Sport Broad Spectrum SPF 35

RM80.00

Vanicream Sunscreen SPF 35 Sport mengandungi dua bahan perlindungan matahari yang terbukti dapat menghalang kerosakn kulit akibat sinaran UV matahari iaitu zink oksida dan oktinoxate. Penggunaan produk ini dapat melindungi kulit daripada kerosakn kulit akibat sinaran matahari yang melampau, kulit terbakar, dan tanda-tanda pramatang penuaan. Sifat produk ini yang kalis terhadap air selama 80 minit membolehkan ia diaplikasikan pada kulit semasa melakukan aktiviti berenang ataupun bersenam. Krim ini bersifat komedogenik iaitu tidak akan menyumbatkan liang pori.

CeraVe – Hydrating Sunscreen Broad Spectrum SPF 30

RM115.00

CeraVe Sunscreen Face Lotion menyediakan spektrum yang luas 100%-mineral SPF 30 untuk menjadi pelindung terhadap sinaran UVA dan UVB matahari. Kandungan Withtitanium dioksidaandzinc oksidathat membentuk penghalang pada permukaan kulit untuk memantulkan sinaran matahari.  Pelindung matahari ini berkesan untuk melindungi semua jenis kulit dari kerosakan akibat sinaran UV. Produk ini turut menampilkan tiga seramid penting yang membantu memulihkan pelindung semulajadi kulit dan mengunci kelembapan untuk penghidratan sepanjang hari. Produk ini bebas daripada bahan pewangi dan paraben untuk mengelakkan kerengsaan kulit.

error: Content is protected !!